TAMPEREELLE MINÄ MUUTTAISIN

 


Tällä hetkellä tuntuu erityisen hyvälle, että saan asua myös kaupungissa. Rakastan maaseudun rauhaa ja sitä, että saan liikkua maalausvaatteissani, rauhassa, tukkapystyssä, mutta vastakohdaksi on ihana tulla kaupunkikotiinkin. 

Kaupungilta toivon moniulotteista arkkitehtuuria, modernia kaupunkikulttuuria, hyviä ruokaravintoloita, monipuolisia ruokakauppoja ja ihmisvilinää, jossa voi kuka tahansa liikkua koko päivän anonyyminä, tuttuihin törmäämättä. Kaupungissa tunnen olevani vähemmän "ihmisten ilmoilla". Minusta on ihana myös se vapaa tunne, että voin spontaanisti iltasella lähteä mihin vaan, että kaupat ovat auki kuuden jälkeen ja teattereiden ovet avoinna. Tosiasiassahan en mene minnekään, vaan tapitan kotona samassa tuolissa neuloen, mutta periaatteessa.

Me ollaan Jannen kanssa joskus keskusteltu siitä, että jos pitäisi muuttaa pois Helsingistä, niin minne se sitten olisi. Minulle se on aina ollut Tampere, Jannelle Turku.

Viikonloppuna me suunnattiin yhdessä Tampereelle pari päiväiseen blogitapahtumaan. Siellä tutustuttiin Museokeskus Vapriikin monipuolisiin näyttelyihin*, juotiin munkkikahvit Pyynikin Näkötornilla, osa porukasta saunoi legendaarisella Rajaportin saunalla, yövyttiin edullisessa ja näpsäkän näköisessä Dream Hotellissa, syötiin herkullista sesonkiruokaa Heinätorilla ja vastaanotettiin Werstaan tiloissa yli 600 kärsivällistä jonottajaa Tampereen ekalle blogikirpparille. Oli kaupungin vilinää.

Blogikirpparin jälkeen me ajeltiin Jannen kanssa Seinäjoelle. Illalla hotellihuoneessa Janne roikkui netissä hiljaa hymisten. Kyselin mistä oli kysymys. Alaleuka putosi kymmenisen senttiä kuullessani, että siinä se muina miehinä katseli hakupalvelussa asuntoja Tampereelta. Vaikkei kai ihan akuuttia muuttoa ajatellut, ei sen suurempaa kiitosta voi kaupungille antaa - yksi on käännytetty.

* Vapriikin noin 7000 osaisen käsittämättömän upean kivinäyttelyn on kerännyt Paavo Korhonen yli 80:stä maasta. Vilkaisu rakenteilla olevaan Mediamuseo Rupriikiin veti mietteliääksi. Nuo kaikki kuvan aparaatit on minun iPhonessa.


** Mun edelliset Tamperefiilistelyt löytyy täältä, täältä ja täältä.


*** Kiitos sponsoreille ja yhteistyökumppaneille tämän tapahtuman mahdollistamisesta: