YKSIÖN KYLPYHUONEEN REMONTTI
Mistä tietää mikä on luovuttamista ja milloin olet vain kyllin viisas turvautuessasi ammattilaisen apuun? 

Kuten aiemmin kerroin, löysin ihan täydellisen kunnostustavan meidän kylpuhuoneeseen. Tuote on kuluttajamyynnissä, uusia vesieristeitä ei tarvita ja värisävyjä on 56. Hurraahuuto mikrosementille!

Me ollaan sen verran remontteja tehty, että uskoin meidän saavan tämänkin tehtyä. Kuulin, että tärkeintä tässäkin (niinkuin monessa muussakin kunnostuksessa) on kunnon pohjat; huolellinen pesu ja rasvatahrojen poistaminen parantavat massan pysymistä ja kestoa. Sen jälkeen vaan aikaaa (kuivumiskertoihin) ja kärsivällisyyttä. Done.

Sitten aloimme tuumaamaan asiaa uudestaan. Kylpyhuone on niin kummallisen mallinen, että siinä on yhteensä kymmenen kulmakohtaa. Kyllä - kymmenen. Alkoi pelottamaan miten siitä voisi kunnialla selviytyä. Otin uudelleen yhteyttä SBL Decorin myymäläpäällikköön, joka järjesti meille yhteyden erään heidän asentajan kanssa. Jani kävi meillä kohdetta katsomassa ja tultiin siihen tulokseen, että homma tehdään yhteistyössä. Nyt on kilut ja kalut purettu, ensimmäinen tasoituskerta vedetty ja jännitys huipussaan.

Töiden alettua huomasimme, että olisimme tehneet jo ensimmäisen virheen. Olisimme yrittäneet tasoittaa liian huolellisesti vain saumakohdat kaakeleiden tasalle, emmekä olisi ronskisti ylivetäneet leveän lastan kanssa niin, että seinän mahdolliset korkeuserot saadaan tasoitettua. Alan olla sitä mieltä, että tämä työstä maksaminen ei suinkaan ole luovuttamista, vaan tervettä järkeä.

Hyvästi ruma peilikaappi, kirjavat harmaat kaakelit, ruskea lattia ja kelmeä valo.

Kylpyhuoneprojekti toteutetaan yhteistyössä SBL Decorin ja Pisarameren kanssa. Olen saanut alennuksen sitä vastaan, että kerron miten asiat edistyvät ja millainen käyttökokemus mikrosementistä meillä tulee olemaan.

Kuvissa kylpyhuone ennen aloitusta ja ensimmäisen kerran tasoitettuna. Kuvat, joissa näkyvät neliskanttiset värimallit, ovat SBL Decorin Vantaan myymälästä.