VIEKÄÄ NYT VIIMEISETKIN JOULUFIILIKSEN RIPPEET ?Sataa. Sataa. Harmaata. Ei tunnu, eikä tuoksu joululle.

Mä en muutenkaan ole mitenkään kerrassaan vallan valtavasti jouluihmisiä. Tänä vuonna on kai erityisvaikeaa. Tilanne oli jo korjaantumaan päin, kun lapsellisen innostuneena pyörin kirppareilla ja löysin maailman ihanimman kynttelikön. Myyjä kertoi sen olevan viiskytluvulta. Sähköt pelaa. Hintaa viisi euroa. Ajattelin sen luovan tunnelmaa, kun käytän sitä Tyynelän tuvassa, kun ulkona on mustaa. Päätös oli tehty.

Fiilis heitti häränpyllyä, kun pääsin esittelemään ostostani Jannelle. Ensimmäinen lause oli EI. Ja seuraava, että ostit sitten meille menoran. Sitä ei kuulema meidän ikkunalla kehtaa polttaa. 

Olin aivan järkyttynyt. Mulle on aivan sama onko kynttelikössä viisi vai seitsemän haaraa, kunhan se on kaunis. Symbolit ei mulle ole symboleja, jos ei itsellä ole aatetta tai uskoa niiden takana. Mitä mieltä te olette? Jännittääkö se mitä naapurit ajattelee? Onko tuo kynttelikkö juutalainen symboli vai sähkövalo? Entä onko joulun punainen tähti kommunismin tunnus vai koriste? Onko muuten minulla, heteronaisella, oikeus kirjoittaa tämän nimistä blogia? Ottaisinko opikseni ja olisin konservatiivisempi? Missä menee raja ja kuka omistaa mitä?