PUNAINEN TYMPI : KEITTIÖNKAAPIT NYT


Mitä jos noi alaovet maalaisi?
Kuin?
No ku punainen tympii. 
Ai joo. On ok. Sulla on vapaat kädet. 

Tämä keskustelu käytiin yhtenä aamuna Tyynelän tuvassa. Iltapäivään mennessä olin irrottanut laatikot ja ovet saranoiltaan. Mitäs meni sanomaan. Minä olen toiminnan ihmisiä. 

Kuvissa alakaapit ovat saaneet jo mustat maalikerroksensa. Yläkaapit jäävät vaaleiksi. Sokkelin vielä maalaan mustalla, koska nyt vaikuttaa, että kaapit leijuisivat ilmassa. Meistä molemmat on muilta osin muutokseen tyytyväisiä. Yksinkertaisempi yleisilme antaa enemmän tilaa muiden tavaroiden väreille.  Punainen oli keittiössä hyvin hallitseva. Siispä sokkelin jälkeen suti siirtyy vielä punaisten pinnatuolien kimppuun. Siniset saavat varmaan toistaiseksi jäädä.

Huomasin muuten juuri, että kaipuuni perinteistä valkoista leivinuunia kohtaan paheni tämän muutoksen yhteydessä. Lisäksi olen alkanut haaveilla maalaamattomasta puulattiasta. Tunnustan, että hiukan kaduttaa, kun tämä lattia tuli sudittua talon ostamisen jälkeen alkuhuumassa. Niin kai siinä voi joskus käydä, kun paljon puuhaa. Onneksi tämän virheen korjaaminen ei vaadi, kun yhden hiontakoneen jostain vuokralle ja vähän reipasta mieltä.

Vanhempia kuvia Tyynelän tuvasta löydät esim täältä ja täältä.


Lopuksi vinkkejä maalaushommiin: 

- Jaksa tehdä pohjatyöt kunnolla. Olen itse ollut aina siinä erityisen huono. Nyt siskoni innostamana hoidin suojaukset, maalarinpesut ja pohjustukset asianmukaisesti. Maalarin pesulla saa rasvatahrat jne irti ja se parantaa maalin tarttumista / kestoa. Rulla suojapaperia ei maksa maltaita. Se tarttuu lattialla maalattujen kaappien reunoihin vähemmän, kun repeilevä sanomalehti, joten säästää hermoja ja aikaa. Myös maalattavien kappaleiden alle laitettavat listan palat tms. helpottavat kuivumaan asettelua. 

- Sävytä Otex pohjamaali. En voi uskoa, ettei meillä ollut kummallakaan käsitystä siitä, että Otexia voi sävyttää. Ei, vaikka meillä maalataan koko ajan jotain. Meillä on siis aina maalattu pohja vaalealla Otexilla, riippumatta pintamaalin väristä. Näiden kaappien maalaaminen oli huomattavasti helpompaa, kun vedin pohjalle mustan pohjamaalin ja päälle pari kerrosta mustaa Helmi kalustemaalia.

- Osta kunnon sivellin tai tela ja pidä siitä huolta. Halvin työväline ei ole paras. Irtokarvat raivostuttavat ja huonolla telalla ei saa helposti siistiä pintaa. Puhdista työvälineet maalin vaatimusten mukaisesti (vesi / sivellin pesu) ja hävitä liuottimet asianmukaisesti, äläkä päästä viemärin kautta luontoon.

Iloisia siveltimen vetoja,
<3 Laura