REMONTTI - KUIN OLISIN ILOKAASUA OTTANUT
Näitä kuvia katsellessa ei tule heti mieleen, että se kutkuttava tunne mahan pohjassa on ihan järjetön ilo ja onni siitä millaiseen kotiin pääsen kohta muuttamaan. Kaikki on kuitenkin paremmin, kun hyvin. 

Niinhän siinä taas kävi - pieni pintaremontti paisui ja pelkällä maalilla ei taideta selvitä yhdessäkään neliössä. Janne sanoi tänä aamuna, että niin sitä remonttia pitäisikin tehdä. Purkaa ensin kaikki ja suunnitella vasta sitten. Minusta tää taas tuntuu enemmän rakentamiselle, kun remontoinnille. Yhtä kaikki - tästä tulee niin hyvä.

Nyt on kaikki epämääräinen aines raastettu irti. Ne kummat levyt katossa, muovimatot, päälle maalatut tapetit ja niin edelleen. Nauloja on nypitty lattia levyjen jäljiltä satoja. Tapettia hinkattu. Ja kostutettu. Ja hinkattu. Riemuittu jokaisesta postimerkin kokoisesta lattialle tippuneesta kappaleesta. Mä olen ollut  järjettömän onnellinen tuosta miehestä, joka jaksaa. Tai siis haluaa, ei väkisin väännä. Itse olen ollut mukana niinä päivinä, kun virtaa on riittänyt. Yksi kaveri (hullu, joka väittää nauttivansa tapettien raastamisesta) oli illan apuna ja toinen auttoi käyttökelvottoman purkujäteen Kivikkoon viemisessä. Ja suunnitelmia - niitä on tehty varmasti jokaiselta kantilta katsoen.

Kävimme keskiviikkona allekirjoittamassa keittiötilauksen Töölön Puustellilla. Nyt se siis tapahtuu. Meille todellakin tulee (tuohon toiseksi viimeisen kuvan epämääräisen läikikkääseen kohtaan) valkoinen Miinus-keittiö. Tässä vaiheessa haluan kertoa teille hyvät uutiset. Sain keittiön osalta neuvoteltua blogiyhteistyön. Sovimme Puustellilla, että kuvaan ja kerron blogissa miten kaikki sujuu ja millainen lopputulos on. Ihanteellinen tilanne, koska toi konsepti on musta aivan nerokas ja toimittaja ihan itse (Jannen suostuttelusta lähtien) valittu ennen sopimusta. Postauksia vastaan sain kuitenkin keittöstä alennuksen ja läpinäkyvyyden merkeissä merkkaan postaukset tunnisteella "yhteistyössä". Muita osin remonttia tehdään kokonaan itse maksetuilla tavararoilla ja palveluilla.

No niin siis ... tänä aamuna kävi työmaalla kuhina. maalari, puuseppä ja puulattioiden ammatilainen. Tarkoitus oli tehdä paljon itse, mutta tasoitustyöt katoissa ja seinissä osoittautuivat niin valtaviksi, että tässä kohtaa on parempi luottaa siihen, joka joku tietää mitä tekee. 

Maalarin kanssa tänään jutellessa paljastui, että hän käy juuri kipsitöihin lisäkoulutusta ja voi siis tehdä meille kattoon rosetin. Kannatti avata suu tämänkin haaveen osalta. Sellainenhan on jäljistä päätellen joskus tuossa ollutkin, joten tuntuisi hyvälle palauttaa huone alkuperäiseen asuunsa siltä osin.

Puulattioiden ammattilaisenkin käydessä paljastui iloinen yllätys. Lattia on täysin kunnossa ja hiottavissa. Muutama lauta pitää vaihtaa, mutta työn kokonaishinnasta tuli tarjotessa niin kohtuullinen, että sovittiin päivä heti. Lattian viimeistelytyöt saadaan tehdä itse telan kanssa, kun vaan keksitään millainen maali / lakka laitetaan.

Ja viimeisempänä hyvänä uutisena kerron korokkeesta. Tuli valittua suosituksen perusteella hommaan sellainen kaveri, joka hetken tuumailtuaan ehdotti, miten asian itse tekisi. Suunnitelma vaikuttaa jo tässä vaiheessa niin hyvälle, että voin luottaa lopputulokseen. Olo on, kuin kävelisi metrin maanpinnan päällä. 

Kohti viikonloppua!