Sisällön tarjoaa Blogger.

FIILISKUVAT UUDET KODISTA ?


puustelli miinus
Ennenkuin yhtään ihmeellistä kattoon kiinnitettyä levyä, tummunutta lattialautaa, tai syvänpunaista
muovimattoa on irroitettu, hiottu, romutettu, kunnostettu tai siirretty - tarvitaan sunnitelma. Meidän suunnitelmassa on tällaisia elementtejä.

Asunto, jonka ostimme on puolet pienempi, kuin nykyinen. Tarkoituksena on onnistua asumaan astetta minimalistisemmin, ekologisemmin ja hallitummin. Nykyisessä kodissa neliöitä on 81. Se tuntuu kahdelle liialta. Onhan meillä tähän lisäksi myös Tyynelä. Uudessa kodissa neliöitä on 42. Siellä on keittiö, mihin mahtuu ruokapöytä ja toinen huone, mistä tulee olohuone/makuuhuone. Säilytystilaa on eteisessä lattiasta kaattoon ulottuvissa kaapeissa ja koko kylpyhuoneen kokoisessa, noin puolitoista metriä korkeassa tilassa kylppärin yläpuolella. Niin ja verkkokellarissa tottakai.

Ajatuksia tässä vaiheessa:

- opettelen pakkaamaan talvivaatteet kesällä säilöön.
- kirjahyllyn paikka tulee olemaan Tyynelässä
- on jatkettava ostamisen hallitsemista
- tahdon tuollaisen korokkeen, että tila on jaettavissa toimintoihin
- sitä paitsi sen alle mahtuu vaikka mitä
- kuinka paljon sitä valkoista maalia pitää hankkia ?

Pitää tehdä ennen muuttoa:
 - karsi

Tähän mennessä olen myynnyt 41 tarpeetonta vaatetta, kenkäparia tai tavaraa. 
Sitä ei huomaa mistään. 
Hävettää.Ensimmäinen kuva instagtramista @myinterior

28 kommenttia

 1. Ohhoh, hatunnoston arvoinen veto! Hyvältä näyttää suunnitelmat. Ostelun rajoittaminen ja ylimääräisestä eroon pääseminen on kevään teema täälläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietkö tää ei mun mielestä ole vielä kovin radikaalia. Asuinneliöitähän meillä on yhteensä (koti+Tyynelä) muutonkin jälkeen ihan kiitettävästi ;)

   Peukku kevään teemalle !!

   Poista
 2. Vähän kivat suunnitelmat!! Sitten voi heilutella korokkeelta jalkoja ja lauleskella toiselle, kun ei ainakaan kovin kauas pääse pakoon sitä laulua. :) Tai siis mistäs mä tiedän kuinka hyvä olet laulamaan mut mä ainaski tekisin niin! Tsemppii, teil on niin paljon kaikkee jänskää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helinä :) Jos mun lauluääntä pakenee, niin kannattaa mennä keittiöön ja laittaa perässään molemmat välissä olevat ovet kiinni :D

   Poista
 3. (Yhden tapaamisen jälkeen) Tuo ensimmäinen kuva näyttää kyllä ihan sinun tyyliltä :) Keittiösuunnitelmat on kyllä hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) Keittiösuunnitelma lähtee käyntiin huomenna. Jännittää.

   Poista
 4. Oi, hyviä suunnitelmia ja fiiliksiä! Mulla on tavoitteena uuteen muutettaessa, että vaikka neliöt triplaantuu, niin tavaramäärä ei! Olisikin aika taas vuokrata kirppispöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka :) Pidän peukkuja kurinalaiselle ostamiselle. Ettei lähde käsistä, niinkuin eräillä ;) Mä joskus kirjoitin meidän Tyynelästä otsikolla Suomen kovimmat keräilijät. Voit kuvitella, että kirppiksiä on tullut koluttua ;)

   Poista
 5. Haluan oppia tuon: ostamisen hallitsemisen!! Jänityksellä odotan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tavoite! :)

   Jatkoa seuraa - lupaan raportoida alkaako kiristämään päätä vai onnistuuko tämä askel ;)

   Poista
 6. Nostan hattua! Meillä on kahdelle myöskin 80 neliötä, ja tuntuu, että tilaa ei ole tarpeeksi...

  VastaaPoista
 7. Tuo koroke näyttää houkuttavalta idealta. :)

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää! Karsiminen täälläkin listalla ja seuraava asuinpaikka on ehkä n. 100 m2 pienempi ;)

  VastaaPoista
 9. Ihania fiiiksiä!

  Mä en taas tajua. Voisin väittää, että ostamattomuudella ja karsimiselämäntyylillä meillä on keskivertoperhettä vähemmän tavaraa. Viime syksynä minulla oli se karsimisprojekti 300 tavaraa, joka paukkui rikki jo alkumetreillä. Muutenkin kävin viime vuonna KOKO kodin irtaimiston ja kaapit läpi KAHTEEN kertaan karsien vaatteita ja tavaraa. Silti nyt muutossa kiikutin turhaa sälää kierrätyskeskukseen noin neljän jätesäkin verran. Voi elämä mä sanon.

  Mä voin oikeesti tulla auttamaan sua (jos uskallat päästää), kun mun hektinen arki täällä kotirintamalla remppoineen vähän hellittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   :DDD Katsotaan miten mun käy. Mä meinaan pidän sinua (minun karsijaguruani) itseeni verrattuna lähes askeettisena.

   Sulle saattaisi olla keittiönkaappeja tulossa. Laitetaan viestiä niistä ja remppa-avusta.

   Poista
 10. Oi koroke, siis sinne allehan voi tietenkin tehdä majan! Siellä majassa voi sitten nukkua talviunta ja mönkiä pimeydessä. Niin minä ehkä tekisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Viltti kainaloon ja sinne piilemään :) Korokkeeseen itseasiassa tulee ovi, mistä sinne alle saa työnnettyä tavaraa säilytykseen. Esim kesällä talvikengät laatikossa. Ja tarvittaessa itsensä ;)

   Poista
 11. Tuo ensimmäinen kuva tuo mieleen sen kahviastiaston, jota ihailit Radiokirppiksellä. Se sopisi hyvin tuonne.
  Ekologisuus on sydäntä lähellä täälläkin. Koitan vähentää omaa kulutusta ja samalla säästän rahapussiani ympäristön lisäksi. Mutta kun noi kirppikset..No pitää vaan hillitä itsensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopisi !!! Hitsiläinen - jos olisin tarvinnut, olisin varmasti ostanut sen. Kuppeja vaan on jo omasta takaa ihan tarpeeksi. :)

   Mä olen vähän sitä mieltä, että kirpparilta voin ostaa myös heräteostoja. Sitä en arvosta, että ne pursuavat huonoa / halpatuotanto tavaraa (niitä en osta päähänpistoina), mutta hyvän villapuseron esim voin hankkia, vaikken ihan heti oikeasti tarvitsisikaan. Yritän ostaa sellaista mikä kestää aikaa. Kulutuksen vähentämiselle peukku ! :)

   Poista
 12. Lovely bedroom!

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is! :)

   This is my inspiration picture. We are just renovating our home to be.

   Poista