Sisällön tarjoaa Blogger.

GUMBOSTRAND KONST & FORM

Jotain kivaa viikonlopuksi? Ootko kuullut Gumbostrandista?

Mä olin kuullut monesti. Kesän aikanahan sitä on useampi hehkuttanut ja siten paikka päätyi mun to do -listalle. Lauantaina me lähdettiin Jannen kanssa päiväretkeilemään. Ensin Lundialle ja rautakauppaan, siitä sitten Itäväylää loppuun asti ja auton keula kohti Uutta Porvoontietä. Kun Gumbostrandin kyltit viittasivat kääntymään, en vielä tiennyt mitä oli tulossa.

Gumbontie mutkitteli läpi vehreiden maisemien ja ikkunoista vilisi kauniita vanhojakin taloja. Mä niin aina nautin uusista maisemista. Jos valita saisin, en kahta kertaa menisi samaa reittiä. Meren rantaan saavuttaessa ajettiin läpi symppiksen Gumbostrandin kylän ja vierasvenesataman ohi. Harmitti hulluna, että satoi - niistä maisemista olisi mieluusti jäänyt nauttimaan. Satamassa oli pieni punainen kioskikin. Sen näköinen, että olisi ollut ihana pysähtyä. Siinä olisin voinut patsastella katselemassa millaista venettä tulee ja menee. Miettiä millaista elämää se sellainen olisi.

Alkoi ukostamaan ja me huristeltiin suoraan navin antamaan osoitteeseen - vanhan Hartwallin tehtaan pihaan. Tällä tehtiin ennen korkkeihin sinkkiosia, nyt Gumbostand Konst & Form tarjoilee taidetta ja ruokaa. Olo oli erittäin tervetullut. Heti ensin käytiin syömässä nälkäämme kalakeittoa ja kalalautasta. Listalla oli myös salaattia ja burgeria, vitriinissä pientä palaa kahvin kanssa. Ruoka oli hyvistä raaka-aineista tehtyä, perinteistä ja herkullista. Ravintolan miljöö oli upea. Huomasin, että sunnuntaisin siellä on tarjolla brunssia - sekin voisi olla kiva kokemus.

Kierrettiin näyttely. Mulla jäi mieleen kummittelemaan erityisesti tuo lumoava pilvinen järvimaisema (Pasi Tammen, Yön tummien vesien yllä lepää ilta) Sen rauhoittava fiilis olisi esimerkiksi makuuhuoneeseen ihana. Myös Nanna Suden värikkäät työt ja lennokas tyyli ihastuttivat. Kotiin tekisi mieli jotain hankkia, kun seinät on vielä tyhjänä, muttei vielä tehty tämän asian suhteen päätöksiä. Kaupan puolella oli lisää houkutuksia. Yksi niistä oli Jannelle liikaa. Kotiin poistuttiin paketin kanssa. 

Kivoja nämä extemporeretket ja päähänpistopäivät. Suosittelen.ps. hyvä kohde myös pyöräretkelle
Gumbostrand Konst & Form

Gumbostrand Konst & Form
Vainuddintie 72-28
01150 Söderkulla

Perjantai–lauantai 11–17
sunnuntai 11–16


18 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. :)

   Jos tuolla suunnalla liikut, suosittelen poikkeamaan. Herkkuja useammalle aistille

   Poista
 2. No hyvä kuulla.koskaan ei ole liikaa tollasille extempore-paikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Musta on ihana välillä lähteä retkelle jonnekin pois kaupungista. Useammin niin, kun että vaan keskusta-alueella käppästelisin. Tää on sopivan matkan päässä luonnonkauniilla paikalla.

   Poista
 3. Ihan mahtavaa, että päädyitte melkein meidän naapuriin :) Minä tosin jäin juuri Hesan puolelle rajaa ja jos olisin tiennyt teidän menevän ohi, olisin ollut risteyksessä vilkuttamassa ;) Pelkästään Gumbostrand alueena on kaunis paikka ja Konst & Form kruunaa sen. Vien aina mun ystävät sinne ja tänä kesänä on tullut käytyä useasti. Ilokseni asun niin lähellä, että on helppo pistäytyä. Enkä ole kertaakaan pettynyt näyttelyihin, joissa on aina hienot taiteilijat ja taidokkaat ripustukset. Ruokakin on tosiaan hyvistä aineksista tehty ja aina maukasta. En voi liikaa kehua paikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa - te asutte siellä lähellä. Ihanaa seutua!! :)

   On kyllä hieno paikka. Todella voi suositella. Täytyy tulla se uusikin näyttely katsomaan.

   Poista
 4. Kiitos paljon vinkistä, pitääkin lähteä käväisemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä:) Se on muuten musta parasta blogeissa - saa nopeasti hyviä vinkkejä jos löytää saman tyylistä tyyppejä, kun itse on. Siis nimenomaan myös menovinkkejä (esim retket, ravintolat, lankakaupat) To do - lista on näidenkin osalta pitkä:)

   Poista
 5. Mielenkiintoisen näköinen paikka! Gumbostrandin tiedän, mutta tuolla en ole käynyt.

  Mä kuulun kans niihin, jotka tykkäävät katsella uusia maisemia, oli ne millaisia tahansa. Ei väliä, onko tavallisia vai "nähtävyyksiä" :) Jostain syystä tähän tuli mieleen myös yksi lapsuuden luonnehdinta, jota äiti aina silloin tällöin kertoo jollekin: "Taru ei pitkilläkään automatkoilla koskaan kysellyt mihin ollaan menossa tai ollaanko jo kohta perillä. Se katteli vaan tyytyväisenä ikkunoista ulos." Heh. Jotkut asiat ei muutu vuosienkaan kuluessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Toi talo oli jo pelkkänä tilaakin upea! Sisältö vaikutti myös!!

   Mä muuten harvemmin tykkään niistä varsinaisista nähtävyyksistä yhtä paljon, kun muista maisemista. Tarkoitan siis sellaisia, kun Notre Dame tms. Ennemmin katselen vaikka ihmisten kotitaloja.

   Ihana toi sun äidin kuvailema pikkuTaru:) Mä olin ihan päinvastainen lapsi. Kokoajan levoton ja menossa määränpäätä kohti. Nykyään opetellut nauttimaan myös hetkestä.

   Poista
 6. Aivan ihana paikka <3 Mäkin oon postannu Gumbosta muutamaan otteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha-haaaa! Se taisit olla sinä, joka mut sai tän to do -listalle laittamaan:)

   Siis kiitos <

   Poista
 7. Se brunssi on muuten ihan täydellinen! Aivan ihanaa lähi- ja luomuruokaa, todella laadukkaat ainekset. Onnekkaana asutaan lähellä tätä mainiota paikkaa, silti vähän liian harvoin tulee käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kiva kuulla:) Luomu- ja lähiruoka kuulostaa erittäin hyvälle. Mulle tärkeitä juttuja. Täytyykin seuraava visiitti ajoittaa brunssiaikaan.

   Poista
 8. Ootte kyllä hauskoja reissaajia ♡
  Näistä teidän reissuista on aina kiva lueskella ja katsoa kuvia..ja leikkiä, että itsekin olisi mukana.
  Mutta hups. Onkin kotisohvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän levottomia ehkä:D

   Kiva kuulla! Se on musta myös parasta matkapostauksissa. Tuntuu, kuin pääsisi minilomalle. Mä tykkään lukea reissujuttuja blogeista. Myös ulkomaanmatkoista. En oo sellainen matkaaja, jonka pitää löytää kaikki itse.

   Poista