PIHA HAAVEITATontti pellon reunassa.
Runsas pari tuhatta neliötä.
Kaksi naapuria.
Kuuloetäisyydellä lehmiä ja lampaita.
Lähikaupalle 7 kilometriä.
Kolme rakennusta.
Kaksi nuorta omenapuuta.
Pari vanhan kantoa.
Viisi suurta punaherukkapuskaa.
Neljä kitukasvuista mustaa.
Vähän vadelmia.
Kaksi valtavaa tammea.
Vänkyrä vaahtera.
Kukkuraisia myyrän koloja.
Liian harva kuusiaita.

Tyynelä on ollut meidän toinen koti neljä ja puoli vuotta. Sisällä ollaan tehty vaikka mitä. Sekä päärakennuksessa, että saunalla. Mutta pihalla ei paljon mitään. Ainoastaan puustoa on karsittu. Lähinnä pakosta. Yksi puumaja purettu ja laho koivu kaadettu. Ylikasvanutta kuusiaitaa leikautettu. Se rönsyili pellon toiseen laitaan vievälle tielle. Suuria koivuja on leikattu aidan väleistä polttopuiksi. Pari vinoa ja vanhaa omenapuuta takapihalta poistettu. Toinen viimetingassa, kun lähti kaatumaan. 

Tahtoisin tehdä pihalle vaikka mitä. Kivettyjä polkuja. Yhden saunalle, toisen takaovelle. Roskiskatoksen. Lämpökompostorin. Kesäkeittiön. Edes ruokaryhmän. Kivillä rajattuja istutuksia. Haaveilin jopa puuaidasta. Sellaisesta punaisesta, jonka päät on valkeat. Pajalla on paljon materiaaleja ja välineitä. Jossain on varmaan aikaakin tallessa. En ole löytänyt.

Siihen saakka tyydyn ylläpitoasioihin. Eilen haravoitiin. Sopivasti ennen sateita. Puhdistettiin rännit märistä lehdistä. Tänään ollaan tehty sadepäivän hommia puuvajassa. Välineet nousivat seinälle ruuvein. Pienimmille löytyi vanha haljennut, pohjaton kiulu, jonka sisään tuo keksi pudottaa vanhan kukkaruukun. Molemmat siellä seisoivat lopputulokseen tyytyväisinä. Toinen kuvasi. Yhdessä on vaan parasta puuhailla. Sen tyypin kanssa, joka yhtä paljon tykkää. Onni on tässä. Ja uunissa makaronilaatikko.


Päivän aikana tuli muuten mietittyä paljon Fiskarsin / Arabian viimeisiä uutisia. Suretti. 
Asia on ilmeisimmin ollut tämän päivän teemana, koska huomasin sisään tulessani, että Tarjakin siitä kirjoitti. Käykää lukemassa.

Osa Fiskarin työkaluista on saatu blogin kautta.