Sisällön tarjoaa Blogger.

41 NELIÖTÄ RIITTÄÄ KAHDELLE ?Uusi kotimme on saanut ensimmäiset uudet (eli vanhat) huonekalut. Asuinhuone on kooltaan 5x5 metriä. Koska sinne mahdutetaan sänky ja säilytystilat, ei sohvalle enää ole sijaa - se muutti maalle. Asuinhuoneen istumapaikaksi riittää aluksi se suuri nojatuoli, joka huonokuntoisena saatiin Tyynelän kauppojen yhteydessä ja verhoiltiin uudelleen. Hän saa kaikessa muhkeudessaan asettua tuohon lautalattialle. Löhöilypaikoiksi tuotiin Tyynelästä nuo patjatuolit, joiden varsinaista nimeä en tiedä. Ne on alunperin hankittu meille Viikinmäkeen. Pieni pöytä on mun ensimmäisiä kirppislöytöjä noin viidentoista vuoden takaa. Näytää taas uudelle, kun on hetken haudottu sitä vintillä. Uskaltaisin jo sanoa, että huone alkaa näyttämään melko valmiilta vastaanottamaan loputkin tavarat ja meidät kaksi.

Janne on alkanut hieman huolestuneeseen sävyyn sivuta sitä, minne mikin tavara mahtuu ja miten kaikki saadaan järjestettyä. Liekö työkiireistä johtuvaa paineen tunnetta samassa. Aluksi lausui jopa leveästi, että uusi koti tulisi olemaan "tukikohtatyyppinen" kaupunkiratkaisu. Tyynelä taas kodinomaisempi. Nyt on kuulunut sivuääniä. Kokee selvästi enemmän luopumisentuskaa, mutta on joka tapauksessa toiveikas.

Mä olen sitä mieltä, että se mitä arkeen tarvitaan, kyllä mahtuu ja muut tavarat voidaan säilyttää maalla. Rankalla kädellä raivaaminen on tuntunut hyvälle. Nyt on jännät ajat tulossa. Kestääkö kylmästi hermot vai paukahtaako pinna? Mitä mieltä te olette tilanteesta? Riittäisikö 41 neliötä teillä kahdelle vai päättyisikö kokeilu epätoivoisena yrityksenä lyhyeen? Haluaisitko edes yrittää?

Tein juuri muuttoilmoituksen. Heinäkuussa uuteen kotiin. Nyt ei ole enää varaa siirtää eteenpäin.

Nyt Juhannusvalmisteluihin. Nauttikaa ♥

31 kommenttia

 1. Teidän kodista tulee kyllä upea! Nyt näyttää jo niin hienolta. Ja kyllä sopu sijaa antaa vai miten se meni. Hyvin me ainakin aikoinaan mahduttiin 49 neliöön ja siinäkin oli sokkeloinen pohjaratkaisu eli luulen, että teidän koti on vähän avarampi. Ja tuo koti maalla kuulostaa vaan niin ihanalta, sinne sitten kaikki tavarat mitä ette juuri nyt tarvitse :) Kätevää :) Ihanaa juhannusta ja tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima ♥ Mulla ei oikeastaan ole ollut koko remontin aikana epäilystäkään, etteikö me mahduttaisi. Hauska on seurata vierestä toisen varovaisia epäilyjä :D

   Poista
 2. Me mahdutaan tällä hetkellä hyvin 36 neliöiseen yksiöön :) kyllä se sopu tosiaan sijaa antaa ja asiaa auttaa myös valtava lasitettu parveke...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin antaa ! :)

   Lasitettu avara parveke kuulostaa ihanalle. Meillä ei uudessa kodissa ole parveketta. Jotenkin sitä ei enää osaa kaivata, kun maalla ollaan pihalla. Jos Tyynelää ei olisi, olisi kodin tarpeetkin toiset. Silloin haluaisin saunankin.

   Poista
 3. Upean näköistä Laura ja pian nähdään!

  VastaaPoista
 4. Asuimme tyttäreni kanssa 5 vuotta 45 neliöisessä asunnossa ja siitä kaksi vuotta ahdisti niin maan %#}|¥%#. Nyt 60 neliöisessä asunnossa pystyy hengittämään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olette löytäneet teille sopivan kodin ♥ Mä luulen, että lapsen kanssa olisikin eri, kun puolison. Rytmitkin on eri. Ja tietty puolisonkin kanssa voisi joutua kärvistelemään, jos toisella olisi joku tilaa / rauhaa vaativa harrastus.

   Poista
 5. Asuimme 2 aikuista ja 2 lasta 37,5 neliön yksiössä muutaman vuoden kun rakensimme nykyistä taloa. Hyvin riitti tila ja tuntui sen jälkeen oikeasti ihan hassulle muuttaa isoon taloon. Siellä oli hetkittäin ihan orpo olo. Kaikkeen tottuu ja sopeutuu. Ihanaa Juhannusta sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho ! No te olette hyvin mahtuneet.

   Silloin, kun mä olin pieni me asuttiin reilu vuosi neljässä kymmenessä neliössä (yksiö) äidin ja siskon kanssa. En muista sen tuntuneen mitenkään ahtaalle tai oudolle. Eli samaa mieltä tottumisesta :)

   Poista
 6. Kyllä se varmasti riittää kun teillä ei ole luultavastikaan niin paljon tavaraa kuin esimerkiksi pikkulapset "tuottaa". Meillä on tulossa isompi talo, mutta koska väkeä on paljon, ei meilläkään tule olemaan kuin 22m2 per henkilö. Tässä nykyisessä sitä on ollut vain 15,75m2! Ja nuokin on laskettu ulkoseinien ulkopinnan mukaan olevista neliöistä, todellisuus on vielä pienempi :-D Eli sopu sijaa antaa! En tosin itse pahastuisi vaikka neliötä olisi saatu uuteen vielä vähän enemmänkin, mutta tälläiseen kyettiin nyt, ehkä sitten joskus vielä isompi? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko vielä lisätä, että meidän edellinen koti ennen näitä taloja oli 70m2 kolmio, ja siinä me asuttiin vielä neljän lapsen kanssakin :-D

   Poista
  2. Joo samaa mieltä tavaramäärästä. Pienessä asunnossa voisi leluvuoret ahdistaa järjestelmällistä tyyppiä.

   Toi m2 per hlö on muuten hyvä mitta. Ihmiset liian usein puhuu vain pienistä tai suurista kodeista, ei niissä asujista.

   Sä oon hauska, kun puhut jo seuraavasta talosta :D

   Poista
 7. Me ollaan asuttu kertaalleen 38 neliöisessä kaksiossa, joten vastaan sen pohjalta, että riittää! On suorastaan vapauttavaa saada seurata tuota teidän muuttoa ja puhdistautumista tavaroista, joita ei tarvitse.

  Jos sitten ajattelen omaa elämää juuri nyt, niin _tässä vaiheessa elämää ainoana kotina_ 42 neliötä olisi todella haastava ratkaisu, koska mun työ vaatii jo useamman kymmenen neliötä on ja off -tilaa. Tässä tilanteessa se ei onnistuisi järkivaihtoehtona. Arjesta tulisi liian haastavaa ja töiden osalta liian vaikeaa. Se oli sitä edellisessäkin kodissa, joka oli 78 neliöinen.

  Jos itse asuisin tai me asuisimme kahta kotia, tekisin presiis, kuten tekin teette. Kaupungissa pieni koti ja maalla sitten toisenlainen. Nautin näistä suurista huoneista täällä Jovelassa, mutta yhtälailla voisin asua vaikkapa asuntolaivassa! Pienissä tiloissa on oma viehätyksensä, eikä 42 neliötä nyt mikään ihan pikkuinen kuitenkaan ole. Tilava huonehan tuokin on!

  Hyvää juhannusta ahkerat siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Johanna ! Täällä ei olla oltu yhtään ahkerina :D Remonttia / tekemistä on muutama päivä jäljellä ja me karattiin lomailemaan. Siispä terkut Ljubljanasta.

   Tää asuntoratkaisu tuntuu erittäin hyvälle meidän tilanteeseen. Nyt on hyvä kombo. Maalla saakin olla tilaa paljon, koska musta on ihana kutsua sinne vieraita syömään ja saunomaan. On hyvä mahtua monta yökyläilijääkin samaan aikaan visiitille.

   Luopuminen on erittäin vapauttavaa. Tyhjennettävää on tosin vielä aika paljon. Miten ihmisellä voikaan olla niin paljon tavaraa mitä ei oikeasti tarvitse tai halua.

   Ja hei asuntolaiva ! Se vasta ois :)

   Mä oon muuten miettinyt asuntoautoilua. Se vois olla näin vaihtelunhaluiselle ihan hauska tapa lomailla. Ehkä jonain kesänä voisi sellaisen vuokrata.

   Poista
 8. Me asuimme vuoden 33 neliössä. Toimi melko hyvin, eikä ollut kiire pois, mutta kyllä 63 neliötä oli silti meille parempi, varsinkin kun on noita soittimia. Nyt kun taloon muuttaa kolmas henkilö, uskon, että mahdutaan silti hyvin vielä tähän. Luulen, että tuo parisenkymmentä neliötä per henkilö on aika sopivastikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä luulen, että lapsen kanssa tilaa on hyvä olla juuri tuon verran. Tai sitten pitää olla erinomaisia tilaratkaisuja. Pitää kuitenkin mahtua leikkimään ja jokaisella olla vähän omaakin tilaa, mihin saa jättää tavaransa miten tahtoo. Jännä uusi vaihe teillä tulossa :)

   Poista
 9. Me ollaan asuttu vuosi 40 neliössä. Kyseessä oli aika kämäinen remontoimaton vuokra-asunto, mutta syy lähtöön oli asunnon ja tilan sijaan lähestyvässä putkiremontissa. Tila tai sen puute ei tuntunut ongelmalliselta, paitsi vaatteiden säilytyksen suhteen. Muutoin viihdyimme oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ihan hyvä, että lähditte putkiremppaa karkuun. Siinä saatetaan kärsivällisyyttää koetella :) Mun pienin koti on muuten ollut 18 neliötä. Asuin siinä silloisen poikaystäväni kanssa :D

   Poista
 10. Teillä elo varmasti onnistuu, meillä ei, vaikka asuttaisiin kahdestaan. Asuttiin vuoden verran koko sakki 80 neliöisessä rivarissa kun rakennettiin tätä nykyistä, eikä meinattu mahtua sinnekään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Meillähän on oikeastaan tämän muutonkin jälkeen vielä 80 neliötä per nenä, kun kodin ja Tyynelän laskee yhteen, eli hyvin mahtuu.

   Poista
 11. Tuo teidän uusi koti näyttää kyllä erittäin ihastuttavalta! Ja kyllähän työ siihen mahdutte. Toki jos elämänrytmi on kovin erilainen, niin sitten varmasti haasteita edessä. Meitä asuu kohta 4 henkeä 70 neliössä, ja mahdutaan. En toki sano että tämä olisi meille optimaalinen tilanne, mutta on tässä hyviäkin puolia :) ja jos ymmärtäisin (osaisin?) vähentää tavaraa, niin mahduttaisiin varmasti paremminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Musta on ihanaa, että meillä on sama rytmi. Molemmat on yökukkujia ja pitkään nukkujia. Ja meillä mennään aina yhtä aikaa yhdessä unille. Uudessa kodissa on hyvää se, että keittiö on erikseen. Jos mulla on tahmea aamu ja haluan levätä, niin Janne saa ihan rauhassa kolistella kahvejaan keittiössä.

   Poista
 12. Varmasti mahdutte! Noin pienessä asunnossa on sekin hyvä (vai huono?) puoli, että toista ei pääse karkuun, vaikka olisi minkälaiset fiilikset. Tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii :D

   Onneksi tässä asunnossa on kuitenkin asuinhuone ja keittiö erikseen. Välissä on eteinen, eli tuittupäissään voi paiskata kaksi ovea perässään kiinni ja paeta keittiöön ;)

   Kiitos tsempeistä ♥

   Poista
 13. Tietysti mahdutte ja viihdytte. Viikonloput niin usein Tyynelässä kuin tarvetta ja halua on. NI. :) <3

  VastaaPoista
 14. Onhan teillä Tyynelä, neliöitä ja tilaa ympärillänne. Eniten mua itseäni, paljon henkistä tilaa tarvitsevana ihmisenä ahdistaisi nimenomaan se, ettei saa suljettua itseään yksinäisyyteen.

  Teillä näyttää jo ihanan valmiilta. Itselläkin samat suunnitelmat; kolmen viikon intensiivinen remontti ja loppukuusta osoite vaihtuu uudelle paikkakunnalle, uuteen asuntoon, josta aion viimeinkin tehdä itselleni kodin :)

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ! Edelleenkin yhteensä (kotona ja Tyynelässä) 80 neliötä per nenä.

   Ja tosiaan uudessa kodissa on kaksi huonetta. Jos mä kaipaan rauhaa, niin menen neulomaan keittiöön ruokapöydän ääreen ja laitan vastamelu kuulokkkeet päähän. Niitä tulee muutenkin käytettyä, kun on tarvetta eristäytyä ärsykkeiltä.

   Hei mahtava uutinen - paljon onnea uuteen kotiin ja tsemppiä remppaan ♥

   Poista
 15. Minua alkaisi ahdistamaan jos en saa omaa tilaa. Mutta kaikki tyyillään. Olen asunut 30 m2 yksiössä yksin monta vuotta ja kovin olin onnellinen sielläkin, mutta toista ihmistä en siihen olisi ottanut. Hyvää viikonloppua ja tsemppiä teille loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - kaikki tyylillään. Mä en niinkään kaipaa tilaa, vaan rauhaa. Siihen riittää kaksi huonetta, ovet välissä ja vastamelukuulokkeet :D

   Kiitos ♥ Tsemppiä projektiin sinne myös ♥

   Poista