KOKEMUKSIA EKOPESUAINEISTA

ekopesuaineet tiskiliinapuoti
Jo joitain vuosia olen korvannut pikkuhiljaa hankkimiani tuotteita ekoversioilla. En kertarysäyksellä, vaan harkiten ja tutkien. Olen vaihtanut perustavaran Madaran yrttideodoranttiin, jalkarasvan Pihlajavoiteeseen, lehmänmaidon manteliin ja keittiössä luomutuotteisiin. En ole ehdoton, mutta yritän valita paremmin. Kodin pesuaineissa olen kyllä jämähtänyt. Samaa Tolua käyttänyt vuosikaudet. Kaupassa suuntaan aina sille samalle purkille oli sitten kyse tiskiaineesta, pyykinpesusta tai kodin puhdistusaineista. Automaattiohjauksella, ilman ajatuksia.

Nyt olen alkanut harkita muutosta niidenkin osalta. Vähän tosin epäilyttää. Taistelin itseäni vastaan ensin vessanpesuaineen kanssa. Jotenkin olin sitä mieltä, ettei luonnollinen versio desinfioi tarpeeksi. Mikä järjestön ajatus!! Miksi haluaisin suihkia hengitysilmaan jotain superkeikaalipuhdistajaa pytyn renkaita hinkatessani ja sen jälkeen vielä istua sen päälle. Tästä älyttömyydestä olen onneksi jo päässyt yli.

Mun suurimmat epäilyksen aiheet olivat tiivistyneet kolmeen asiaan:
  • ekoaineet ei ehkä irrota rasvaa käsitiskissä. Ja mua ärsyttää jos ne ei vaahtoa.
  • voiko pyykistä saada pesupähkinöillä puhdasta? 
  • ekohiusvärit. Saako niillä millaisen lopputuloksen?

Pari kuukautta sitten saatiin Nordic Health Systemsiltä testiin kaksi tuotetta. Lilly's Eco Clean astianpesuaineen ja yleispuhdistusaineen. Näiden kanssa meille kävi hyvin ja huonosti.
  • Astianpesuaine kumosi kaikki mun epäilykset. Se vaahtoaa, on raikasta ja todellakin poistaa rasvan. Jopa Tyynelässä, missä kaikki tiskataan käsin ja vähän vettä säästellen. Plussaa on vielä tuo kaunis pullo. Tätä tullaan ostamaan toistekin.
  • Yleispuhdistusaineen kanssa ei käynyt ihan yhtä hyvin. Harmitti, koska olisin ihan hirveästi halunnut tykätä tästä. Se on todella tehokas / puhdistaa tahrat erittäin hyvin, mutta se haju. Siinä on niin hapan tuoksu, että meillä sitä kuvailtiin jopa pahaksi. Niin toivoisin, että siihen tulisi jotain muutosta tai eri vaihtoehtoja, niin voisin suositella täydestä sydämestäni. 

Lähiaikoina aion olla rohkea ja käydä seuraavien ennakkoluulojeni kimppuun - hankin pesupähkinöitä. Saa nähdä miten minun niiden kanssa käy.

Vinkkejä hyvistä ekoaineista? Parhaat jakoon!Kiinnostiko? Lue myös mitä Taru kirjoitti täällä ja täällä
Kuvissa mukana lahjaksi saamani Tiskiliinapuodin rätit