Sisällön tarjoaa Blogger.

JOKO MUKA ?
Tavoitin itseni sunnuntaina tuijottamasta nurkkia. Kyse ei ollut kyllästyneestä tunnelmasta, eikä pitkittyneestä väsymyksestä. Melkein parempihan olisi, jos niin olisi ollut. Pettymyksekseni huomasin, että taitaa olla mun remppalomapäivät ohi. Alkoi siihen malliin kutkuttamaan kaivella maalipurkkeja, hiekkapapereita ja tapetteja (tai no tapetteja ei pahemmin tarvitse kaivella, ne on olleet jo kuukausia tuossa lipaston päällä odottamassa seinään nostajaa). Olen kyllä vähän järkyttynyt. Kaupunkikodin puolivuotisesta remontista ei ole tämän kauempaa aikaa, kun mulla jo alkaa tuntua, että jotain pitäisi tapahtua. Toisaalta silloin on tehtävä, kun sille päälle sattuu.

Tietäisi vaan mistä aloittaa. Pitäisi priorisoida. Kaupunkikodissa tulisi tehdä vielä vähän paikkamaalauksia, hankkia listoja Erikoishöyläämöstä, kunnostaa ovia ja tuunata sähkökaapille piiloa. Mutta minunpa tekeekin mieli pistää tuulemaan Tyynelässä. Maalata / puhdistaa leivinuunin nokeamaa kattoa (vinkkejä?), maalata keittiön alakaapeille uutta väriä, tapetoida makuuhuonetta, maalata kuistia, raikastaa yläkertaa uudella tapetilla, rakentaa pajalle pihavälineille säilytystelineitä ja suunnitella pihaa, jos sille saisi ensi kesänä jotain tehtyä. Kaiken kukkuraksi näin tänään kuvan kauneimmasta leivinuunista ikinä. Valkoisesta, hyvin perinteisestä.

Tahdon kaiken.

26 kommenttia

 1. Itsekin olen miettinyt tuota noen siivoamista. Mielelläni kuulen vinkkejä sen putsaamiseen. Meidän kesäpaikassa on nokea joka puolella. Jotkut ehdottelee etikkaa ja soodaa. Mahtaako ne oikeasti toimia? Itseäkin kutkuttaisi päästä tekemään jotain käsillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon, että jollain olisi kertoa siihen hyviä vinkkejä / kokemuksia. Pesin meinaan sisä silloin saunan takan pinnasta, kun aloin maalauspuuhiin - ei ollut ihan helppo homma. Etikka ja sooda kuulostaa sille, että niitä voisi kokeilla. Täytyy googlettaa, että tietäisi mitä niillä tehdään. Kiitos:)

   Kesällä mulla on aina tuo kaikki käsillä tekeminen vähemmällä. Neulottuakaan ei tule niin paljoa. Muutamaa pikkujuttua oon tehnyt (esim eilen painosta tulleeseen Huiliin) ja yhteen kirjaprojektiin suurempaa. Nyt on taas puikot kilisseet. Auttaa ensihätään:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. ♥ Kiitos Katja. Kaunista minustakin. Silti tekee mieli vaihtelua. Jotenkin pysyy aistit valppaampina, kun ympärillä tapahtuu. Tuo taitaa olla mulle sellainen "leikkikenttä" - siellä saa puuhailla mielensä mukaan;)

   Poista
 3. Mä haluaisin asua teidän Tyynelässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ ihana Lyde

   Tietkö viime maanantaina, kun ajeltiin kaupunkiin tuolta, sanoi Janne, ettei haluaisi aina lähteä. Täytyy pohtia voisiko joskus jäädä. Tuskin kovin pian kuitenkaan, kun en mä pääse sieltä mihinkään yksin liikkumaan. Pitäis vissiin hankkia se pappapunturi;)

   Poista
 4. Sanoiskohan kolmas kerta toden.
  Kaksi edellistä kommenttia läks taivaantuuliin.

  Mä olen kanssa haaveillut perinteisestä leivinuunista (hellanlevyine kaikkine).
  Onnea on takkamuurari-isä♡

  Jaan sun kanssa myös tapetointihaaveet. Jos ei olis niin tyyristä puuhaa ja jos tietäisin, etten tahtoisi tapetoida samaa huonetta taas puolen vuoden päästä uudelleen, niin mä niin tapetoisin paljon!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Minnehän ne häipyi:( Joskus tuntuu, että bloggerissa on enemmän ongelmia. Silloin mä aina kopioin mun kommentin ennen lähettämistä. Sä sitkeänä jaksoit kirjoittaa ♥

   Sellainen just!! Se olisi hienoin ♥

   Sama! Niillä saa niin hienosti muutettua koko huoneen tunnelmaa. On se vaan hurjan kallista paperia. Meillä tehtiin yläkerran ekaan huoneeseen tapetointi silloin vuosia sitten alkuhuumassa. Sen mä kyllä joskus vaihdan. Ei sovi taloon ollenkaan - liian kiiltävä pinta ja tunkkainen. Joskus olisi hyvä osata himmailla, ettei tulisi tehtyä turhaa työtä. Onneksi Janne hillitsee mun hullutuksia;)

   Poista
 5. Ai, että mää tykkään tuosta Tyynelästä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Kiitos Pikku Akka

   Me just puhuttiin yksi päivä, että on se hassua miten kaupunkikotia voi vaihtaa useinkin, mutta jotenkin tietää, että Tyynelä pysyy aina. Ihana paikka.

   Poista
 6. Ooooh, i h a n i a räsymattoja ja miten kodikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Kiitos

   Räsymatot on keräilty mun äidin varastosta ja Jannen isän kellarista. Siksi vielä rakkaampia. Olohuoneen mustavalkoinen on ainoa ostettu.

   Poista
 7. Kuvien perusteella ei kyllä rempattavaa mäy..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D ei niin

   Niinhän sitä sanotaan, ettei vanhassa talossa pitäisi korjata ehjää. Siihen mun pitäisi vaihtelunhaluisena oppia. Onneksi keittiön kaappien maalaaminen ei ole varmaan ihan kamala synti siinä suhteessa.

   Poista
 8. Tiedän tuon tunteen! Mietin jo "kauhulla" ensi kesää, että mihin sen kaiken remppaenergian maalla laitan, kun mitään sellaista pienen budjetin remontoitavaa ei ehkä enää ole ja seuraavat hommat mitä pitäisi tehdä on niin isoja, että ne tuskin ihan lähivuosina tapahtuu! Ja kuitenkin olisi palava halu tehdä! Ehkä sitten ilmoittaudun sulle vapaaehtoiseksi, oon tosi hyvä leikkaamaan ja kohdistamaan tapettia! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Voiko sellaisetkin ajat olla edessä - mua alkoi pelottamaan jo valmiiksi :D

   Tapetointivapaaehtoisen hakemus vastaanotettu ♥

   Poista
 9. Voi au sua nainen! Miten joku voi tykätä remppaamisesta noin paljon? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näkee omien käsiensä jäljet. Ja bonuksena saa joskus tuntea olonsa jopa taitavaksi, kun onnistuu.

   Poista
 10. Laittakaas noi makeet tapetit jo seinään. Aloittakaa siitä. Minäkin tapetoisin tai valitsisin uusia tapetteja tiuhaan, mutta mies ei todellakaan suostu moiseen. Ihme mies. Ja täällähän on yks sun toinen homma edelleen kesken ja kisäväsymystä edelleen huomattavissa, mutta onneksi on miehiä ketkä mielellään tekee kun niin sovitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa onko vihjailtu, että siinä hommassa oli hyvä olla mukana myös tuon toisen kädet ;) Ei ole vielä tuloksia havaittavissa. Mut vakavasti - Jannekin on jo puhunut, että mitä tässä syksyllä voisi suunnitella saavansa aikaan. Se työkalujen säilytysratkaisu pajalle oli Jannen mielestä helposti totetutettava ja tarpeellinen. Näytin ideaa yhdestä kuvasta ja itse totesi, että tuollainen mekin tarvitaan. Jotain on tapahtumassa :)

   Poista
 11. Laura sä oot ihan kone noissa projekteissasi :)

  VastaaPoista
 12. Mitä pitäis ja mitä kannattais - ja mitä huvittais tehdä. Kaks ihan eri asiaa!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :D Ihan hävettää tunnustaa, että mähän kätevänä tyttönä aloitin siitä vähiten akuutista. Keittiön alakaapit on uudessa värissään jo!

   Poista
 13. Mutta niin se kannattaa tehdäkin, mun mielestä! :D Kun on inspiraatio ja motivaatio, homma luistaa ihan eri tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Onneksi Tyynelässä on niin monta projektia vaiheessa, että aina on joku mistä aloittaa, kun innostuu :D

   Poista