Sisällön tarjoaa Blogger.

KUN ALKAA NYPPIÄ
Alkoikin näin ärsyttämään. Se, että olen ollut niiden vaateostojeni kanssa nyt kahdeksan kuukautta krittisempi, on johtanut myös moneen muuhun mietintään. Olen alkanut harkita kaikkia hankintojani tarkemmin. Mietin millaisia oikeutuksia tuotteen hankkimisille on. Ensinnäkin, onko se todella tarpeellinen. Sitten onko se kestävä ja hyvälaatuinen. Entä kotimainen? Suomalaista suunnittelua ja missä valmistettu? Mitä materiaalia ja kuinka kuormittaa? 

Eikä siinä vielä kaikki. Nyt on alkanut jurpia myös jo olemassa olevat tavarat. Sellaisesta en hankkiudu eroon, mikä pitäisi korvata uudella tai mitä saatan joskus tarvita, mutta melkoinen hävitys täällä on käynnissä. 148 tavaraa on annettu tai myyty uusiin koteihin, enkä edes ole ollut asian kanssa kovin aktiviinen. Paljon enemmänkin olisi menossa. 

Tyynelässäkin tuuletettiin tämän asian tiimoilta. Ikean keittiötuolit saivat liian raskaina lähteä ja tilalle tuotiin yläkerrasta Jannen suvussa olleet pinnatuolit, jotka on jo vuosia sitten meille annettu. Samalla vaihdettiin pöydän jalat. Jannen tekemä pukkijalka ja ompelukoneen metallijalka vaihdettiin pajalta löytyneisiin peruskoipiin. Pöytä madaltui pinnatuoleille sopivaksi ja näyttää kivasti kevyemmälle. Aika raikasta.

Vaikka kierrätetyillä uudistettiin, on vähän silti huono omatunto siitä, että nuo ihan käyttökelpoiset tavarat on joskus hankittu ja nyt ne jo saavat lähteä. Kahdeksan vuotta kun ei ole tuolille kovin kummoinen ikä. Ottaen huomioon miten kauan aikaa on sen raaka-aineiden kasvattamiseen kulunut. Toivottavasti palvelevat hyvin toisaalla.

Ennen keittiössä näytti tälle.
Tyynelästä lisää täällä.

MIKROSEMENTILLÄ KYLPYHUONEEN LAATAT PIILOON

[ kaupallinen yhteistyö: Suomen Betonileimasin ja Pisarameri Oy ]

Meillä näyttää nyt tältä. Pisarameri on käynyt tekemässä pohjustus- ja tasoitustyöt. Tässä vaiheessa kylpyhuoneesta on siis poistettu silikonit nurkista ja ne puolipyöreät vanhanaikaiset kulmalistat, jotka näkyivät aiemmissa kuvissa. Ne olisi periaatteessa voinut jättää alle, mutta toivoin skarpimpia ja selkeämpiä muotoja, joten ne irrotettiin. Pohja on puhdistettu ja siihen on hinkattu seiniin kolme tasoituskerrosta saneerauslaastilla ja lattiaan SBL:n karkeaa mikrotasoittetta Grueso. Tämän kaiken olisi voinut tehdä myös niin, että kylpyhuoneen kalusteet olisivat paikoillaan, mutta meillä ne menee vaihtoon. Toki tyhjään tilaan tekeminen on helpompaa ja yksinkertaisempaa, joten vaikuttaa asennushintaan myös. Mikrosementti asennetaan siis vanhojen laattojen päälle, eikä siksi vaadi uusia vesieristeritä. Tää vaikuttaa erikätevältä tavalta uusia kylppärin ilme. Hintakin on huokeampi, kun purkuhommat jää tekemättä. Mikrosementti ei edes merkittävästi pienennä huonealaa, koska se tulee ohuina kerroksina tasoitteen päälle. Huomioitava asia on, että kerrostalossa remonttista pitää tehdä taloyhtiölle ilmoitus, mutta omakotitalossa voi alkaa suoraan hommiin. 

Seuraavaksi tämän tasoitteen päälle tulee mikrosementti (saatiin vihdoin valittua ne värit) ja lakkaus. Wc-istuin on tilattu, allakaappia suunnitellaan ja hanoista ei ole mitään aavistusta. Jännittää jo.
Kirjoittelen hinnoista, kuivumisajoista ja muista yksityiskohdista lisää myöhemmin. 

Kylpyhuoneprojekti toteutetaan yhteistyössä SBL Decorin ja Pisarameren kanssa. Olen saanut alennuksen sitä vastaan, että kerron miten asiat edistyvät ja millainen käyttökokemus mikrosementistä meillä tulee olemaan.

VALMIS KOROKE

puuseppä puutiainen tapio

puuseppä puutiainen tapio

puuseppä puutiainen tapio

puuseppä puutiainen tapio

puuseppä puutiainen tapio

puuseppä puutiainen tapio

puuseppä puutiainen tapio

puuseppä puutiainen tapio

puuseppä puutiainen tapio
Se on tässä, se on valmis, se on täydellinen.
( Kaikki mahdolliset överit ylisanat tähän )

Koroke säilytystiloineen valmistui juuri. Ovet ja kahvat on asennettu paikoilleen. Puisista vetimistä tuli aivan upean muotoiset ja sävyiset. Tason päällä oleviin luukkuihin asennettiin metalliset rengasvetimet, että tavarat saa kätevästi sujautettua lattian alle. Vasemman puoleiseen vetolaatikkoon, eteisen viereen, tuli hyllyt kengille. Ei paljon käytännöllisempi ja kauniimpi voisi olla. Puusepän työt teki Tapio (jolle povaan tuon ammattitaidon ansiosta niin kamalasti hommia, ettei lomia paljon pidellä.)

Seuraavaksi uuteen kotiin asennetaan sähköjä. Janne ja lankomies laittavat pistorasiat sängyn molemmin puolin, ikkunan edustalle ja samalla keittiöön. Kylpyhuone remonttikin edistyy. Sinne pitäisi alkaa suunnitella kalusteita. Huoneen hankalan muodon vuoksi olen täällä jo vähällä soittaa Tapiolle uudelleen. Luulen, etten tule löytämään kolmion mallista allakaappia, vaikka miten googlaan.

YKSIÖN KYLPYHUONEEN REMONTTI
Mistä tietää mikä on luovuttamista ja milloin olet vain kyllin viisas turvautuessasi ammattilaisen apuun? 

Kuten aiemmin kerroin, löysin ihan täydellisen kunnostustavan meidän kylpuhuoneeseen. Tuote on kuluttajamyynnissä, uusia vesieristeitä ei tarvita ja värisävyjä on 56. Hurraahuuto mikrosementille!

Me ollaan sen verran remontteja tehty, että uskoin meidän saavan tämänkin tehtyä. Kuulin, että tärkeintä tässäkin (niinkuin monessa muussakin kunnostuksessa) on kunnon pohjat; huolellinen pesu ja rasvatahrojen poistaminen parantavat massan pysymistä ja kestoa. Sen jälkeen vaan aikaaa (kuivumiskertoihin) ja kärsivällisyyttä. Done.

Sitten aloimme tuumaamaan asiaa uudestaan. Kylpyhuone on niin kummallisen mallinen, että siinä on yhteensä kymmenen kulmakohtaa. Kyllä - kymmenen. Alkoi pelottamaan miten siitä voisi kunnialla selviytyä. Otin uudelleen yhteyttä SBL Decorin myymäläpäällikköön, joka järjesti meille yhteyden erään heidän asentajan kanssa. Jani kävi meillä kohdetta katsomassa ja tultiin siihen tulokseen, että homma tehdään yhteistyössä. Nyt on kilut ja kalut purettu, ensimmäinen tasoituskerta vedetty ja jännitys huipussaan.

Töiden alettua huomasimme, että olisimme tehneet jo ensimmäisen virheen. Olisimme yrittäneet tasoittaa liian huolellisesti vain saumakohdat kaakeleiden tasalle, emmekä olisi ronskisti ylivetäneet leveän lastan kanssa niin, että seinän mahdolliset korkeuserot saadaan tasoitettua. Alan olla sitä mieltä, että tämä työstä maksaminen ei suinkaan ole luovuttamista, vaan tervettä järkeä.

Hyvästi ruma peilikaappi, kirjavat harmaat kaakelit, ruskea lattia ja kelmeä valo.

Kylpyhuoneprojekti toteutetaan yhteistyössä SBL Decorin ja Pisarameren kanssa. Olen saanut alennuksen sitä vastaan, että kerron miten asiat edistyvät ja millainen käyttökokemus mikrosementistä meillä tulee olemaan.

Kuvissa kylpyhuone ennen aloitusta ja ensimmäisen kerran tasoitettuna. Kuvat, joissa näkyvät neliskanttiset värimallit, ovat SBL Decorin Vantaan myymälästä.

ONHAN SE LUKSUS (SISÄLTÄÄ ÄITIENPÄIVÄN LAHJAVINKIN + ALEKOODIN)

hyvä kosmetologi helsinki
hyvä kosmetologi helsinki
hyvä kosmetologi helsinki

hyvä kosmetologi helsinkivinylux kynsilakka

[ kaupallinen yhteistyö: kauneushoitola Sara H]


Humpuukia, tyhjänpäiväistä, tarpeellista vai arkipäiväistä?

Outoa tai ei, mutta minä suhtaudun kauneushoitolakäynteihin samalla säntillisyydellä, kun hammaskivenpoistoon (toki nautin siitä huomattavasti enemmän). Olen oikeastaan aina ollut enemmän terveydenhoidon kuin sairaanhoidon kannalla. Terveydenhuolto pitää minulle sisällään kaiken sen mitä teen voidakseni paremmin; ravinnosta ulkoisiin tekijöihin ja mielen tasapainoon saakka. Siispä samalla, kun huolehdin hyvinvoinnistani terveydenhoitajalla, suuhygienistillä, kampaajalla tai hoitolassa, voisin hyvinkin käydä esimerkiksi vuosihuollossa psykiatrilla (miksi se ei muuten kuulu "yleiseen hoito-ohjelmaan", kuten hammaskiven poisto?). Hoitolassa ja kampaajalla onneksi psyykinenkin puoli tulee usein hoidettua. Joko jutellessa tai hiljaa rentoutuessa. 

Maailma on tässäkin suhteessa muuttunut. Mummolleni hoitolakäynti olisi aikoinaan ollut ihan turhamaista, äidilleni aika yleellistä, mutta jo monelle ystävälleni hieronnat, kasvo-, ja jalkahoidot lukeutuvat nykyään normi määräaikaishuolloiksi. Miten sinulle? Luksus vai höpshups?

Minä huollatin itseäni viimeksi tiistaina, kun sain kutsun ihanan, lämmin sormisen ja sydämisen Saran luo jalkahoitoon. Puolentoista tunnin hemmottelun jälkeen askel oli kevyt ja iho pehmeä. Varpaisiin laitettiin pirtsakkaa lakkaa, jonka luvataan pysyvän jopa viikon verran. Kesää kohti kuulkaas.

Innostuin sitten tästä niin, että ostin äidilleni samalla lahjaksi lahjakortin Saralle. Niinkuin jo tuossa vihjaisin, hän on sitä tyyppiä, ettei itse kovin usein raaskisi. Ja hän on juuri se, jonka mä todellakin haluan sen hemmottelun saavan.

Saran uusi hoitola (kuvissa) on aivan ihastuttavassa liiketilassa Kruununhaassa. Ikkuna !! on ehkä kaunein koskaan näkemäni ja hoitolan väritys on rauhoittavan lämmin. Samoin on Saran olemus. 

Kuulin muuten siellä käydessäni, tarinan, joka pisti kovasti hymyilyttämään - hoitolassa oli edellisenä päivänä käynyt 80 vuotias rouva elämänsä ensimmäisessä kasvohoidossa. Ajatelkaa! Oli omien sanojensa mukaan kyllä meinannut nukahtaa, mutta saanut sittenkin pidettyä itsensä hereillä. Itse en olisi edes yrittänyt.

Jos tahdot myös kokeilla tupluureja kesken päivän, niin mulla on nyt sitä varten teille erihyvä tarjous. Sain Saralta luvan vinkata tällaisesta teille lukijoille:


Spa pedikyyrin (90 min / 70 €) ostajalle 
joko pikamanikyyri tai kulmien siistiminen+väri kaupan päälle.

Tämän tarjouksen saat varatessasi ajan 19.5. mennessä touko-kesäkuulle 
ja mainitsemalla mun blogin varauksen yhteydessä.

Lisää Sarasta ja yhteystiedot löytyy täältä.


Lisätietoa tarjouksesta:
Spa pedikyyri sisältää jalkakylvyn, kovettumien poiston, kynsien ja kynsinauhojen siistimisen, lakkauksen ja hieronnan.
Pikamanikyyri (arvo 30 €) sisältää kynsien muotoilun, kynsinauhojen siistimisen, lakkauksen tai hieronnan.
Kulmien kestovärjäys ja siistiminen (arvo 25 €)


Tää sun äidille ?ENSIMMÄISET KUVAT KOROKKEESTA

puuseppä puutiainen

puuseppä puutiainen

puuseppä puutiainen

puuseppä puutiainen

puuseppä puutiainen

puuseppä puutiainen

puuseppä puutiainen

puuseppä puutiainen
Tässä ne nyt on. Ensimmäiset kuvat asuinhuoneemme korokkeesta. Ollaan jo hyvin lähellä valmista. Vetimet ja ovet enää, sekä sähköille läpiviennit pistorasioita varten. Mä täällä nieleskelen palaa kurkusta, koska lopputulos on liikuttavan hieno. Suunnitteluvaihe oli yllättävän helppo. Oli mun ajatus, meidän sekava selitys ja yhden taitavan puusepän kuuntelevat korvat. Tapio poimi toiveet erittäin hyvin ja piirsi tällaisen. Oli itsekin vähän innoissaan asiasta. Ehdotti miten toimisi vielä paremmin.

Huone on kooltaan noin 5 x 5 metriä ja sinne tulee vain pari huonekalua. Koroke on sekä sänky, että säilytyskaluste. Tämän lisäksi huoneeseen tulee sohva (alas lautalattialle) ja nojatuoli (ylös ikkunan eteen). Sängyksi tulee patjat tuohon portaikon kohdalle niin, että toinen nousee nukkumaan oikeaa, toinen vasenta puolta. En melkein malta odottaa.

Tällaista puuseppää tahtoo vilpittömästi suositella kaikille. Ihan huipputyyppi. Ja jos ei ole tarvetta ihan näin suurelle projektille, niin kurkkaa silloin tämä kaveri. Häneltä me tilattiin meidän nykyinen sänky, joka muuttaa pian Tyynelään. Mä voin omalta kohdaltani sanoa, että nukun paremmin, kun näihin asioihin on käytetty kotimaista ammattitaitoa. Tämä jos mikä on se asia, johon kannattaa panostaa.

Tämän näyn lisäksi mua on muuten tänään ilahdutettu toisenkin kerran ja siihenkin liittyy kotimaista ammattitaitoa. Siitä lisää huomenna. Sen verran kerron kuitenkin, että tulossa on alekoodi hemmotteluun teille ihanat lukijat.