MIKROSEMENTTI KYLPYHUONEESEEN

MIKROSEMENTTI KYLPYHUONEESEEN
MIKROSEMENTTI KYLPYHUONEESEEN
MIKROSEMENTTI KYLPYHUONEESEEN
[ kaupallinen yhteistyö: Suomen Betonileimasin ja Pisarameri Oy ]


Perun sanani. Eilen meinasin kirjoittaa siitä miten tuntuu epätoivoiselle. Sen fiiliksen tietää jokainen remontoija. Se saapuu jossain vaiheessa härnäämään positiivistakin tyyppiä. Fiilikset ailahtelevat ilosta ja onnesta epätoivoon. Eilen aamulla olin ankea. Tuntui, että tehtävää on liian paljon. 

Aamusta saapui kuitenkin putkimies paikalle ja mikrosementin asentaneen Pisarameren Jani Vaittinen tarkistamaan tulosta. Mä taas tihrustin itkua ihatellessani lopputulosta. Kylppäristä puuttuu vielä silikonit, peili, valot, suihkuseinä ja allaskaappi hanoineen, mutta se on nyt jo ihan täydellinen. Vaikka valaistusta ei vielä ole, halusin ottaa jo kuvan ja näyttää tämän teille. Mikrosementtipinta on elävä, rouhea ja ehkä vähän yleellisenkin näköinen. Aivan upea! 

Juttelin Janin kanssa työmenetelmistä, että osaisin jotain teille kertoa - varsinaista mikrosementtiä oli liipattu pintaan neljä kertaa. Välissä oli kaksi hiontaa, lopussa yksi. Lattiaan tuli mikrosementtiä kolme kerrosta ja kaksi hiontaa. Kokonaisuus lakattiin kahdessa vaiheessa ja yhteensä viisi kertaa. Katto maalattiin kahteen kertaan valkoisella. Huh huh. Tällaisen hienosäätöä paljon vaativan homman tekeminen kysyy todella paljon kärsivällisyyttä ja aikaa. Mun onnekseni Jani vaikutti heti niin työstään tarkalle miehelle, että mun ei tarvinut olla yhtään huolissaan työn jäljestä, vaikka yleensä olen se pikkutarkka niuhottaja. En kertaakaan joutunut huolestuneena kyselemään miten mikäkin kohta hoidetaan.

Tällä on tänä aamuna myhäilty. Sekä mahtavaa lopputulosta, että lähtötilannetta. Meillähän oli aluksi ajatus tehdä tämä työ itse. Nytpä olisi hieno olla näkemässä millainen räpellys siitä sitten olisi tullut. Ammattilainen on aina ammattilainen.

Täytyy tunnustaa - meillä alkaa olla remonttiuupumusta ilmassa. Näin pommikuntoisen asunnon kunnostamisessa on kyllä aivan valtava työ - mitä sitä kiertelemään. Aikataulut ovat venyneet ja muutto viivästynyt. Tätä on nyt väännetty helmikuusta saakka. On purettu, hiottu, putsattu, maalattu, ja imuroitu satoja kertoja. Jotain itsesuojeluvaistoa on näemmä ollut, että ollaan älytty ottaa ammattilaisten apua vastaan. 

Pisarameren tyypeille mä oon järjettömän kiitollinen, että puristivat tämän kasaan tällaisessa ajassa ja mahdollistivat sen, että ehkä ennen juhannusta päästään muutamaan. Se on hienoa, että tällaisia tyyppejä löytyy. Tässä kohteessa laskettiin ainoastaan kuivumisaikoja. Sillä, oliko sunnuntai, ilta vai kello seitsemän aamulla, ei ollut väliä.  Me ei aikataulumme kanssa oltu ehkä ihan niitä ihanimpia asiakkaita. Minä sitä itsekseni taivastelin ja Jani sen sitten ääneen sanoi, että kyllä tällaisten projektien läpi vieminen vaatii apua ja kärsivällisyyttä myös siltä rakkaimmalta. Oli sitten kyseessä oma tai asiakkaan asunto. Päivät ovat pitkiä. Voisin kai sanoa, että remonteissa se rakkaus punnitaan. (En edes halua ajatella mitä se olisi sitten rakennuttaessa ;))

Kiitos Jani, Sanna-Maarit, Janette Aho ja Jussi Wikberg, että olette tehneet näin hienoa työtä. Kiitos blogiyhteistyöstä myös SBL Decorille, jonka kautta löydettiin näin hyvä asentaja ja ostettiin materiaalit.
Remontista lisää tunnisteella "remontti". Siellä myös "ennen" -kuvat. Lisäkuvia tulossa myöhemmin, kunhan saadaan valaistus kuntoon. 

Kylpyhuoneprojekti toteutetiin yhteistyössä SBL Decorin ja Pisarameren kanssa. Olen saanut alennuksen sitä vastaan, että kerron miten asiat edistyvät ja millainen käyttökokemus mikrosementistä meillä tulee olemaan. Jos innostuit tästä, niin SBL:n asentajat ja yhteystiedot löytyvät täältä.