Sisällön tarjoaa Blogger.

JÄÄTÄVÄN RUMIA VAIHTOEHTOJAMikä siinä on, ettei design ulotu kaikkialle? Saisi ulottua. Etenkin sellaisiin joka päiväisiin esineisiin, joita on pidettävä esillä. Pahimpana esimerkkinä asiasta on kylpyhuoneen kalusteet - valaisimet, suihkuverhojen kiskot, pistorasiat ja sokerina kakun päällä - lattialastat. Niistä siniharmaista ankeuttajista pitäisi maksaa monta kymppiä. Pulasta minut pelasti rautakaupan harjanvarsi ja irtopää. Hintaa koko komeudelle tuli viitisen euroa. Enää ei tarvitse lanata lattiaa silmät suljettuna.

Olenko turhan tarkka vai onko sulla samanlaisia ongelmia?[ [  löydät minut täältä : facebookinstagramstyleroombloglovinpinterestravelry  ] ]


27 kommenttia

 1. Juu, et ole yksin. Ja minäkään en kaipaisi mitään erityistä enkä erikoista. Yksinkertaisen vaatimaton riittäisi. Kunnon materiaalista.

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea ja et ole todellakaan yksin! Ihastelin kuviasi ja kylppärin tunnelmaa. Millä materiaaleilla kylppärin pinnat on toteutettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla:) Kylpyhuoneen lattiassa ja seinissä on mikrosementtiä. Lisäkuvia ja -tietoa on muissa postauksissani, jotka on merkitty tunnustella wc/kph.

   Poista
 3. Ei ole todellista. Tulin juuri kaupasta kahden samanlaisen lastan kanssa. Vien ne meidän raksalle että saan kaavittua betonipölyt lattiasta. Varret on tosin metalliset. En osta rumia esineitä. Päätin sen joskus, kun kyllästyin rumiin tiskiharjoihin ja vessaharjoihin ym. Rumin kapine mitä voi olla on ilmalämpöpumpun sisäyksikkö. Se jos mikä ankeuttaa kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Arkiset esineet todellakin saisi olla niitä kaikista kauneimpia, kun niitä käyttää ja katselee päivittäin. Mä en myöskään osta koskaan mitään vaan sen käyttötarkoituksen mukaan. Vessaharja on monesti jäänyt kauppaan, kun ei ole löytynyt sopivaa. Nykyinen on ihanan huomaamaton ja eleetön. Ilmalämpöpumput on ihan kamalia. Oon harkinnut sellaista Tyynelään, mutten voi ostaa ennen, kun löytyy yksilö, joka ei polta pilalle mun verkkokalvoja.

   Poista
 4. Jossain asioissa kyllä käy samat mietteet, tosin nykyisin vähemmän. On tullut esim. Jäätävän ruman peilikaappimme, listojen ja keittiökaapin valaisimien kanssa siihen tulokseen että so what.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui. Mä en ehkä kestäisi. Oon kyllä jossain asioissa ärsyttävyyteen saakka tarkka. Mutta toisaalta olen sitä mieltä, että miksi ei. Jos on kovin visuaalisesti maailmaa hahmottava, niin ne on niitä juttuja mistä saa suurimman arkisen mielihyvänkin.

   Poista
 5. Kotimainen merkki, jonka nimi on "väri", esitteli muutama vuosi sitten messuilla tuotteitaan mustan värisinä, tulossa markkinoille joskus. No ei ole näkynyt. Ne erilaiset siniset ja siniharmaat on tällaiselle sinisen inhoajalle yäks (vaikka teknisesti toimiskin). Joo just sitä arjen luxusta pitäis olla! Ois kivampi siivota vähemmän kauheilla vehkeillä, mut ei niitten silti tartte maltaita maksaa. Ennenvanhaan kaikki kaunis oli jotain sellaista, joka otettiin esille tai käyttöön vain erikoistilanteissa. Arkeen silmänruokaa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Miksi ei. Ne kelpaisi mulle heti. Kotimaisuus yhdistettynä mustaan väriin olisi jackpot. Mä tosin kyllä pidän sinisestä, mutten siitä hailusta sävystä mitä niissä on.

   Se on kyllä jännä miten moni nykyäänkin ajattelee, että tiettyjä juttuja pitää "säästää". Mä oon sitä tyyppiä, joka voi mennä maanantaiaamuna lähikauppaan lempimekossa tai käyttää iltateellä niitä parhaita kuppeja, vaikkei kukaan muu niitä näkisi.

   Poista
 6. Ymmärrän täysin! Meillä mies aina nauraa kaupassa, kun yritän etsiä ihan vaan valkoista vessapaperia ilman kukkasia tai muita koristeita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D:D jes. Mä oon samanlainen. Joskus kirjoitin blogiinkin siitä, kun Janne toi kaupasta talvikuvioitua talouspaperia. Mä meinasin revetä.

   Poista
 7. Siis näkisit meidän vessan! Sä pyörtyisit!

  Heheh...meillä on niin kamala suihkukaappi, että se saisi kyllä lähteä vaihtoon alta aika yksikön! Yök!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D:D luuletko

   En mä onneksi oo niin tarkka siitä mitä muualla on. Lähinnä niistä asioista, mitä katselen päivittäin. Se vaan jotenkin ärsyttää, että miksi kaikkea ei voi tehdä huolella. Että ei kai ne suunnittelijat oikeasti luule, että ke on tehneet upeita esineitä. Mieti nyt vaikka sen Swiffer pölyhuiskun keltaista vartta. Susiruma. Ja senkö pitäisi tehdä muutenkin niin jurpiva puuha yhtään helpommaksi.

   Suihkukaapit usein on. Tsemppiä sen kanssa <3

   Poista
 8. Meillä kun on noita otuksia ja niistä niiden toileteista kulkeutuu sitten ympäriinsä sitä hiekkaa ja kun meillä on vielä valkoiset maalatut lattiat, siihen auttaa vain yks väline. Okei se on sininen ja harmaa, mutta se toimii. Sen nimi on teräväkuivain ja suosittelen sitä aina niille, joilla on tämmöinen lattia, sillä kun vetelee saa kivasti kaiken ylimääräisen kasaan. Mulla on todella professionaali olo aina, kun teräväkuivaan sillä teräväkuivaimella menemään (mitään kuivattavaa mulla ei oikeastaan oo, eli se vaan lakaisee), ehkä joku ostais rikkaimurin, mutta sitten tulis fuskattua aina oikeassa imuroimisessa, eikä se sellainen sovi.

  Mikset just sä ala suunnittelemaan kauniita siivousvälineitä? Jotain muitakin kuin mustia ja siniharmaita. Ja sellanen korkeampi rikkalapio-harjasetti olis tosi kätevä, ettei aina tarvis lakaista selkä mutkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa - toi kuulostaa teilel todella kätevälle. Toivottavasti teillä on joku komero, mihin sen saa piilottaa. Ettei tarvii pitää koko ajan esillä. Mä piilottaisin lattiakuivaimenkin, jos se ei olisi niin usein käytössä:D

   Se muuten olisi ensimmäinen asia, mitä mä suunnittelisin, jos olisi aikaa / opiskelisin alaa. Onneksi kuulin eilen "sukujuhlissa", että eräs on juuri tekemässä opettajansa johdolla tehtävää näitä koskien, eli tulevaisuudessa meillä voi olla toivoa;)

   Poista
  2. Niin ja tuosta rikkalapiosta piti sanoa - oon miettinyt ihan samaa. Hankala. Miten ihmeessä pitkät ihmiset pärjää sen kanssa !!

   Poista
 9. Ihan kamalaa, kun käytännöllisyyden nimissä täytyy joskus ostaa jotain rumaa. Hyi olkoon, sanoo esteetikko. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sä ja sun kosmetiikkapurkit oli mun mielessä, kun tätä kirjoitin.

   Poista
 10. Niistä pienistä kauniista jutuista saa arkeen voimaa ja iloa! Mutta voi että tuota vessaa, kun on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa. Paljon joutuisammin sujuu kaikki arkiaskareet, jos ei jo rumiin välineisiin tarttuminen aiheuta inhonväristyksiä.

   Kiitos ♥

   Poista
 11. Jep, tuskailen kanssasi samasta asiasta. Onneksi ei tarvitse suihkulastaa katsella, meillä on suihkukaappi kellarissa mutta sepä vasta onkin yök! Onneksi ei tarvitse sitä katsella kotona kun se on "vesipisaraseininensä" siellä alhaalla ;)

  Sait minut kirjoittelemaan aiheeseen liittyvän jutun:
  http://www.kaksinkaksiossa.fi/2016/02/niksi-tiskiharjalle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei suihkukaapit - ne on!! Niitä pitäisi saada sellaisina eleettöminä ja kauniina, kuin joitain suihkuseiniä jo on tarjolla.

   Kiva kuulla:) - tuun katsomaan

   Poista
 12. Mikä on tuo kaappi seinällä? Mun pitäis yläkerran vessaan löytää juurikin wc-istuimen yläpuolelle, samanlaiseen syvennykseen säilytyskaappi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapit on kaikki teetetty. Ajatus lähti siitä, että piti maksimoida säilytystila, mutta esim allaskaappia oli todella vaikea löytää, kun ne tuppasivat tulemaan oviaukon eteen. Siitä piti siis saada puolisuunnikas. Kaapit meille teki Puutiainen. Sama kaveri, joka teki tilaratkaisun meidän asuinhuoneeseen: http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2015/08/asuinhuone-5-x-5-m.html

   Poista
 13. Totesin tismalleen saman kesällä etsiessäni uutta lastaa kylpyhuoneeseen ja päädyin samaan ratkaisuun! Tosin, ajattelin vielä käsitellä puuvarren mustaksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea! Mä muutenkin mietin sitä, että miten kauan kestää kauniina, kun on käsittelemätön.

   Poista