Sisällön tarjoaa Blogger.

JOULUVALMISTELUJA -> MAALAA SEINÄ MUSTAKSI. EIKU.Näin valmistellaan meillä joulua. 1. Valitse pimeä päivä (joo ei ole vaikeaa). 2. Maalaa seinä kalkkimaalilla mustaksi (kyllä - sopii hyvin tähän säähän). 3. Ota pimeitä kuvia. 4. Kaiva kynttilät kaapista. Sytytä. Ihastele. 

Lopputulos on hieno. Tämä oli hyvä askel kohti sitä haaveilemaani valkoista leivinuunia. Se tulee hienosti esiin tätä tummaa taustaa vasten. Tällä hetkellä on tuvassa tummaa ja se niin sopiikin sisätila hyvin torpan ulkopuoliseen maisemaan. Ihan kotoinen olo. Eikä pimeyskään tottapuhuen haittaa. Saa hyvällä omalla tunnolla mennä sohvan nurkkaan neulomaan.

Sitä paitsi huomennahan alkaa päivä jo pidentyä.

Ihanaa, rentoa, iloista ja oman oloista joulua jokaiselle Keittiöstä "ennen -kuvia" esim. täällä.

JOULUN PAKETOINTIVINKIT : KIERRÄTYS

joulu paketointi ideoita

joulu paketointi ideoita

joulu paketointi ideoita

joulu paketointi ideoita

joulu paketointi ideoita

joulu paketointi ideoita

joulu paketointi ideoita

Meillä ei ostettu tänä vuonna lahjapaperia ja narua lainkaan. Käytin vähän viime vuotisia ja keksin lisäksi jotain ihan muuta. Tein tämän päiväiseen Styleroomin joulukalenteriluukkuun kierrätyspaketointivinkkejä. Tsekkaa mitä tein kynsilakalla, vanhalla vyöllä, eriparisilla napeilla ja vanhoilla koruilla. Lisää kuvia täällä.

NÄKYMÄ JOKA LASKEE OLKAPÄÄT ALAS, NOSTAA SUUPIELET YLÖS JA SAA HUOKAISEMAAN

Toivoisin, että jokaisella olisi se paikka missä kierrokset laskevat välittömästi, kun pääsee paikalle. 
Onhan sinulla? 

Meille se paikka on Tyynelä. Tämä on se mitä nään, kun kävelen ne pari porrasta, astun ulko-ovesta ja avaan vanhan puuoven. Tässä kohtaa huokaisen syvään. Joka kerta jompi kumpi meistä sanoo, että on ihana olla täällä.

On helpottavaa, ettei ole kaupungin ääniä, langattomia verkkoja, katuvaloja, kirskuvia renkaita ja muita aistiärsykkeitä. On helpottavaa, että on värikästä, kuviollista, kaunista ja ihan erilaista, kun kaupunkikodissa. 

Huomaan usein olevani Tyynelässä levollisempi. Vaihtoehtoja on vähemmän. On aikaa. Paikka tekee päälleni hyvää. Saan ikäviäkin velvollisuuksia suoritettua, saatan olla tehokas tai vaihtoehtoisesti vain maata sohvan nurkassa kutimien kanssa. Ehkä kuuntelen itseäni enemmän. Kaupungin syke taitaa peittää sen äänen alleen.

Tämä kahden kodin järjestely on toiminut hyvin. Olo on etuoikeutettu ja onnekas. Maalla saa joko maata sohvalla tai puuhata jotain, mihin milloinkin on inspis. Kaupungissa taas saa tuntea kaiken sen potentiaalin, avata ikkunan yölläkin elävään kaupunkiin, hukkua siihen elämään kaduilla, olla anonyymi muiden joukossa ja nauttia yksikertaisemmasta, valkoisemmasta asunnosta. 

Joka kerta, kun auto starttaa kohti Turun moottoritietä on kuitenkin vähän haikea olo.
Voikohan joskus vaan jäädä.

Kuvissa juuri loppuun tapetoitu Tyynelän eteinen. Edelliset kuvat löytyvät täältä. Tapetti on Eco Wallpaper Dancing Crane 3650

TÄRKEIN VALAISIMENI


Tuon ulkona vallitsevan harmaan ja vetisen sään keskellä ajattelen arvostavani valoa. Katse asfaltissa, rillit hähmässä tallustellessa manaan ja toivon kirkkautta. Kotiin tullessa sytytän kaikki lamput, kynttilät, Tyynelässä takankin ja joka aamu yrteille valon. Tärkeintä valaisintani pohtiessani yllätin kuitenkin itseni. Sen paras ominaisuus on himmeä ja pehmeä valo. Ei uskoisi, että se on juuri nyt parasta mitä valaisimelta toivoa.

Meillä puhutaan valoista paljon. Parhaat ja pahimmat asiat on samassa tilassa. Kaupunkikodin asuinhuoneessa on ihana illalla lukea mun sedän, Jouko Kärkkäisen, tekemän Valotalon lempeässä valossa. Jannen yövalo on aivan liian kirkas ja mun yksinkertaisesti täydellinen. Samassa tilassa päivisin on valaistusasiat aivan metsässä. Remontin yhteydessä revittiin katon alaslasketut osat pois, korjattiin lohkeillut katto sen rakennelman alla, eikä sitten laitettukaan kattovaloa laisinkaan. Ei raaskinut alkaa piikkaamaan, kun sai paikattua. Tässä on nyt puoli vuotta pohdittu millainen yleisvalo sinne laitetaan. Tuleeko seinään vai kattoon? Laitetaanko roikkuvalla johdolla pintavetona? Entä rosetti? Tietenkin näin pimeän aikaan yleisvalon puutteesta vähän kärsii, mutta minkäs teet, kun päätöstä ei ole saatu aikaan. 

Oma suosikkini sinne olisi vaijerivalo, joka kulkisi koko takaseinän matkan ja heijastelisi hienosti huoneen vanhoihin leveisiin kattolistoihin. Mutta kuten edellisestä postauksesta huomasitte, meillä ollaan välillä asioista vähän kahta mieltä:)Tämä postaus osallistuu Taloon.comin Sisustusniksit Valaisinhaasteeseen, johon minut mukaan pyysi Kati. Viimeinen kuva on Taloon.comin sivuilta ja siinä on Vaijerivalaisinsetti Phase.

EDIT: unohdin ja muistin. Piti kutsua mukaan ainakin yksi. Siispä kysyn ehtisiköhän Lyde - Talosta Koti blogista kertoa suosikkivalaisimestaan? Entä S - Beauty of Life blogista ?


IHANIMMAT ASTIANI


Meillä syödään kaupungissa valkoiselta Teemalta. Jo lukioikäisenä ajattelin, että samoin, kun valkoiset lakanat tuntuvat niiltä puhtaimmilta, tuntuvat valkoiset astiatkin selkeimmiltä ja raikkaimmilta. Aloin kerätä Teemaa omaa tulevaa kotiani varten ja ylioppilasjuhlissani sainkin kaiken lopun tarvittavan. Oli hyvä muuttaa omilleen. Siihen miniyksiöön Sörkan vankilan viereen.

Sittemmin käsitykseni astioista on muuttunut. Nykyään se menee niin, että mitä kirjavampi ja vanhempi, sitä parempi. Kaupungissa syödään edelleen valkoiselta teemalta, mutta Tyynelään on kerääntynyt sarja sekalaisia Arabian lautasia. Niistä voi fiiiksen mukaan ottaa sen, mikä mielentilaan on sopivin. Jos tuntuu ruusuiselle ja on erityisen tyttömäinen päivä, nappaan hyllystä sen kultareunaisen oikein koristeellisen. Toimii esim risoton kanssa loistavasti ja siitä taatusti maistuu kaurapuuro ihan luksukselle. 

Kaupunkikodin astiastoon suurin muutos on tullut vitriinikaappien myötä. Parin viikon takaisella Jannen työmatkalla pitkin maakuntia kävi pahemman luokan kirppishöyrähdys ja löysin uudet ihanimmat astiani - kymmenen kuppiparia Arabian vanhoja kaffikuppeja aiemmin kerättyjen kaveriksi. Nyt kelpaa meidän neulekerhossa Mummokerhossa ryystellä kirkkokahveja.

Tämä oli vastaus Johannan haasteeseen : ihanimmat astiani. Haaste lähtee minulta Marulle.
Kuvien kupit kirppareilta ympäri Suomen. Lusikat ennakkoperintönä Jannen tädiltä. Pieni Arabian kukkalautanen kirpputorilta. Marimekon kannun alla ja pannun alusena peruslaatta.

DIY JOULUSUKKA


Hypätkää hei mukaan Styleroomin joulukalenteriin. Se aukeaa joka päivä Styleroomin fb:ssa ja pitää sisällään 24 luukkua ideoita tee se itse -jouluun. Tein tämän päivän luukkuun joulusukan. En tietenkään punavihreää, vaan omaan jouluuni paremmin sopivan musta-harmaan. Jos teille sopii paremmin vaikka kulta, niin sukan voi neuloa myös siitä. Ohjeet ja neulekaavat löydät täältä

KASVIO MAKUUHUONEEN SEINÄSSÄ


 
 
Tyynelän makuuhuoneessa on viimein sitä henkeä mitä sinne olen mielessäni ajatellut. Vanhakin tapetti oli kaunis, muttei oma valinta, vaan tuli talon mukana. Nelisen vuotta sitä tuli katseltua. Vahvistui se tunne, että on se vaihdettava. Haettava sitä fiilistä mikä oli haaveissa, kun vanhan talon osti. Mihin sitä mielikuvistaan pääsisi.

Tapetointityöt aloitettiin sunnuntaina. Saatiin kokonainen seinä valmiiksi. Maanantaiaamuna tästä huoneesta heräsi onnellisia ihmisiä. Kasvio tapetti on kaunis. Tuntuu omalle. Ja vaaleanpunainen seinäkin, se sama joka Jannea on jo ehtinyt haitata, saa kuulema jäädä. On se uuden tapetin parina parempi. Sanoi, että jopa sopii.

Tapettihommat jatkuu, kunhan saan lisää rullia. En vaan malttanut olla teille näyttämättä mun onnen aiheita. Tapettia ja viimeisintä kirppishankintaa - uusi tai siis hyvin vanha peilikin vihdoin löytyi. Kirpputorihankinnoissa kysytään pitkää pinnaa. Niin pitkää, että välillä alkaa epätoivo ottaa liian isoa jalan sijaa. Peili oli tilauslistalla kai vuoden, ennenkun oikea osui eteen. Nyt sain pyyhkiä sen ostoslistaltani ja alkaa olla palaset kohdillaan. Lisää rullia seinään, vähän väriä naulakoihin ja peilin koristeeseenkin kai. Bueno!

Mikä fiilis tapetista? Tuliko jollekin muullekin mieliteko, että pitäisipä kuivata kasviollinen kukkia?


Svanefors tyynynpäälliset ja Eco:n Botanica tapetti saatu blogin kautta. 
Kiitokset ihanat Kati ja Silja. Olette niin sydämellisiä, kun annoitte meille teidänkin rullanne <3 

#UNELMATAPETTI KILPAILUKUOSINI


Pala kurkussa. Olen seurannut instasta #unelmatapetti tägillä merkittyjä kilpailutöitä. Ne on toinen toistaan hienompia ja mua on alkanut ihan kamalasti jännittämään. Tätä kuosia kilpailuun lähettäessäni olin aivan fiiliksissä ja varmana siitä, että olen tehnyt parhaani. En olekaan enää ihan varma. Tai siis parhaani varmaan, mutta onko se tässä tapauksessa tarpeeksi. Tämän postauksen julkaisemistakin lykkäsin eiliseltä tähän päivään. 

Toisaalta tämä on ihan kamalaa ja toistaalta aivan ihanaa. Kyllä on hyvä ihmisen välillä mennä mukavuusalueensa reunan yli. Vaikka kaikki ei menisikään suunnitelmien mukaan, niin on ainakin yhtä kokemusta rikkaampi.

Tämä kuva ei siis ole vuotatapettia, vaan toistuu yksi yhteen tällaisena koko seinän kuvana. Tässä vaiheessa on varmaankin järkevintä taas lähettää suurkiitos siskolleni, joka (ilmeisesti luottavaisena?) luovuttaa kokonaisen seinänsä hullutuksieni käyttöön. Toivottavasti pian päästään hommiin ja saan näyttää teille mitä tästä tulee.

Ilmoitan, kun kaikki kilpailutyöt on nähtävillä ja yleisöäänestys alkaa.
Toivokaa onnea matkaan ♥ 
ps. Muistakaan mennä osallistumaan Econ kaikille avoimeen Instagram-kilpailuun, jossa voi voittaa 200€:lla tapetteja joka viikko. 
Ota kuva kauniista tapetista, lataa se instagramiin ja merkitse #unelmatapetti. Lisätietoa löydät täältä.

Kilpailut järjestää: K-Rauta, Rautia, WallVision ja Metsä Board