Sisällön tarjoaa Blogger.

HUOMASITTEKO LAINKAAN - EI TISKIKAAPPIA


Ei tullut yhtään kommenttia puuttuvasta astiankuivauskaapista. Ei yhteenkään niistä mun aiemmista
keittiöpostauksista. Vähän ehdin odottaa, että joku olisi kysynyt jotain. Onko se jo niin tavallista?

Ainakaan meille ei ollut. Asiaa piti ihan pohtia.

Tuumailtiin, että voiko vitriinejä laittaa lainkaan ja miten meidän käy, kun jäädään totuttua ilman. Ajatuksissani olin jo laittamassa astian kuivaus"kaappia" tuohon alalaatikkoon lieden aluskaapin vasemmalle puolelle. Kohta kahden kuukauden kokemuksen perusteella voin kertoa, ettei yllättäen olekaan ollut ikävä. Meillä on superhyvä astianpesukone ja se vähä mitä käsin tiskataan, hoituu kyllä. Kattilat tiskaan suoraan hellalle kuivumaan. Veitsien ja leikkuulautojen kanssa taas arvostan nykyään hyvää astiapyyhettä enemmän, kuin ennen.

Pärjäilty on.Miten teillä? Tiskataanko kaappiin? Ollaanko ilman?
Uusia innovaatioita vai hyvin hankalaa hommaa?


31 kommenttia

 1. meillä samaa pohdittiin uuden keittiön kanssa. Voiko astiakaapin jättää laittamatta? eikä me sitä laitettu. saas nyt sitten nähdä miten sitä osaa elää ilman sitä:) kaikkeen tottuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tottuu :) Hassua miten joku asia voi olla niin totuttu, että sitä pitää niin kovasti remontin yhteydessä kyseenalaistaa ja sitten pärjääkin hyvin ilman. Ihan hauska on haastaa omia pinttyneitä tapojaan!

   Poista
 2. Hih! Mä en olisi huomannutkaan, kun eihän meillä ole itselläkään tiskikaappia - ei ole tiskikonettakaan, eikä paljon muutakaan, mitä yleensä keittiöissä on ;D

  Meilla tiskataan käsin puuhellalla lämmitetyllä vedellä ja kuivataan astiapyyhkeellä suoraan kaappiin. Se on meille jo niin rutiinia, etten ole kaivannut asiankuivauskaappia sen enempää kuin astianpesukonettakaan, eikä se lämminvesihanakaan enää tunnu tarpeelliselta. Sellaista se on, kun tottuu.

  Vaan teidän köökki on kyllä ihana! kaikilla tavoilla, kaikilla mausteilla ja joka vinkkelistä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D ihana Johanna! Teillä tosiaan on kaikki toisin.

   Meillähän on muuten kaikki noi variaatiot käytössä. Mökillä tiskataan kuistilla ämpärissä (edes kylmä vesi ei tule sisään) ja kuivataan pyyhkeeseen, Tyynelässä käsin + nostetaan tiskikaappiin ja kotona koneella. Mikään ei tunnu toista pahemmalle tai paremmalle. Kaikkeen tottuu.

   Poista
 3. Enpäs vaan huomannut :) En tiedä osaisinko itse olla, sen verran täynnä tuo tiskikaappi näyttää aina olevan - tiskikoneesta huolimatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa - mä odotin, että joku sellainen kyllä huomaa, joka sanoo, ettei osaa olla ilman. Täähän oli jännä. Meillä oli myös aina tiskikaappi täynnä - tosin ei mitään tarpeellista ja sinne todella kuuluvaa :D

   Poista
 4. En huomannut, mutta en osannut sitä ehkä kaivata koska ei meilläkään ole. Meillähän ei ole yläkaappeja ollenkaan. Edellisessä kodissa kuivauskaappi oli vain kaikkien parittomien kippojen ja tuttipullonosien säilytyspaikka josta melkein aina tippui jotan päähän kun oven avasi. En ole jäänyt kaipaamaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tiedän tunteen. Aina oli joku desimitta tai juomapullo päässä tai tiskialtaassa.

   Poista
 5. Liian edessä :D
  Minähän inhoan astiakaappia. Edelliseen keittiöön suostuin sen ottamaan koska sellainen kuulema kuuluu olla. Siellä säilytettiin lasten muovisia juomamukeja. Nykyisessäkin keittiössä on sellainen, siellä säilytetään terassille tarkoitettuja emalikuppeja. Ja molemmissa astiakaapeissa alin hylly on niin täynnä sekalaista kamaa että kun oven avaat niin etummaiset tippuu syliin -jaa miksi? Koska ilmeisesti olen ainoa perheestä joka osaa kuivata asiast ja rakkaani tunkevat sinne astioita käsin tiskatessaaan sekä astinapesukoneesta tulevia kosteita astioita -ärsyttävää. Postauksesi innoittamana päätin ettei seuraavaan keittiöön tule astiakaappia, opetelkoot mokomat kuivaamaan astiat niin kuin allekirjoittanutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Niin tutun kuuloista.

   Mikähän siinä on, että tuollainen parin sekuntin homma - kuivaaminen - voi tuntua liian hankalalle. Opettelemisen paikka:)

   Poista
 6. No ei tiskata, mutta kaappi kyllä löytyy...siellä säilytettään sitten patalappuja ja tiskiharjoja...emalisiivilää ja muita isoja emaliastioita-astioita, sekä muutamaa tyhjää lasipurkkia..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Mä myös huomasin, että sinne alkoi kertyä tietynlaista tavaraa. Osan paikka oli siellä. Syystä, jota en tiedä.

   Poista
 7. Meillä on kuusihenkinen perhe ja minä olen kotona lasten kanssa eli kotona tehdään ruokaa ja syödään. Meillä on 35 cm leveä kuivauskaappi ja siinä kaksi tasoa. Alin irrotettiin huonon kuntonsa vuoksi ja uusi on ollut kiinnittämättä jo viikkoja. Pärjätty on. Ja ehkä pärjättäis kokonaan ilman kaappiakin
  ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä - jos tuolla porukalla pärjätään, niin varmasti pienemässäkin perheessä, missä tiskiä tulee huomattavasti vähemmän :) Mielenkiintoista kuulla ihmisten erilaisia tapoja.

   Poista
 8. Sinä et ehkä usko tätä, mutta meillä mietittiin keittiöremontin aikana 10 sitten, että tarvitaanko me tiskikonetta. Päätettiin, ettei tarvita. :D Eikä olla tarvittu, vaikka perheemme on kasvanut silloisesta kolmen hengen taloudesta kuuteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla miten eri kodeissa hommat hoidetaan ja mihin ollaan totuttu:) Tietkö mulla on ollut myös astianpesukone vasta muutamia vuosia. Toki tilanne on eri, kun me ei olla lapsiperhe, mutta kuitenkin. Tyynelässä tiskataan käsin ja mökillä ei ole edes vesihanaa.

   Mä just tajusin, että taidan olla aika hyvä sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin - tai ainakin ollut. Ekassa kodissa mulla ei ollut imuria lainkaan. Harja ja luuttu riittivät. Telkkarinkin hankin vasta useamman vuoden yksin asumisen jälkeen, kun silloinenen poikaystävä alkoi sitä kaivata. Nykyäänkään en sitä kaipaa, vaikka tänä päivänä tosin katson telkkaria - läppäriltä. Janne ei taas osaisi olla ilman, koska pitää olla tekstiTV:)

   Poista
 9. Saksassa ei tunneta astiankuivauskaappia. Meillä on astianpesukone ja altaan vieressä kuivaustaso. En kaappia täällä kaipaa, kun on toi kone. Eipähän mökilläkään ollut kuivauskaappia, mutta nyt uuden keittiön myötä tulee, kun ei ole astianpesukonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on hyvin kiinnostavaa se miten Suomessa toi on lähes pakollinen joka keittiössä ja muualla koko hommaa ei tunneta :D Meillä tiskataan mökillä kannetulla kaivovedellä, joka keitetään. Apuna on pari ämpäriä, kuivausteline ja astiapyyhkeet. Nyt mökille on tulossa vesiliittymä. Tai siis optio ainakin, kun se vedetään tontin rajalle. Saa nähdä millaiseen ratkaisuun siellä päädytään, jos joskus keittiötä remontoidaan. Mä toivoisin tiskiallasta ja kylmää vettä sisälle. Haluaisin, että se olisi niin, että voisin katsoa tiskatessa ikkunasta ulos. Tiedän, että muut kaipaisivat astiankuivauskaappia. Aika näyttää:)

   Poista
 10. Ei ole meilläkään, yläkaapit on mutta ne on pohjasta umpinaiset. En ole kyllä kaivannut yhtään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla muiltakin samanlaisia kokemuksia :) Tiedän jo näin lyhyen käytön jälkeen, etten tule kaipaamaan minäkään.

   Poista
 11. Tiskikone on ihmisen paras kaveri. Se on elämäni ensimmäinen, tuo nykyinen ja olen kauhean iloinen siitä. Tyhjennän sitä mielelläni, tykkään siitä, kun se piippaa olevansa valmis. Herra Puukenkä sellaisena tetris-henkisenä täyttää taitavasti ja tiiviisti.

  Toki meillä on kultareunoja ja muita, jotka tiskataan käsin, mutta ei se haittaa ollenkaan, kun se ei enää ole jokapäiväistä pakkopullaa. Vihasin todella tiskaamista ennen.
  Meillä käsitiskin astiat laitetaan siihen Ikean turkoosiin kärryyn kuivumaan astiapyyhkeiden päälle. Se toimi jo yläkerran väliaikaiskeittiössä meidän kuivauskärrynä ja hyvin hoitaa hommansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tetrishenkinen ♥ Tietkö mä oon sellainen samanlainen. Saatan jopa mennä Jannen jäljiltä järjestämään sen uudelleen :D Samoin jääkaappiin ostokset. Olen se joka aina hoitaa ne, kun on suurempi porukka koolla. Tilanteissa, joissa muut sanoo, ettei mahdu.

   Mä tiskaan kyllä Tyynelässä mielellään käsin. Mutta todella vihaan tiskaamista muuten. Syy on yleensä se, että olen sen verran lyhyt. Vedet valuvat kaappiin nostettaessa kainaloon ja tuntuu ikävälle.

   Toi kuivauskärry on aivan loistava idea !! Sen saa niin kätevästi viereen tiskatessa ja muualle, kun ei juuri kaipaa. Se voisi olla meille mökille just hyvä ratkaisu, jos sinne se vesi + tiskiallas joskus tulee. Kiitos :)

   Poista
 12. Meillä on ollut, mutta uuteen ei tule. En halua enää nähdä niitä "kuivuvia" putiloita sielllä kaapissa lojumassa monta viikkoa, kun ne ei koskaan löydä sieltä oikeaan paikkaan, meidän tottumuksilla. Jos saisin päättää meille tulisi kaksi tiskikonetta. Toiseen likaiset pesuun ja pesusta käyttöön ja suoraan toiseen koneeseen. Säästäisi hermoja sekin. Mutta yhdellä koneella nyt mennään. Se kone on mieluummin hyvin kuivaava malli :D Tottumuksensa kullakin. Kaikkeen oppii ja pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama oli meillä. Osan tavaroista paikka alkoi olla siellä tiskikaapissa, vaikka muualle oikeasti kuuluivat. Mä oon aina vähän nauranut tuolle kahdelle tiskikoneelle, vaikka lapsiperheissä varmaan on kätevät oikeasti. Oon pilaillut, että silloinhan voisi jättää keittiöstä myös kaapit pois ;) Hyvin kuivaava astianpesukone on tärkeä - uudesta kätevästä mallista oon onnellinen. Pidän siinä myös siitä, ettei aterimet ole irrallisessa korissa, vaan niille on oma taso, johon ne tulee vaakaan. Puhdistuvat huomattavasti paremmin.

   Poista
 13. Meillä uuteen kotiin muuton myötä otettiin tiskikaappi pois. En ole kaivannut ja todellakin sehän vaan kerää astioita, jotka ovat olleet kuivia jo aikoja sitten. Ihanalta näytää teidän keittiö :)

  VastaaPoista
 14. Huomasin tän asian jo heti ensimmäisistä keittiökuvista! Kuuden hengen lapsiperheen jäsenenä en luopuis tiskikaapista, mutta kahden hengen taloudessa ei olis ongelma. Mulla oli aikoinaan sellainen pieni pöydälle laitettava (taitettava) puinen kuivausteline, se riitti vallan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...eikä mulla muuten silloin ollut edes astianpesukonetta! Missähän se teline muuten nyt on...

   Poista
  2. Jotain saman suuntaista mä veikkailin. Kahdestaan ei varmaan tuu niin paljon sellaisia pikaisesti huuhtaistavia juttuja, jotka tiskikaappia kaipaavat.

   Mulla on kyllä hauskasti tiskihommat eritavalla kotona ja Tyynelässä. Siellä kaappi on tarpeellinen, kun syömässä on usein pöydän täydeltä porukkaa. Jos hankkisi taitettavan telineen, niin sen pitäisi olla melko suuri :D

   Poista
 15. Tyynelässä on eri elämää, hih <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) ♥

   Se on kyllä tavallaan hassua miten onkin niin, että vieraat, jotka käy meillä, käyvät aina Tyynelässä. Kaupungissa ei kukaan piipahda illalla teelle tai tule syömään.

   Poista