GUMBOSTRAND KONST & FORM

Jotain kivaa viikonlopuksi? Ootko kuullut Gumbostrandista?

Mä olin kuullut monesti. Kesän aikanahan sitä on useampi hehkuttanut ja siten paikka päätyi mun to do -listalle. Lauantaina me lähdettiin Jannen kanssa päiväretkeilemään. Ensin Lundialle ja rautakauppaan, siitä sitten Itäväylää loppuun asti ja auton keula kohti Uutta Porvoontietä. Kun Gumbostrandin kyltit viittasivat kääntymään, en vielä tiennyt mitä oli tulossa.

Gumbontie mutkitteli läpi vehreiden maisemien ja ikkunoista vilisi kauniita vanhojakin taloja. Mä niin aina nautin uusista maisemista. Jos valita saisin, en kahta kertaa menisi samaa reittiä. Meren rantaan saavuttaessa ajettiin läpi symppiksen Gumbostrandin kylän ja vierasvenesataman ohi. Harmitti hulluna, että satoi - niistä maisemista olisi mieluusti jäänyt nauttimaan. Satamassa oli pieni punainen kioskikin. Sen näköinen, että olisi ollut ihana pysähtyä. Siinä olisin voinut patsastella katselemassa millaista venettä tulee ja menee. Miettiä millaista elämää se sellainen olisi.

Alkoi ukostamaan ja me huristeltiin suoraan navin antamaan osoitteeseen - vanhan Hartwallin tehtaan pihaan. Tällä tehtiin ennen korkkeihin sinkkiosia, nyt Gumbostand Konst & Form tarjoilee taidetta ja ruokaa. Olo oli erittäin tervetullut. Heti ensin käytiin syömässä nälkäämme kalakeittoa ja kalalautasta. Listalla oli myös salaattia ja burgeria, vitriinissä pientä palaa kahvin kanssa. Ruoka oli hyvistä raaka-aineista tehtyä, perinteistä ja herkullista. Ravintolan miljöö oli upea. Huomasin, että sunnuntaisin siellä on tarjolla brunssia - sekin voisi olla kiva kokemus.

Kierrettiin näyttely. Mulla jäi mieleen kummittelemaan erityisesti tuo lumoava pilvinen järvimaisema (Pasi Tammen, Yön tummien vesien yllä lepää ilta) Sen rauhoittava fiilis olisi esimerkiksi makuuhuoneeseen ihana. Myös Nanna Suden värikkäät työt ja lennokas tyyli ihastuttivat. Kotiin tekisi mieli jotain hankkia, kun seinät on vielä tyhjänä, muttei vielä tehty tämän asian suhteen päätöksiä. Kaupan puolella oli lisää houkutuksia. Yksi niistä oli Jannelle liikaa. Kotiin poistuttiin paketin kanssa. 

Kivoja nämä extemporeretket ja päähänpistopäivät. Suosittelen.ps. hyvä kohde myös pyöräretkelle
Gumbostrand Konst & Form

Gumbostrand Konst & Form
Vainuddintie 72-28
01150 Söderkulla

Perjantai–lauantai 11–17
sunnuntai 11–16