AHVENANMAA OSA 1 : B&B MAJOITUS [ KUN NAISET JUONIAAN PUNOI ][  En usko, että nämä kuvat tekevät oikeutta - paikka on paratiisi.  ]

Talo on taidolla restauroitu. Isäntä entiseltä ammatiltaan puuseppä. Tänään hän laittaa taivaallista ruokaa. Pihapiirissä sijaitsee monta kaunista rakennusta. Kun olemme illallisen jälkeen pyyhkeet päällä hihitellen avanneet taskulampun valossa ulkohuussin, puuvajan ja toisen vierastalon ovet, on mentävä kysymään: "Ursäkta mig. Var ligger bastu?" Naurattaa ja ympäröivä pimeys on täydellinen.

Päädyimme paratiisiin, kun punoimme ystäväni kanssa juonia. Jotain haluttiin yhdessä keksiä. Verukkeina käytetiin heidän vuosipäiväänsä ja meidän hääpäiväämme. Kumpikaan miehistä ei tiennyt minne oli tulossa. Eikä että kenen kanssa. Pelättiin kiinni jäämistä, kun toisilleen soittelivat. Vielä lähtöpäivän aamuna olivat samassa palaverissa. Olisitte nähneet ne naamat, kun junassa toisiaan vastapäätä istuivat.

Tämä majatalo on ruotsalais-englantilaisen pariskunnan omistuksessa. He ovat tehneet suurimman osan kunnostustyöstä itse. Ensikesäksi pihapiiriin on tulossa pieni ravintola. Sen sisustukselta odotan paljon, koska jälki oli muuallakin ensiluokkaista. Kaikki on tehty kauniisti ja vanhaa kunnioittaen. Toivottavasti pääsen joskus katsomaan ja ennenkaikkea maistamaan millainen on lopputulos.

Björnhufvudin sivuilla lukee Åland's finest b&b. Se muuten pitää paikkansa.
Ahvenanmaa hurmasi ensikertalaisen täysin.
Tulossa postaus osa 2 - luontoa, tekemistä ja käytönnönvinkkejä
ja postaus osa 3 - mielenkiintoinen ravintolamiljöö ja ruokailuvinkkejä