Sisällön tarjoaa Blogger.

AHVENANMAA OSA 1 : B&B MAJOITUS [ KUN NAISET JUONIAAN PUNOI ][  En usko, että nämä kuvat tekevät oikeutta - paikka on paratiisi.  ]

Talo on taidolla restauroitu. Isäntä entiseltä ammatiltaan puuseppä. Tänään hän laittaa taivaallista ruokaa. Pihapiirissä sijaitsee monta kaunista rakennusta. Kun olemme illallisen jälkeen pyyhkeet päällä hihitellen avanneet taskulampun valossa ulkohuussin, puuvajan ja toisen vierastalon ovet, on mentävä kysymään: "Ursäkta mig. Var ligger bastu?" Naurattaa ja ympäröivä pimeys on täydellinen.

Päädyimme paratiisiin, kun punoimme ystäväni kanssa juonia. Jotain haluttiin yhdessä keksiä. Verukkeina käytetiin heidän vuosipäiväänsä ja meidän hääpäiväämme. Kumpikaan miehistä ei tiennyt minne oli tulossa. Eikä että kenen kanssa. Pelättiin kiinni jäämistä, kun toisilleen soittelivat. Vielä lähtöpäivän aamuna olivat samassa palaverissa. Olisitte nähneet ne naamat, kun junassa toisiaan vastapäätä istuivat.

Tämä majatalo on ruotsalais-englantilaisen pariskunnan omistuksessa. He ovat tehneet suurimman osan kunnostustyöstä itse. Ensikesäksi pihapiiriin on tulossa pieni ravintola. Sen sisustukselta odotan paljon, koska jälki oli muuallakin ensiluokkaista. Kaikki on tehty kauniisti ja vanhaa kunnioittaen. Toivottavasti pääsen joskus katsomaan ja ennenkaikkea maistamaan millainen on lopputulos.

Björnhufvudin sivuilla lukee Åland's finest b&b. Se muuten pitää paikkansa.
Ahvenanmaa hurmasi ensikertalaisen täysin.
Tulossa postaus osa 2 - luontoa, tekemistä ja käytönnönvinkkejä
ja postaus osa 3 - mielenkiintoinen ravintolamiljöö ja ruokailuvinkkejä

22 kommenttia

 1. Mää oon kerran käyny Ahvenanmaalla ja haluan kyllä toisteki sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aivan mahtava paikka. Tosi kaunista. Vähän saman henkistä, kun teillä siellä Hailuodossa. Sekin oli ihana!

   Poista
 2. Upeannäköinen paikka! En tiedä miten huikea on sitten luonnossa ollut, mutta aika hyvin ovat kuvatkin onnistuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kuvakehuista tulee aina erityishyvä mieli, kun se on jotain mitä en tunne kovin hyvin osaavani. Mutta kiva kuulla, jos oon onnistunut tuomaan edes osan siitä ihanuudesta esiin näissä kuvissa.

   Poista
 3. Onpa tosiaan hengästyttävän kaunis paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Toi varmasti sopii hyvin myös lapsiperheille. Se toinen, Hansin itse rakentama, vierastalo on kuudelle hengelle. Voisitte varata koko komeuden teidän porukalle:)

   Poista
 4. Upeaa! En ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla maissa. Mielenkiintoni heräsi....ehkä ensi kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Suosittelen ♥

   Laitan tänään myöhemmin maisemakuvia ja lisää vinkkejä.

   Poista
 5. Ihania, ihania kuvia. Me oltiin pari vuotta sitten työreissulla Ahvenanmaalla ja tutustuttiin Smakbyhyn, tavattiin Michael Björklund ja yövyttiin saarella, Glada Laxenissa. Olisipa kiva päästä uudelleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista. Niistä tulee aina niin hyvä mieli ♥

   Mekin käytiin Smakbyssa. Sen kuvat odottaakin jo blogiin pääsyä:) Kivalta kuulostaa teidänkin reissu! Mahtavaa, että tuollaisia matkailupaikkoja on Suomessa - tekee uudelleen menemisen mahdolliseksi.

   Poista
 6. Onpas tuossa talossa ihan mielettömän hienot ikkunat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Juuri sellaiset mahdollisimman pieniruutuiset mitkä haluaisin Tyynelään, jos joskus saan sen haaveilemani kuistin.

   Poista
 7. Kauniita kuvia ja tunnelmia, hauska idea retkelle :-) Itse olen Ahvenanmaalle menettänyt sydämeni kohta kaksikymmentä vuotta sitten, siellä taas vierailimme. Joka kerta löytyy jotain uutta ja tietenkin sitä vanhaa, mikä vaatii palaamaan kerta toisensa jälkeen. ps.retkitunnelmia blogiini olen juuri päivittänyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Se oli hauskaa. Musta on kiva järjestää yllätyksiä muille. Itse en olisi niin hyvä yllätettävä :D Täytyykin tulla myöhemmin kurkkimaan sun blogiin millaisella retkellä te ootte olleet.

   Poista
 8. Ah miten ihanaa tunnelmaa kuvissa. Aivan huikean kotoisa tunnelma välittyi tänne asti♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ♥ Kiva kuulla:)

   Kotoisa paikka tuo juurikin oli. Heti oli helppo rentoutua ja rauhoittua.

   Poista
 9. Ai vitsi että olitte ovelia! Ja kylläpä miehiä hemmoteltiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii :) Kaksi ovelaa kettua.

   Mulle tulee aina niin hyvä mieli, kun saa suunnitella toiselle jotain ihanaa. Se on parempaa, kuin se, että olisi itse yllätyksen kohteena.

   Poista
 10. Kyllä kuvat tekevät oikeutta, tahdon tuonnekin :) Täytyy pitää paikka mielessä, jos vaikka ihan sen vuoksi matkustaisi Ahvenanmaalle, jossa on viimeksi käyty koko perheen voimin noin 15 vuotta sitten, kun kuopus oli vauva. Minusta paikasta kuin paikasta tekee erityisen, jos siellä pyörii koira jaloissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tekevät:) Mä en oo aina ihan vakuuttunut mun kuvaustaidoista, joten usein tulee mentyä automaattisäädöillä.

   Tämä ylväs luppakorvainen herra oli erityisseuramies;) Jos vähän rapsutti, niin pyrki syliin:) Teki kyllä kotoisain tunnelman muutenkin ihanaan paikkaan ♥

   Poista