REMONTTI - SEURAAVA YLLÄTYS
Mä haluaisin päästä sen ihmisen pään sisään, joka on joskus keksinyt, että puiset peiliovet, puulattiat ja katon koristelistat on juntteja maalaisia juttuja. Että kaupunkiin pitää laittaa muovimattoa, levyä oven pintaan ja laskea katto alas. 

En pysty mitenkään käsittämään eivätkö ihmiset ymmärrä sitä, että jos talo on rakennettu 1902, niin sinä vuosituhannen lopulla remontoiva et todennäköisesti tule olemaan se viimeinen kuka kämppää korjaa. Ihan kunnoitettava ikä. Siihen malliin sitä saisi myös arvostaa ja vaalia.

Tänään jäin kotiin Huilihommiin, kun Janne aamulla lähti uudelle asunnolle. Soitteli sitten mua lounaalle ja käymään. Menin katsomaan miten maalausliike on seinät tasoittanut, katon + leveät kattolistat korjannut ja pistänyt ikkunasmyygit uuteen kuntoon. Se erinomainen työn jälki ei sitten ollut ainoa asia mitä sain ihmetellä. Kaikien ovien levytyksien alta paljastui alkuperäiset(?) puuovet. Joku juntti oli niistä koholistojen reunat höylännyt irti ja naulannut lastulevyt päälle. Janne alkoi niitä tuhoja purkamaan. Sitten rautakaupasta metritavarana puulistaa ja Tyynelästä jiirisaha. Pääsevät ovet vielä arvoiseensa kuntoon. Mä oon ihan fiiliksissä. Niistä tulee niin hienot !!

Aurinkoa,
Laura


ps. arvontaan ehtii vielä!