YKSITYISKOHTIEN [ JA KESTÄVÄN KULUTUKSEN ] KAUNEUDESTA


Sisko kirjoitti juuri "keski-iän ensimerkeistä". Hiukan hihitytti. Kuvailin samaan aikaan suurella hartaudella omassa keittiössäni aiemmin hankkimani raastinta ja Jannen Gumbostrandin päiväretkeltä ostamaa suolapurkkia. Samaan kategoriaan täälläkin näemmä tiputaan. Mä oon kuitenkin niin fiiliksissä näistä pikkujutuista, että teki mieli niistä teillekin kertoa. Kauneus on yksityiskohdissa! Ja kestävässä kulutuksessa!

Raastin on käytössä ihan super! Lähti mukaani Habitaresta. Kotimainen ja kätevä. Silppuaa pähkinät, inkiväärit ja juustot. Erityishelppo silloin, kun palasta pitää saada pikkaisen annoksen päälle. En ole saanut sormen päitä auki. Tuntuu kädessä kivalle ja on huomattavasti helpompi puhdistaa, kun metallinen perusserkkunsa. Raastinta myydään  kuulema lähinnä messuilla, ei kaupoissa, mutta netistä saa tilattua. 

Purkki on VAJA Finlandin. Kotimaista tuotantoa sekin. Toimii meillä suolapurkkina ja tönöttää heti tuossa kaasulieden lähettyvillä. Nätti ku mikä. Ja saanko vielä kerran sanoa - kotimainen. Se ei oo mikään itsestään selvyys näinä aikoina. Mä odotan korvat ja silmät auki mitä ne VAJAlla vielä keksivät. Melkein harmittaa, etten tarvitse tällä hetkellä uutta astiastoa.

Yhtä enemmän tulee kiinnitettyä huomiota kotimaisuuteen ja ostopaikkaan hankintoja tehdessä. Jos pysyisi tuotantoa tässäkin maassa. Ja työpaikkoja. Lisää valikoimaa. Pieniä liikkeitä. Valinnanvaraa. 

Minä haluaisin, että minun kulutustottumuksistani jäisi jälki Suomen hyvin-, ei pahoinvointiin.
Kiinnostiko? Lisäinfoa linkkien takana:

- Gumbostrandista kirjoitin aiemmin, siitä lisää täällä. Perjantaisin siellä on tarjolla ihana iltapäivätee kahdelle. Pääsisinpä joskus.
- Ceramico raastimesta lisää täällä, valmistaja Porvoon Paja
- VAJA Finland Oy:sta lisää täällä.
- maustemyllyt tanskalainen Menu Bottle, ostettu Pore Helsingistä
- talouspareriteline tanskalainen Hay Porter, ostettu Vialesta