Sisällön tarjoaa Blogger.

TYYNELÄN TUVASSA
Samaan aikaan, kun kaupunkikodissa keittiö on vaalea ja minimalistinen, kylvetään Tyynelässä väreissä. Keittiö on punainen, keltainen, raidallinen ja muistuttaa keräilykauppaa. Keittiö ei ole keittiö. Keittiö on tupa. Vähän maalaisromanttinen. Vähän vinksinvonksin. Vähän täynnä.

Ja minä olen niin kamalan onnellinen kummastakin. Molempi parempi.


Kaupunkikodin keittiökuviin tästä.
Kahden kympin keittiöremontista / mustien saumojen värittämisestä tietoa täällä.
Ja siitä miten sen voisi tehdä paremmin täällä.

MIKROSEMENTTI LAATTOJEN PÄÄLLE

MIKROSEMENTTI LAATTOJEN PÄÄLLE

MIKROSEMENTTI LAATTOJEN PÄÄLLE
MIKROSEMENTTI LAATTOJEN PÄÄLLE
MIKROSEMENTTI LAATTOJEN PÄÄLLE
MIKROSEMENTTI LAATTOJEN PÄÄLLE

MIKROSEMENTTI LAATTOJEN PÄÄLLE
MIKROSEMENTTI LAATTOJEN PÄÄLLE


No nyt en malta enää olla tätä näyttämättä. Kaapista puuttuu ovi, suihkuverhoa ei ole ja seinissä on vielä paikkaamattomia reikiä virheliikkeiden vuoksi, mutta tässä sen nyt on - meidän minikylpyhuone. Hyvästi saumojen hinkkaaminen ja ne kikertävänkukertavan harmaanruskeat laatat, meillä on ihana mikrosementillä uudistettu kylppäri.

Mikrosementti vaikuttaa materiaalina ihan nerokkaalta. Pinta on ihanan elävä ja se tuntuu hyvälle jalkojen alla. Mä olin vähän jännityksellä odotellut, että onkohan se kovin kylmän tuntuinen, mutta pinta onkin yllättävän lämpöinen, vaikkei lattialämmitystä ole.

Kylpyhuonekalusteet teetettiin ahtaan oviaukon vuoksi mittojen mukaan Puutiaisella, joka teki meille myös sen tilaihmeen - korokkeen. Allakaapista saatiin suunnikkaan muotoinen ja sen päälle mahtui normaalikokoinen allas. Muuten tuohon nurkkaan olisi saanut ainoastaan käsienpesukokoa olevan ja siinä olisi sitten saanut läiskytellä puoli kylppäriä märäksi kasvoja pestessään. Altaan taso on kauniista suurisyisestä lankusta tehty, juuri niinkuin toivoin. Altaaseen vaan en ole niin tyytyväinen, kun voisin. Se on kyllä kaunis, mutta herätää mussa vielä inhonväristyksiä tapahtuneen vuoksi. Innolla odotan hetkeä milloin suhtautumiseni siihen muuttuu neutraaliksi. Samasta firmasta tulleeseen suihkuun taas olen ihan ihastunut. Samoin Volan punaisiin pyyhkenuppeihin ja paperitelineeseen, joita ei tilattu sieltä nimeltä mainitsemattomasta paikasta, vaan Runeberginkadun Kylpyhuonekeskuksesta, jossa on aina ihana palvelu. Se on sama paikka mikä pelasti meidät meidän keittiöhanan metsästyksessä.

Pari asiaa jäi askarruttamaan.

- Miksi kylpyhuoneeseen tulevat pistorasiat on aina niin rumia?
- Kuinka kylppärivalojen valikoimat on niin suppeat edelleen? Samoin suihkuverhotankojen.
- Tekeekö joku kauniita lattialastoja? Ne on aina niitä Sinituotteen siniharmaita hirvityksiä.
(Sinillä oli yksi ihana valkoinen lasta, mutta se oli ikkunasetissä, jonka muita osia en halua. Olisi toiminut hyvin peruspuisen harjanvarren kanssa)

Mikrosementtiyhteistyöstä lisää täällä.
"Ennen" kuvat täällä.
Ja katsokaa aiheeseen liittyen myös Marun uusi kylpyhuone.

ASUINHUONE 5 x 5 M

Kahden aikuisen kaupunkikoti, joka kummasti tuntuu saman kokoiselle, kun edeltäjänsä.

Olen tässä parin viikon aikana pohtinut miten toiminnot ovat asettuneet kohdilleen. Viime kodin tyypillisellä töölöläishallissa ei kukaan ollut koskaan - paitsi pyykiteline kaikki viikonpäivät läpeensä siipiään levitellen. Keittiössä kävin keittämässä kahvin ja laittamassa ruuan. Elämä tapahtui olohuoneessa. Tässä kodissa on kaikki samat toiminnot ja neliöitä puolet kahdeksasta kymmenestä aiemmasta. En ole vielä huomannut, että olisin jostain pois tai jostain paitsi. Ehkä mä jonain päivänä herään tästä kummasta seesteisestä unesta, jossa nyt olen. Asioilla on paikkansa ja mun päässä rauha.

Mä olen luonteeltani sellainen kotityranni, pilkunviilaaja, hyperjämpti ja järjestelijä. Ehkä tämä pieni koti sopii mulle paremmin. Ei ole niin paljon huolehdittavaa, joten ajatuksista vapautuu aikaa muulle.  Pidän siitä.Pienen asunnon tilaratkaisu / koroke Puutiainen.
Korokkeesta lisää täällä.

Osara futonsänky 180 x 200 Unikea
Futonpatja Porin Villa ja Peite
Valotalo ja Ply Jouko KärkkäinenEnnen remonttia näytti tälle

OLEN KOTONA

keittiö remontti
keittiö remontti


keittiö remontti


keittiö remontti

keittiö remontti


keittiö remontti
[ kaupallinen yhteistyö: Puustelli ]Olemme asettautuneet taloksi. Muuttolaatikot on purettu ja pois haettu. Tuntuu jo tutulle. Ennakkoon epäillyistä aiheista ei enää keskustella. Asunto tuntuu neliöitään suuremmalle. Yhtenä aamuna Janne sanoi sen mitä minäkin juuri sillä hetkellä ajattelin - hassua miten 41 neliötä voi tuntua samalle, kun 81. Toiminnot ovat vajaassa viikossa löytäneet paikkansa. Samoin tavarat. On jäänyt tyhjääkin tilaa. Osa kaapeista ja sen korokkeen alusesta on vielä tyhjänä. Varmaan jääkin niin, koska poistettavaa on vielä. Katsaus listaani kertoo, että olen luopunut yli 200:sta tavarasta ennen muuttoa. Eikä siinä tosiaan ollut kaikki.

Keittiö on huoneista ensimmäinen lähes valmis. Muutamaa viilausta vaille. Simppeli. Eleetön. Maustettu ripauksella väriä ja silti hyvin vaalea. Kaasuliesi on sama, kun edellisessä kodissa ja muita laitteita käyttäessäni ihmettelen ja ihastelen, kuin pieni lapsi. Ahaa - astianpesukone heijastaa jäljellä olevan ajan lattiaan! Kuinka kätevä on yhdistetty uuni/ mikro! Olen hurjan onnellinen olen kätevästä lajitteluvaunusta! Miten ihanasti mun astiat näkyy vitriineissä! Koneesta saa vasta jauhettua kahvia!

Janne kyselee koko ajan mistä mikin tavara löytyy. Ei siinä mitään ihmellistä. Niin se on Tyynelässäkin aina, vaikka talo on ollut meillä jo neljä vuotta. Tuntuu siis kotoisalle sekin.Ennen remonttia keittiö näytti tältä.Keittiöstä on saatu yhteistyöalennusta bloginäkyvyyttä vastaan.