AIKA UNOHTAA THAIMAA ?
Alkuvuodesta, kun alkaa lumi tai loska nyppiä, tulee nykyään helposti lennettyä lämpöön. Näin on ollut jo useamman vuoden ajan. Viimeksi Vietnamiin, sitä ennen usein Thaimaahan.

Lapsena en matkustellut missään. Lentokoneessa olin ensimmäistä kertaa teini-ikäisenä, kun lähdin Leville laskemaan. Täysi-ikäisenä pääsin jo ulkomaille (Ruotsia en laske). Silloin tuli käytyä useamman kerran Espanjassa ja kerran Belgiassa. Espanjassa siksi, että silloinen anoppikokelas asui siellä ja Belgiassa, koska sisko asui Brysselissä vajaan vuoden. Maailmankuvani taisi olla siihen aikaan vielä aika suppea. Jannen kanssa on sitten tullut reissattua sitten reippaammin. Joskus jopa muutaman kerran vuodessa. Se on asia mikä toisaalta haittaa, toisaalta houkuttaa. Lentomatkailu saastuttaa, mutta jos missään ei käy, niin tuntuu, ettei mistään ymmärrä. Tämä tapa sopii minulle maailmasta oppimiseen.

Olen yleisesti sitä mieltä, ettei samaan paikkaan kannata kahdesti mennä. Maailmassa on niin paljon nähtävää. Rahaa ja aikaa taas ei niin kamalasti. Samaan maahan voin kyllä mennä, jos on uusia alueita tutkittavaksi. Luulen kuitenkin, ettei musta tule koskaan sitä mummoa, joka käy samassa hotellissa ja saman altaan äärellä loikoilemassa joka vuosi.

Thaimaa on ollut talvinen kestosuosikkini. Tuttuja on Ko Lanta, Ko Ngai (pieni saari ilman autoja), Ko Phangnan (vuoktatalo omalla uima-altaalla), Ko Samui, Ko Tao, Laoliang (telttamajoitus! Patjoilla. Sähköä vain öisin), Rawai, Railey, Tonsai, Phuketissakin olen yöpynyt. Tuli tunne, että on aika unohtaa Thaimaa.

Tänä vuonna meidän oli tarkoitus unohtaa koko matka, mutta ennen joulua alkoi ahdistamaan. Oli niin pimeää. Otettiin äkkilähtö Dominikaaniseen tasavaltaan Jannen ja meidän ystävän kanssa. Loma oli täydellinen tähän väliin. Viikko oli ihan ok aika löhölomalle ja Karibian hullunhauska värimaailma sai hyvälle tuulelle. Ilma oli ihanampi, kun Aasiassa - ei yhtään niin kosteaa ja tuulikin sopivasti. Ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä. Hotellin sijainti rannan lopussa osoittautui vahingossa napakympiksi ja hiljaista hiekkarantaa oli kilometrejä käveltävänä. Eikä huono homma lainkaan olleet Finnairin suorat lennot. Mangrovemetsiä olisin voinut tutkia enemmänkin.

Yksi miinus oli matkassa: kotiin tulessa ihan törkeä jetlag. Eli vahvasti plussalle jäätiin. Samalle suunnalle voisi toistekin mennä.

// Monta kokemusta rikkaampana //Millainen matkustaja sinä olet ? Samaa mieltä vai samaa paikkaa ? Monta maata vai ei mitään ?
Kiinnostiko tämä? Lue seuraavaksi Vietnamista täältä ja täältä. Froridasta ja Bahamasta täältä. "Noloista" pakettimatkoista voit lukea täältä. Ja kaikki reissujutut löydät tunnisteella "matkustus".


[ [  löydät minut täältä : facebookinstagramstyleroombloglovinpinterestravelry  ] ]