Sisällön tarjoaa Blogger.

ASUINHUONE 5 x 5 M

Kahden aikuisen kaupunkikoti, joka kummasti tuntuu saman kokoiselle, kun edeltäjänsä.

Olen tässä parin viikon aikana pohtinut miten toiminnot ovat asettuneet kohdilleen. Viime kodin tyypillisellä töölöläishallissa ei kukaan ollut koskaan - paitsi pyykiteline kaikki viikonpäivät läpeensä siipiään levitellen. Keittiössä kävin keittämässä kahvin ja laittamassa ruuan. Elämä tapahtui olohuoneessa. Tässä kodissa on kaikki samat toiminnot ja neliöitä puolet kahdeksasta kymmenestä aiemmasta. En ole vielä huomannut, että olisin jostain pois tai jostain paitsi. Ehkä mä jonain päivänä herään tästä kummasta seesteisestä unesta, jossa nyt olen. Asioilla on paikkansa ja mun päässä rauha.

Mä olen luonteeltani sellainen kotityranni, pilkunviilaaja, hyperjämpti ja järjestelijä. Ehkä tämä pieni koti sopii mulle paremmin. Ei ole niin paljon huolehdittavaa, joten ajatuksista vapautuu aikaa muulle.  Pidän siitä.Pienen asunnon tilaratkaisu / koroke Puutiainen.
Korokkeesta lisää täällä.

Osara futonsänky 180 x 200 Unikea
Futonpatja Porin Villa ja Peite
Valotalo ja Ply Jouko KärkkäinenEnnen remonttia näytti tälle

30 kommenttia

 1. Tämä on kyllä jotain niin uskomattoman kekseliästä kauniilla lopputuloksella, että kadehdin kokonaisuutta. Pitää laittaa muistiin jos haluaa oikeasti hyödyntää pieniä neliöitä onnistuneella tavalla. Kuvista välittyy mieletön inspiraatio! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista ♥ Tuli erittäin hyvä mieli !!

   Me ollaan kyllä yllättyneitä itsekin miten ihmeessä saatiin näin toimiva ajatus ja löydettiin niin hyvä tyyppi sen toteuttamaan.

   Poista
 2. Näyttää niin uskomattoman tilavalta! Johtuu varmaan paljolti valosta ja valkoisesta ja hyvästä suunnittelusta. Mä niin kaipaisin vastaavaa, koska elinpiirini kotona on pienentynyt huimasti, enkä käytä läheskään kaikkia ison talomme tiloja. Tuo valotalo on ihana, aloin heti googlailemaan sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä hyvä valo, vaikkei meillä kattolamppua / yleisvaloa antavaa seinävalaisinta vielä olekaan. Asunto tuntuu raikkaalle, valoisalle ja tilavalle - toimii.

   Valotalo on ihana ♥ Se on mun sedän Jouko Kärkkäisen käsialaa.

   Poista
 3. Ihanalta näyttää teidän uusi koti <3

  Blogin lukemisen lisäksi oli pakko tulla hehkuttamaan, että maanantaina silmälääkärin odotustilassa aloin selaamaan Koti ja keittiö (tai jotain muuta vastaavaa) -lehteä ja silmään osui heti kuva, jossa oli tuttu hahmo läppärin vieressä. "Ei, onko se? Voiko se olla?" Ja sinähän se olit! :) On ihan mennyt tässä osittaisessa blogihiljaisuudessa ohi, että teidän entisestä kodista oli tehty lehtijuttu, jos siitä olit edes täällä maininnut. Oli kyllä kiva lukea se juttu ja taas ihastella sitäkin kotia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Se tuntuu ihanalle myös.

   Siellähän minä lehdessä joo :D Mä en maininnut juttua blogissa muuten, kun fb-sivulla. Oli vähän epäselvyyttä saako kuvia julkaista blogissa, joten jäi tekemättä. Musta se juttu oli eritäin onnistunut - välittyi kiva fiilis:)

   Poista
 4. Hienoa suunnittelua ja toteutusta, ei voi muuta sanoa!! Näyttää tosi kivalta ja varmasti siltä myös tuntuu. IHANAA!! <3

  VastaaPoista
 5. Voi, että tuosta korokesysteemista tuli kiva! Ja muutenkin näyttää niin ihanan kodikkaalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Juu - se on sekä kiva, että käytännöllinen. Näihin neliöihin oikein toimiva ratkaisu:)

   Poista
 6. Herkullista! Kerrassaan herkullista! Ensimmäinen sana, joka mieleeni tuli kun kuvia katselin, oli vapaus. Te olette onnistuneet, todella saavuttaneet sen mitä kuvailit suunnitelmavaiheessa. Upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä sana! Sekä herkullinen, että vapaus. Ne on todella toteutuneet tässä kodissa. Vapauttavalle tuntuu myös, se että poistolistani (myydyt ja annetut tavarat) saldo on 257kpl. Enkä edes ole ollut niin aktiivinen, kun olisi voinut. Hyvin tänne jo näinkin mahtuu:)

   Poista
 7. Tää on niin seesteinen ja kaunis tää teidän uusi pesä! <3 Ja mikä upeinta minunkin mielestä, onnistuitte täydellisesti juuri siinä mitä tavoittelitte! Se on juurikin niin, että ei ne isot tilat, vaan tarpeellinen määrä tavaraa ja tilaa. Ja tarpeelliselle nerokkaat säilytysratkaisut. Eniten pitää olla tilaa sille, mikä on itselle olennaista. Nih. Olen todella iloinen teidän puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Taru ♥ Pesä on hyvä sana. Sille juuri mulla täällä tuntuukin. Keskellä kaupunkia, mutta ihan omassa piilossa. Sisäpihan puolen ikkunat ja sälekaihtimet raollaan täällä kirjoitten. Liikenteen humina kuuluu etäältä ja mulla on rauhallinen olo.

   Poista
 8. Näyttää kyllä tosi tyylikkäältä ja tuo sänky on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥ Tietkö sänky on myös ihan superhyvä !! Juuri oikean korkuinen ja minimalistinen. Lisäksi tolla patjalla on aivan ihana nukkua. Ei ole kertaakaan kivistänyt selkää / niskoja, vaikka paljon oon koneella + neulon.

   Poista
 9. Ja nimenomaa näyttä siltä, että tuolla on tilaa ajatuksille, mukaville hengailuhetkille.. Ei mitään turhaa, mutta silti kuitenkin kodikasta. Ei liian pelkistettyä. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanasti sanottu ! Kiitos ♥ Ajatuksille on tilaa ja hengailuhetkille myös. Kylään tuleva porukka istuskelee rennosti tuossa reunalla ja rupattelee. Liian pelkistettyä meillä tuskin tulee koskaan olemaan. Mä oon niin kirppishaukka ja tykkään tavaroista :D

   Poista
 10. Aivan ihanalta kotinne näyttää...varmasti viihdyt. Tuo "makuuhuone" ratkaisu on kyllä nerokas..:)

  VastaaPoista
 11. Ihanan kompaktilta näyttää. Missä muuten kaikkien kotien komistus nimeltä TV luuraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se on rajattu pois kuvista.

   Vaikka se on valkoinen, se on iso ja ruma. Se on olohuoneen ovelta katsottuna (toka kuva) oikealla seinustalla Muuramen pitkän kaapin päällä. Mähän yritin saada Jannea luopumaan siitä ennen muuttoa - huonoin tuloksin. Itse katson aina ohjelmat läppäriltä tai iPadilta tallennettuna, enkä kaipaisi koko rakkinetta.

   Poista
 12. Hatunnostot!! Ja ihana kun käytitte taitavia osaajia, lopputulos on kyllä sen näkönen! ^_^ Liikaneliöt tuo turhia murheita, mäkin oon taipuvainen ajattelemaan niin, ja muutoinkin tilalla on taipumusta vaan täyttyä. Upeita neliöitä teillä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Anna ♥ Oli kyllä huiput tekemässä. Ovat tyypit selvästi omalla alallaan !!

   Tilalla on todellakin taipumusta täyttyä. Mä täällä vielä suunnittelen seuraavaa tyhjennystä / kirppisreissua :D

   Poista
 13. No en kyllä kestä!! Mikä ihanuus tästä tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks tullut!! :) Mä oon vieläkin niin fiiliksissä tästä. Joka ilta ihan hymynaamalla nukkumaan.

   Poista