Sisällön tarjoaa Blogger.

NÄKYMÄ JOKA LASKEE OLKAPÄÄT ALAS, NOSTAA SUUPIELET YLÖS JA SAA HUOKAISEMAAN

Toivoisin, että jokaisella olisi se paikka missä kierrokset laskevat välittömästi, kun pääsee paikalle. 
Onhan sinulla? 

Meille se paikka on Tyynelä. Tämä on se mitä nään, kun kävelen ne pari porrasta, astun ulko-ovesta ja avaan vanhan puuoven. Tässä kohtaa huokaisen syvään. Joka kerta jompi kumpi meistä sanoo, että on ihana olla täällä.

On helpottavaa, ettei ole kaupungin ääniä, langattomia verkkoja, katuvaloja, kirskuvia renkaita ja muita aistiärsykkeitä. On helpottavaa, että on värikästä, kuviollista, kaunista ja ihan erilaista, kun kaupunkikodissa. 

Huomaan usein olevani Tyynelässä levollisempi. Vaihtoehtoja on vähemmän. On aikaa. Paikka tekee päälleni hyvää. Saan ikäviäkin velvollisuuksia suoritettua, saatan olla tehokas tai vaihtoehtoisesti vain maata sohvan nurkassa kutimien kanssa. Ehkä kuuntelen itseäni enemmän. Kaupungin syke taitaa peittää sen äänen alleen.

Tämä kahden kodin järjestely on toiminut hyvin. Olo on etuoikeutettu ja onnekas. Maalla saa joko maata sohvalla tai puuhata jotain, mihin milloinkin on inspis. Kaupungissa taas saa tuntea kaiken sen potentiaalin, avata ikkunan yölläkin elävään kaupunkiin, hukkua siihen elämään kaduilla, olla anonyymi muiden joukossa ja nauttia yksikertaisemmasta, valkoisemmasta asunnosta. 

Joka kerta, kun auto starttaa kohti Turun moottoritietä on kuitenkin vähän haikea olo.
Voikohan joskus vaan jäädä.

Kuvissa juuri loppuun tapetoitu Tyynelän eteinen. Edelliset kuvat löytyvät täältä. Tapetti on Eco Wallpaper Dancing Crane 3650

38 kommenttia

 1. No toi paikka on niin ihana ja se sauna ja kaikki. Siellä on hyvä olla. ehkä parasta on näkymä verstaan ikkunasta <3

  Ens kesänä uusiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tuli hymy, kun katselin näitä kuvia. Ja onpa muuten fiksu tuo naulakkosysteemi!

   Poista
  2. Kiitos Suvi ♥ Oot niin oikeassa, täällä on :) Hauskaa oli miten eri ihmiset löytää täältä omat ihanimmat näkymänsä. Ihan viimeistään kesällä tuutte taas.

   Poista
  3. Kiva kuulla Kaisa :) Naulakko on ihan super. Siitä hyvästä ratkaisusta kaikki krediitit edellisille omistajille. Hyvin käytettyä tilaa. Ollaan oltu siihen todella tyytyväisiä.

   Poista
 2. Ymmärrän. Jo näistä kuvista välittyy aina niin suloisen harmoninen fiilis. Mä olen vasta ihan hiljan oppinut rentoutumaan hitaasti. Sitä ennen väitin aina kaikille, että rentoudun parhaiten kaupungin sykkeessä. Nyt olen sitä mieltä, että en vain ennen tajunnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että fiilis välittyy kuvista sinne saakka :) Joo mä kanssa luulin ennen, että kyllä mä kaupungissa rentoudun parhaiten. Ja että en vain ennen tajunnut. Musta tuli sitten kolmekymppisenä ihan mummo tämän talon myötä. Ja siis pelkästään positiivisessa mielessä :D

   Poista
 3. Kyllä on kertakaikkiaan kaunista! :) Näistä kuvista välittyy juuri se tunne mitä kirjoitit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)

   Mä muuten ihan hätkähdin, kun huomasin, että Tyynelä kommentoi Tyynelää :D Onhan se ollut todella yleinen tilan nimi aikoinaan. Olisi hauska tietää, että oisko jopa yleisimpien joukossa.

   Poista
  2. Heh, olen laittanut nimimerkiksi Tyynelä siitä syystä että jos joskus pitäisin blogia niin siitä tulis sitten Tyynelä talomme mukaan :) Mutta ei minusta ole blogia pitämään, mutta hyvin aktiivisesti kyllä seurailen muita. Hyvää Uutta Vuotta! :)

   Poista
  3. Mä mietin samaa nimeä aluksi, mutten sitten halunnutkaan sitoa blogin nimeä paikkaan, kun kirjoitan kuitenkin kaupunkikodistamme jne myös.

   Miltä vuodelta teidän Tyynelä on? Meillä tämä on tällä tontilla seissyt vuodeta 1927 saakka. En ole ihan varma oliko kehikko ollut jossain aiemminkin pystyssä kokonaan tai osittain, kun siitäkin oli jotain huhua.

   Ihanaa alkanutta vuotta sinne ♥

   Poista
  4. Asun siis rintamamiestalossa, tarkkaa rakennusvuotta ei ole tiedossa mutta pihasaunan rappusiin on kaiverrettu vuosiluku 1955. Siis niihin aikoihin. Haaveena minulla olisi vanha kivijalkainen hirsitalo, saa nähdä toteutuuko haaveeni koskaan mutta kyllä täällä rintamamiestalossakin on hyvä olla :)

   Kiitos samoin Sinulle! <3

   Poista
  5. Oi ♥ Musta ois ihana asua joskus rintsikassa. Oon joskus ajatellut, että jostain Helsingin liepeltä jos sellaisen saisi. Mutta ei tietysti oo mitään järkeä, kun on jo yksi omakotitalo ja tätä en vaihda. Toivon, että teillä haaveet toteutuu:)

   Poista
 4. Ymmärrän mitä tarkoitat. Asuin opiskeluvuodet kaupungissa, enkä viihtynyt ollenkaan. Olen sielultani maalaisihminen ja tarvitsen ympärilleni tilaa ja luonnonääniä. Bussimatkat kotiin ovat onnellisia, kun pääsee kaupungin hyörinästä pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Musta on todella tärkeää huomata, että erilaisille ajanjaksoille on paikkansa ja aikansa. Ja tunnistaa se mitä milloinkin itse tarvitsee, että voi toimia sen mukaan. Kiva kuulla, että siellä on onnellisuuden olotila löytynyt :)

   Poista
 5. Ihanat näkymät <3 Teillä on todella kaunis koti <3

  VastaaPoista
 6. Kuvistakin välittyy hyvin sellainen tunnelma, että tuolla on hyvä fiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Täällä on. Talossa on sellainen rauha, että usein vieraatkin kertovat rentoutuneensa ja nukkuneensa tosi hyvin.

   Poista
 7. Joskus mulla on vielä oma Tyynelä! <3

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos. Niin olen ♥ Ja osaan arvostaa sitä. Tuntuu onnelliselle joka aamu täältä herätessä ja joka ilta nukkumaan käydessä. Pieniä asioita.

   Poista
 9. Miten rauhoittavaa! Tuo eteisen tapetti on niin huikea. Ja naulakko portaiden alla ihan nerokas. Upea paikka vaan antaa kaiken pudota harteilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on joo. Aluksi eteisessä oli liikaa värejä ja ihan eri fiilis. Siitä tuli mentyä vaan nopeasti ohi. Tapetin myötä tuli just oikeanlainen tunnelma:) Naulakko on tosiaan edellisten omistajien jäljiltä. Siinä sellaista on tilankäyttöä mitä todella arvostaa.

   Poista
 10. Ymmärrän enemmän kuin hyvin. Vedet nousi silmiin.

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
 11. Näistä kuvista huokuu kyllä erityinen lämpö ja hyvä olo.

  Ei kyllä voi kieltää..täydellinen järjestely tuollainen kahden täysin erilaisessa ympäristössä ja erilaisella sisustuksella ja fiiliksellä tehdyn kodin yhdistelmä ♡

  Me just puhuttiin miehen kanssa..että mitä sitten joskus vanhana..että olisiko kiva asua kaupungissa..vai maalla. Mutta hitsit, kun voikin saada kaiken :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä erityinen talo. Kiva kuulla, että kuvista saa fiiliksen. (Vaikka joo - voisitte kyllä tulla joku päivä käymään ihan livenä ;)) Tähän taloon tullessa oli heti sellainen rento olo. Talo otti meidät hyvin - varmaan tietää, että yritämme pitää siitä hyvää huolta.

   Niin voi :D Tosin lasten kanssa ei vältämättä ainainen liikkeessä olo oo se paras mahdollinen vaihtoehto. Teillekin joku minikämppä keskustasta sitten, kun kaikki lapset muuttavat omilleen ;)

   Poista
 12. Jotenkin itestä tuntuu, että mitä vanhemmaksi sitä tulee, niin sitä enemmän alkaa kaivata rauhaa ympärille. Kuullostaa vähän siltä, että teidän elämä alkaa Kallistua jossain vaiheessa enemmän Tyynelän suuntaan. Ihan huippua, että on mistä valita, lucky you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Rauhaa ja sellaista tekemistä mitä voi puuhailla omalla rytmillään. Maalata yhden seinän silloin, kun inspis iskee ja toisen viikon parin päästä. Se tyhjentää pään. Mä aloin välittömästi silloin viisi vuotta sitten mummoutua tämän talon mukana. Ja siis hyvällä tavalla :) Saa nähdä mihin se joskus johtaa.

   Poista
 13. Enpä tiennyt haluavani kuviollista tapettia ennenkuin näin tämän.
  Olen aina ollut sitä mieltä, että kurki on paljon kiehtovampi lintu kuin joutsen.
  Jännää muuten, että mun näytöllä tapetti vaikuttaa harmaalle, vasta linkistä näin sen olevan sininen. Sitä kyllä on kahdessa eri harmaan sävyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hauskaa. Mä en muuten tiennyt pitäväni väreistä ennen, kun ostimme tän Tyynelän.

   Värit varmasti vaihtuvat näytöllä. Ja noi valotkin vaikuttaa. Eteisessä on liian lämmin valo ja se sekoittuu ulkoa tulevaan viileään. Syvennyksessä tapetti on jossain valossa todella tumman sininen.

   Poista
 14. Tyynelä on. <3 Kyllä siellä kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ♥

   Niin kelpaa. Parasta on nyt, kun on ulkona pimeää. Ei näy, ettei oo talvea / lunta ja voi olla täällä ihan omassa maailmassaan :)

   Poista
 15. Kun katson näitä kuvia, uskon täysin, että teillä siellä sielu lepää. Minulla kierrokset laskevat kun ajelen kaupungista kotiin ja tulen ensimmäisten aukeiden peltojen kohdalle. Koti on paras paikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että onnistuin välittämään Tyynelän fiilikset kuvien kautta :) Kuulostaa tutulle tuo kuvaamasi. Me monesti hidastetaan vähän tuossa loppumatkasta. Tekee mieli tuijotella peltoja ja ympäröivää maalaiselämää. Suomi on kyllä kaunis maa. Ja kyllä - koti on paras paikka ♥

   Poista