Sisällön tarjoaa Blogger.

TAIKAUSKOA VAI MITÄ ?


Nyt, jos koskaan, olisi syytä alkaa epäuskoiseksi.
Joku joskus sanoi, että se on se Ranska, kun yrittää ottaa minut hengiltä.
Vaikka ihana maa onkin.

Olen aina nauranut asialle.

Ensimmäinen (ja ainoa?) visiitti
Kuume nousi neljäänkymmeneen ja pääsin suoraan kotiin tullessa sairaalaan. Ranskanmaan kanssa sillä ei varsinaisesti ollut mitään tekemistä. Mitä nyt toimi näiden tapahtumien näyttämönä. Tuloksena oli kuitenkin pyelostomakatetri, leikkaus, miinus yksi munuainen, 50 senttiä vähemmän suolistoa, yksi puolitettu kylkiluu ja niin edelleen. Se oli endometrioosi mikä oli villiintynyt.

Toisella kerralla
Emme päässeet edes lentokentälle saakka. Matkat oli maksettu, kun sain multippelit aivoinfarktit. Se reissu meni ennenkuin ehti alkaakaan. Lento vaihtui ambulanssiajeluun ja viikon majoitukseen Meilahden sairaalassa.

Yritystä on
Ajattelin uhmata kohtaloa.
Tiistaina maksoimme tulevan matkan loppulaskun. Pariisiin pitäisi.

Sen jälkeen tapahtunutta
Samana iltana Janne astui remontissa naulaan ja sai sähköjohdon silmään. Silmän vammat jäi onneksi verenpurkaumiksi, eikä pinta vioittunut. Päivystyskeikka siitä kuitenkin tuli.

Lisäksi lämminvesivaraaja valutti rakenteisiin ja otti lopputilin.
Vieraita on tulossa tupa täyteen. 

Ei huono
Tänään on onneksi tontilla käynyt putkarin lisäksi toinenkin mies - suurehkon perävaunun kanssa. Pihasaunan lisäksi lämpenee siis vuokrapalju.

Mä siis sanoisin, että hiiteen perjantai 13 päivä.
Enkä suostu uskomaan, ettei kahta ilman kolmatta.
Yhteen sanontaan kuitenkin luotan - hyvä ruoka parempi mieli.

Rentoa (tapaturmatonta) viikonloppua ja ihanaa ystävänpäivää 
Kuvissa näkyy näiden tapahtumien lisäksi toiset mun tekemät huopatossut. Sopivat täydellisesti Marimekon pallosukkien kaveriksi.

27 kommenttia

 1. Pariisi on ihana. Hiiteen taikauskot sun muut, minä uskon että asioita vain tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Hyvää ystävänpäivää sinnekin. Itse maksoin eilen lennot Lontooseen, viimeksi kun siellä kävin oli hullun lehmän tauti valloillaan, vitsit siitä on kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi on. Ja samaan paikkaan toivotan taikauskot minäkin !!

   Lontoo. Mahtavaa:) Sinnekin mä joskus tahtoisin.

   Poista
 2. Pariisiin en ole vielä päässyt, mutta kevätmatka Dubliniin on ostettu! Hyvää viikonloppua ja matkaa Pariisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubliniin mäkin toivoisin joskus pääseväni. Kiinnostaa. Nyt kuitenkin ensin Pariisista kaikki ilo irti:) Lähtöön on tosin vielä noin kuukauden päivät. Aikaa suunnitella ja haaveilla:)

   Poista
 3. Nyt tullee kaikki kommentit samaan syssyyn :)
  Ihana uusi asunto! Minäkin kuulun niihin, että pienemmästä suurempaan, mutta hienosti olet ajatellut mitä tarvitset ja miten haluat elää. Odotan innolla jokaista postausta uuden kodin rempasta.

  Taikauskot jonnekin syvälle !
  Meidät on vihitty perjantaina 13. pv ja aina olen sanonut, että jos joku menee pieleen, niin ainahan voi syyttää päivää :) Toistakymmentä vuotta on nyt mennyt ja vielä ei ole sitä korttia tarvinnut käyttää. Ihanaa Ranskanmatkaa teille!

  Mullakin on ollut paha endomerioosi ja vehkeet on viety. Ikinä en ole niiden perään itkenyt, enkä tuntenut itseäni vähemmän naiselliseksi. Kuten olet itsekkin todennut, asiat menee niin kuin niiden on tarkoitettu meneväksi.

  Teet kauniita käsitöitä! Itse teen paljon lapasia. Olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa, että niin kauan kun äiti ja anoppi tekee villasukat en siihen hommaan sekaannu, mutta aina kun näen jotain sellaista kun vaikka sinun tekemäsi mietin, kauanko pystyn päätöksessäni pysymään.

  Ainut asia, mikä tassä kaikessa "karvastelee" on keittiö mitä kehuit: minä nimittäin myyn keittiötä työkseni ja SE oli kilpailijan keittiö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaa tulla vaan :)

   Kiitos! Siitä tulee hyvä. Ihan innolla oon tekemässä.

   Suurempaan päin on kyllä yleinen suunta. Mutta jokainen tavallaan ja tilanteen mukaan. Mä kuulun niihin niin vaihtelun haluisiin, että mikään ei kuitenkaan ole pysyväratkaisu. Siis kotien suhteen. Haaveilen esimerkiksi nyt jo, että joskus voisin asua Kalliossa.

   Kiva kuulla, että remonttipostauksia odotetaan - niitä on luvassa :D

   Taikauskot sinne niin - mullekin perjantai 13 päivä on ollut aina ihan hyvä päivä. Silloin tapasin mun ensimmäisen poikaystävänkin. Niiltä vuosilta on ihan iloisia muistoja. Teidän toistakymmentä vuotta on ihanan pitkä aika:)

   Voi endometrioosi. On se kyllä pirullinen sairaus. Mulla on vielä kohtu ja toisesta munasarjasta 1/3 osa jäljellä. Kaikki kipristelyt aina huolestuttaa. Toivottavasti se aika on jo takana päin. Vähemmän naiseksi en ole minäkään ole itseäni tuntenut, vaikkei lapsia ole tullutkaan ja vaihdevuodet jo alkaneet. Elämään on onneksi tullut muita onnellisia ja iloisia asioita.

   Kiitos käsityökehuista <3 Ne aina lämmittää erityisesti. Suosittelen kyllä villasukkien tekemistä. Sitä monet aina pitää jotenkin vaikeana kantapään vuoksi. Totuushan on toinen.

   Pahoittelut karvaiden tunteiden herättämisestä! :) Meillä tuon Miinuskeittiön ekologisuus ja kotimaisuusaste ratkaisi tämän pelin.

   Poista
 4. Oi ei.. Jospa nyt kuitenkin pääsisitte reissuun ja takaisin ihan terveinä :) Pariisissa kerran käyneenä se oli kiva paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan :D Mä niin mielenkiinnolla odotan, että pääsisin nauttimaan kaupungista. Jotenkin jäi se viime kerta niin sumuiseksi, kun olin kuumeinen ja kipeä. Kaunis paikka.

   Poista
 5. Ei ole todellista, nyt varovasti siellä. Mutta kyllä te Pariisiin pääsette! Siellä on paljon nähtävää ja monta erilaista ja ihmeellistä kaupunginosaa. Vuokrapalju kuulostaa erinomaiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Onneksi nuo remonttihaaverit jäi pieniksi.
   Nauratti vaan, että nytkö se taas alkaa.

   Päästään. Toivotaan vähäsateisia säitä. Siellä olisi ihana käppäillä kuvaamassa ja pysähdellä kahviloihin.

   Vuokrapalju oli taas ihan super. Me killuttiin siellä jostain neljästä päivällä illalliseen saakka. Naurettiin ja höpötettiin. Hyvä systeemi tuo vuokra. Palju tuodaan puhdistettuna pihaan ja tuetaan paikalleen. Vuokra-ajan päätteeksi vaan tyhjennys, ei muita huoltotoimenpiteitä. Helppoa ja edullisempaa, kuin oma.

   Poista
 6. No huh huh, mutta Ihanaa ystävänpäivää ! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta :D Pari epäuskon sekaista hysteeristä naurukohtausta toi päivä aiheutti. Kotimatkalla Terveystalosta alkoi olla jo lepposampi tunnelma.

   Ystävänpäivä oli ihana - toivottavasti sielläkin ♥

   Poista
 7. Onpa ollut tapahtumaa kerrakseen. Ihanaa ystävänpäivää teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On :D

   Ystävänpäivä meni ihanasti paljussa rypistyen.
   Toivottavasti teilläkin oli ihanaa ♥

   Poista
 8. Apua, aikamoista vastustusta. Toivottavasti nyt kuitenkin "kolmas kerta toden sanoo" ja sillä tavalla hyvää tarkoittaen, että pääsette reissuun. <3

  Hyvää ystävänpäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on välillä joo. Jos uskoisi merkkeihin siitä, että jotain pitäisi jättää tekemättä, niin en menisi. Sinniä.

   Toivotaan joo <3

   Kiitos. Päivä oli ihana. Toivon, että teillä myös !

   Poista
 9. Minä olisin sitä mieltä, että tuo viimeisin onnettomuus todennäköisesti johtui vaan remontista. Sitä miettii, tekee ja puuhaa niin montaa asiaa yhtä aikaa, että joku pieni (tai suurempikin) saattaa siinä rytäkässä jäädä huomaamatta. Armas puolisoni on tästä oiva esimerkki. Ensimmäinen remonttikesä toi nenänvarteen melkoisen arven ja kun kääntyi syksylle niin yksi varvaskin oli yhtä niveltä lyhyempi.

  Ihanaa Pariisin reissua teille, jahka sen aika koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös. Vaikka tuolloin päivällä uskoa kyllä koeteltiin. Juuri päästiin pilailemasta verkkopankin äärestä :D Mun olisi pitänyt olla siellä Jannea vahtimassa, kun lähti yksin sähköjä purkamaan ;) On noi kyllä melkoisia tapahtuma-areenoja noi remontit. Onneksi teilläkään ei ole hullummin käynyt.

   Kiitos. Sitä odotellessa ja suunnitellessa:)

   Poista
 10. Onpas kokemuksia kerrassaan! Eivät ihan siihen yleisimpään Ranskan matkailuun liitettävään mielikuvaan istu, mutta mun mieli alkoi heti työstämään lukuisia eri mainoslauseita teidän kokemuspohjalta. Jätän ne varmuuden vuoksi sanomatta, oui ;)

  Koska olen taas muutaman viikon ajan ollut säälittävän surkea blogikommentoinnissa (vaikkakin hyvästä syystä), niin kommentoin tässä kollektiivisesti edellisiin postauksiisi:

  1) Sukat, töppöset, huivit, kaikenlaiset puikoilla käsissäsi syntyneet: <3
  2) Ai te muutatte! Wau!
  3) Oho, te ostitte jo kodin! Wau!
  4) Onpas se mielenkiintoinen, hyvä leiska, puhdas kanvaasi laitella ja siitä tulee törkeän magee, kuten teillä tuppaa tulemaan.
  5) Oho, eikö neliöt riitä muille? Karmeeta ;) Ajatella jos joutuisivat asumaan n o i n ahtaasti kahta kotia. Voi ei!
  6) Ihania kuvia kaikkialla.
  7) Onnea uuteen kotiin ja remppaan. Se on just niin passeli teille. Miksi ihmeessä te sen muuten olisitte valinneet!
  8) Hyvää matkaa. Jätetään ne sairasvakuutushommat nyt käyttämättä tällä reissulla!

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa! Pariisi, mun lempikaupunki <3 Jään odottamaan innolla sun kokemuksia. Meillä on usein lapset sairastaneet, juuri kun ollaan oltu reissuun lähdössä, mutta kaikki on kuitenkin kääntynyt hyväksi. Ja arvaas mitä? Mä ostin tänään lennot Nizzaan, mikä ei todellakaan ollut helppoa. Joudun maksamaan aika paljon extraa, että saan itseni mahtumaan koneeseen. Mutta huhtikuussa lähden lämpimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Nizza <3 Sinne meillä oli lennot varattuna silloin, kun sain aivoinfarktit. Oon onnellinen sun puolesta, että pääset matkaan <3

   Poista
 12. Huh. Ja huh! Huh huh!

  Minä uskon johonkin - sanoin eilen iltapäivällä veljen vaimolle että se heidän vauva ei ole kai siksi syntynyt koska en ole saanut pääteltyä hänelle tekeillä olevaa lahjaa. Naureskeltiin että mun on varmaan syytä lähteä kotiin neulomaan valmista. Päättelin sitten puolenyön aikoihin. 03:32 soittelin yöllä isäni kans (oltiin molemmat sattumalta siihen aikaan herätty) että kun kumpikaan ei ollut kuullut mitään. Tunti sen jälkeen tuli tekstiviestinä suvun uusimman tulokkaan tiedot - syntymäaika 03:30 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Siellä on intuitiot kohdillaan.

   Jos näät jotain tapahtuvaksi mun kohdalla, niin älä kerro;) Tässä on taas koko viikon tullut kaikkea niin kummallista (terrveyden kanssa) eteen, että alan justiinsa suunnitella johonkin pimeään ja hiljaiseen huoneeseen vetäytymistä. Oispa joskus tasaista ja tylsää! :)

   Poista
  2. Voi ei! Yritän olla näkemättä! :D Toivottavasti vähän tasottuu, ainakin sen terveyden kanssa.

   Poista
 13. Hui jestas, kun otti sydämestä lukea tuota alkua. <3 Pariisiin menette ja hauskaa pidätte. Se on justiinsa niin, päivistä viis. Yritti vain perjantai säikytellä. Kuulosti ihanalta tuo paljuilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään !!

   Paljuilu oli taas ihan parasta. Tuutte joskus meidän kanssa !! :)

   Poista