Sisällön tarjoaa Blogger.

MIKROSEMENTILLÄ KYLPYHUONEEN LAATAT PIILOON

[ kaupallinen yhteistyö: Suomen Betonileimasin ja Pisarameri Oy ]

Meillä näyttää nyt tältä. Pisarameri on käynyt tekemässä pohjustus- ja tasoitustyöt. Tässä vaiheessa kylpyhuoneesta on siis poistettu silikonit nurkista ja ne puolipyöreät vanhanaikaiset kulmalistat, jotka näkyivät aiemmissa kuvissa. Ne olisi periaatteessa voinut jättää alle, mutta toivoin skarpimpia ja selkeämpiä muotoja, joten ne irrotettiin. Pohja on puhdistettu ja siihen on hinkattu seiniin kolme tasoituskerrosta saneerauslaastilla ja lattiaan SBL:n karkeaa mikrotasoittetta Grueso. Tämän kaiken olisi voinut tehdä myös niin, että kylpyhuoneen kalusteet olisivat paikoillaan, mutta meillä ne menee vaihtoon. Toki tyhjään tilaan tekeminen on helpompaa ja yksinkertaisempaa, joten vaikuttaa asennushintaan myös. Mikrosementti asennetaan siis vanhojen laattojen päälle, eikä siksi vaadi uusia vesieristeritä. Tää vaikuttaa erikätevältä tavalta uusia kylppärin ilme. Hintakin on huokeampi, kun purkuhommat jää tekemättä. Mikrosementti ei edes merkittävästi pienennä huonealaa, koska se tulee ohuina kerroksina tasoitteen päälle. Huomioitava asia on, että kerrostalossa remonttista pitää tehdä taloyhtiölle ilmoitus, mutta omakotitalossa voi alkaa suoraan hommiin. 

Seuraavaksi tämän tasoitteen päälle tulee mikrosementti (saatiin vihdoin valittua ne värit) ja lakkaus. Wc-istuin on tilattu, allakaappia suunnitellaan ja hanoista ei ole mitään aavistusta. Jännittää jo.
Kirjoittelen hinnoista, kuivumisajoista ja muista yksityiskohdista lisää myöhemmin. 

Kylpyhuoneprojekti toteutetaan yhteistyössä SBL Decorin ja Pisarameren kanssa. Olen saanut alennuksen sitä vastaan, että kerron miten asiat edistyvät ja millainen käyttökokemus mikrosementistä meillä tulee olemaan.

10 kommenttia

 1. Heips!

  Kuulostaa fiksulta vaihtoehdolta, mutta korjaa jos olen väärässä: eikös nykyisten rakennus/korjausmääräysten mukaisesti vedeneristys tule saattaa sille vaaditulle tasolle märkätiloja korjatessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tottakai. Vesieristeet pitää olla aina olla kunnossa ennenkun alkaa hommiin.

   Meillä on onneksi putket tehty 2003, eli kahdeksan vuotta säädösten muuttumisen jälkeen.

   Poista
 2. Näyttää upealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo musta on aivan ihanaa, että tuosta tulee tasainen, eikä enää ole saumoja jynkytettävänä. Tänään kävin siellä kurkkimassa miltä mikrosementit näiden tasotteiden päällä näyttivät ja värit oli ihan nappivalinnat. Jeeee !

   Poista
 3. Tämä kiinnostaa todella, sillä meillä on edessä projekti, jossa mikrosementti on vahva vaihtoehto. Jään odottamaan lisätietoja ja homman edistymistä :) Tsemppiä projektiinne, näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla:) Lisäinfoa ja kuvia tulossa pian.

   Kiitos tsempeistä ♥

   Poista
 4. Mielenkiinnolla odotan lopputulemaa - siitä on kirjoituksesi perusteella tulossa magee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Juu mä uskon, että tästä tulee ihan täydellinen :) ♥

   Poista
 5. Näyttääpäs hienolta jo nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ♥ Täällä ollaan tästä hommasta ihan fiiliksissä.

   Ei yhtään malttaisi enää odottaa muuttoa, vaikkei meillä ole aavistustakaan vielä hanoista, altaasta, eikä monesta muusta jutusta. Sähkötkin edelleen puuttuu :D

   Poista