Sisällön tarjoaa Blogger.

VIIKON PARAS UUTINEN - KATON KORISTELISTAT
Katsokaa mitä noiden kammottavien levyjen alta paljastui - vanha katto koristelistoineen. Meitä oli varoiteltu, että jos purkamaan lähdetään, niin sieltä voi paljastua mitä vaan. Tämän ikäluokan talossa (rakennettu 1902) ei verkotetut oljetkaan olisi kuulema ihan tavaton yllätys. Hyvä huoneilma kiinnosti kuitenkin niin paljon, että päätettiin ottaa kaikki saatava irti ja tehdä hyvää päälle. Janne alkoi tänään purkamaan asunnon katoon tehtyä madallusta.

Huoneeseen tuli lisää korkeutta 30 senttiä sen entisen 304:n senttimetrin päälle. Mä olen niin iloinen, että intouduin tekemään todella häiriintyneen näköisiä tuuletusliikkeitä kesken työpäivän ja lähdin lounastauolla uudelle kodille kuvaamaan. Hyvä tulee !Täältä näätte millainen katto oli ennen operaation aloittamista.

34 kommenttia

 1. Oi mahoton, olipa kiva varmasti löytää tuollaiset! :-) Minkähän takia tuo madallus on edes tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ! Nyt ne vaan pitäisi saada kuntoon. Ei taida ihan maali riittää ;)

   Mä luulen, ettei ole haluttu tehdä suuritöistä korjausta/ äänieristystä/ tasoitusta, joten on oikaistu. Ei olla ihan taidettu välittää vanhasta.

   Poista
 2. Yes! :) Hyvä löytö! Samaa ihmettelen kuin Lydekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On :) !!

   Joo on tainut edellinen "korjaaja" mennä ihan omia reittejään. Ei niin vanhaa kunnioittaen. Pitäisi aina muistaa, että tämän ikäisissä taloissa (1902) ei tule olemaan se viimeinen remontoija. Että joku saattaisi ehkä haluta säästää komeat listat niiden historian vuoksi. Näihin oli tehty jopa suuria lovia, että oli saatu koolaukset ja levyt paikoilleen. Nyt pitää ottaa rakennusliike niitä entistämään.

   Poista
 3. Vau!
  Teilläkään ei sillain vaan ihan " pientä pintaremonttia" :D
  Tulee huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ihan :D Kyllä mä kauhulla tätä paisuvaa tekemisen määrä katselen. Kaikkea ei edes ole mitenkään mahdollista tehdä itse. Katto pitää jotenkin verkottaa ennen uutta tasoitusta. Samoin seinät jollain huovalla. Niihin ei rahkeet riitä. Rakennusliike kävi antamassa kustannusarviota. Kysyivät tehdäänkö hyvin, vai halvalla hyvin ;)

   Poista
 4. Mahtavuutta! Meillä ei paljastunut ihan yhtä mahtavuutta, kun purettiin sisäkatto ja todettiin että katto on ihan läpimätä. Mutta hyvähän se oli uusia nyt heti eikä jättää vuosien päähän. Tuosta tulee hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On :) !!

   Ai vitsit miten tylsä tuuri teillä :( Mutta onneksi löytyi ennen, kun aiheuttaa mitään allergiaoireita tai pilaa lisää rakenteita.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. On :) Onneksi eivät olleet purkaneet listoja tieltä tuota hirvitystä asentaessaan.

   Poista
 6. Voi että mitä kaikkea kaunista sitä ennen osattiin piilottaa! Ihan mahtava huonekorkeus - saatte lisää tilaa sille suunnittelemallesi korokkeele :) Uusimmassa Divaani-lehdessä muuten esiteltiin kirjailija Tuomas Vimman (Kusti Miettisen) koti, johon hän on rakentanut sellaisen. Tulit mieleeni kun selasin lehteä :)

  Voitteko muuten hyödyntää noita katon alta löytyneitä puita remontissa? Näyttävät aika hyväkuntoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nyt jää hyvin tilaa korokkeestakin huolimatta. Huonehan ei muuten ole mitenkään valtava, niin lisätila on ihan tarpeen, ettei tule ahtaaksi. Kiitos Divaani vinkistä. Äkkiä ostamaan sitä;)

   Niitä ei saatu hyödynnettyä. Oli pultattu niin pitkillä nauloilla kiinni, että piti ensin pilkkoa puut puukkosahalla ja sitten irrotella naulapalat katosta sorkkaraudalla. Janne roikkui siellä koko eilisen päivän katon rajassa ♥

   Poista
 7. Joskus noita madalluksia on tehty siks, et lämmittäminen maksaa ja lämmin ilma nousee ylöspäin.
  Sit on voinu olla pinnassa toivomisen varaa. Sit on voinu tuntua kodikkaammalta kun katto ei ole ihan taivaassa.
  Vaan onhan huoneen mittasuhteetkin kauniimmat alkuperäisenä ja kaupanpäälle noi kattolistat. Järkevämpää tutkia joka kolo tässä vaiheessa ennen kuin uusia pintoja mihinkään on laitettu.

  Olen aikoinaan ollu mukana porukassa, joka löysi museorakennuksen järvenpuoleisesta seinästä saksalaisten sademantteleita; niillä oli tiivistetty seinää kosteutta ja muuta viimaa vastaan. Eli kaikenlaiseen saa varautua.

  Sikälikin kiva, että saitte lisää korkeutta, kun laitatte sen korotusosan. Niin ja vielä sekin, että teidän projekti ei oo ylivoimaisen kokoinen, kun fiksuina päätitte kohtuullistaa tilantarpeenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Merja !! Nyt on se aika tehdä kunnolla alusta saakka. Sittenpä tietää mitä materiaalia on käytetty ja mitä ilmaa siellä hengittää. Nuo syyt ovat hyvin todenäköisiä. Mulle tuli ekana mieleen ettei pintaa ole jaksettu uusia ja että äänieristystä on haluttu lisää.

   Ohhoh mitkä eristeet !! Kiitos tästä tarinasta :D On kyllä kaikenlaista mihin saa varautua. Me odotettiin kanaverkkoa ja olkia, muttei saatu tällä kertaa mitään niskaamme.

   Lisätila on kyllä tarpeen, ettei tunnu katto ahdistavan alhaiselta. Varmasti on vaivan väärti. Onneksi tosiaan ei ole mikään monen sadan neliön projekti tässä käsillä :)

   Poista
 8. Ihana löytö! Ja aivan mahtava huonekorkeus teille luvassa uudessa kodissa!!

  VastaaPoista
 9. Wautsiwau - kerrassaan mieletön löytö; hyvä, kun lähditte purkamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä - kyllä toi rahanmeno ja työmäärä kieltämättä vähän ahdistaa, mutta ai että siitä tulee kaunis !!

   Poista
 10. No jee! Onnea löydölle! Tuolle kelpaakin tuuletella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa :)
   Remppabudjettiin tuo tekee kyllä pienen piikin, mutta lopputulos ratkaisee.

   Poista
 11. Huippua!!! Kannattaa olla utelias ja kurkistaa joka paikkaan! :)

  VastaaPoista
 12. Vau!
  Miten noi ikkunat näyttää jotenkin.. Uskomattoman kauniilta? Ihan mielettömät ja tuo kattokorkeus tuo niitä vielä enemmän esiin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muuten on totta :) Tuo huonekorkeus tuo ikkunat paljon kauniimmin esiin ! Ainoa mikä mua vähän haittaa on, että ne on ruskeat. Tosin saatiin jo isännöitsijältä lupa maalata ne sisäpuolelta valkoisiksi. Vielä lisää avaruutta.

   Mulla on suunnitteilla, että laittaisin tuohon vasemman ikkunan eteen tuolin siihen korokkeelle. Siinä voisin sitten neuloa ja tuijottaa maisemia :)

   Poista
 13. Oho aika makea löytö! Olispa teidän remppa jo valmis, niin näkisi ennen ja jälkeen kuvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi ( ja aika pitkään vielä :D ) ainoastaan ennen kuvia. Tämän päiväisen jälkeen tosin erittäin optimistisin mielin eteenpäin ! Kiva kuulla, että siellä mielenkiinnolla seurataan :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 14. Miten ihmeessä tommosta välikattoa on koskaan tehtykään?! Hyvä että uskalsitte lähteä rohkeasti purkamaan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta ! Se oli aika järkyttävä.

   Onneksi joo - nyt jos vielä saan tuohon (niinkuin tänään annettiin ymmärtää) sen simppelin kipsirosetin ilman turhia koukeroita, niin oon erittäin onnellinen.

   Poista
 15. Tämä on kyllä ihan uskomattoman hieno löytö! Varmaan salpasi hengen, kun katto avattiin. Lisää korkeutta ja koristeet hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja :) Sama fiilis oli tänään, kun ne puuvet löytyi. Heti piti tulla kuvia blogiinn päivittämään :)

   Poista