Sisällön tarjoaa Blogger.

AIKA UNOHTAA THAIMAA ?
Alkuvuodesta, kun alkaa lumi tai loska nyppiä, tulee nykyään helposti lennettyä lämpöön. Näin on ollut jo useamman vuoden ajan. Viimeksi Vietnamiin, sitä ennen usein Thaimaahan.

Lapsena en matkustellut missään. Lentokoneessa olin ensimmäistä kertaa teini-ikäisenä, kun lähdin Leville laskemaan. Täysi-ikäisenä pääsin jo ulkomaille (Ruotsia en laske). Silloin tuli käytyä useamman kerran Espanjassa ja kerran Belgiassa. Espanjassa siksi, että silloinen anoppikokelas asui siellä ja Belgiassa, koska sisko asui Brysselissä vajaan vuoden. Maailmankuvani taisi olla siihen aikaan vielä aika suppea. Jannen kanssa on sitten tullut reissattua sitten reippaammin. Joskus jopa muutaman kerran vuodessa. Se on asia mikä toisaalta haittaa, toisaalta houkuttaa. Lentomatkailu saastuttaa, mutta jos missään ei käy, niin tuntuu, ettei mistään ymmärrä. Tämä tapa sopii minulle maailmasta oppimiseen.

Olen yleisesti sitä mieltä, ettei samaan paikkaan kannata kahdesti mennä. Maailmassa on niin paljon nähtävää. Rahaa ja aikaa taas ei niin kamalasti. Samaan maahan voin kyllä mennä, jos on uusia alueita tutkittavaksi. Luulen kuitenkin, ettei musta tule koskaan sitä mummoa, joka käy samassa hotellissa ja saman altaan äärellä loikoilemassa joka vuosi.

Thaimaa on ollut talvinen kestosuosikkini. Tuttuja on Ko Lanta, Ko Ngai (pieni saari ilman autoja), Ko Phangnan (vuoktatalo omalla uima-altaalla), Ko Samui, Ko Tao, Laoliang (telttamajoitus! Patjoilla. Sähköä vain öisin), Rawai, Railey, Tonsai, Phuketissakin olen yöpynyt. Tuli tunne, että on aika unohtaa Thaimaa.

Tänä vuonna meidän oli tarkoitus unohtaa koko matka, mutta ennen joulua alkoi ahdistamaan. Oli niin pimeää. Otettiin äkkilähtö Dominikaaniseen tasavaltaan Jannen ja meidän ystävän kanssa. Loma oli täydellinen tähän väliin. Viikko oli ihan ok aika löhölomalle ja Karibian hullunhauska värimaailma sai hyvälle tuulelle. Ilma oli ihanampi, kun Aasiassa - ei yhtään niin kosteaa ja tuulikin sopivasti. Ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä. Hotellin sijainti rannan lopussa osoittautui vahingossa napakympiksi ja hiljaista hiekkarantaa oli kilometrejä käveltävänä. Eikä huono homma lainkaan olleet Finnairin suorat lennot. Mangrovemetsiä olisin voinut tutkia enemmänkin.

Yksi miinus oli matkassa: kotiin tulessa ihan törkeä jetlag. Eli vahvasti plussalle jäätiin. Samalle suunnalle voisi toistekin mennä.

// Monta kokemusta rikkaampana //Millainen matkustaja sinä olet ? Samaa mieltä vai samaa paikkaa ? Monta maata vai ei mitään ?
Kiinnostiko tämä? Lue seuraavaksi Vietnamista täältä ja täältä. Froridasta ja Bahamasta täältä. "Noloista" pakettimatkoista voit lukea täältä. Ja kaikki reissujutut löydät tunnisteella "matkustus".


[ [  löydät minut täältä : facebookinstagramstyleroombloglovinpinterestravelry  ] ]15 kommenttia

 1. Kuulostaa täydelliseltä. Ja samoin ajattelen, että samaan paikkaan ei raaski toista kertaa mennä. Jotenkin haluaa kokea enemmän ja uutta aina kun reissuun lähtee. Tämä vinkkikin laitettu korvan taa ;) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli! Toimi tähän hetkeen mahtavasti. Sä taidat olla kyllä vaihtelunhalussa ja kyllästymisessä samankaltainen, kun mä :D Uutta on oltava!

   Poista
 2. Näyttää kauniilta ja rauhalliselta.

  Olette kyllä muuten ihailtavan matkustelevaa porukkaa. Aina kun matkustamista miettii, tulee mieleen, että pitäiskö muuttaa johonkin halpaan kerrostalokaksioon ja tehdä töitä vaan osan aikaa vuodesta :D
  Ehkä jonkin vuoden päästä, kun lapset ovat isoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin.
   Ja se Parga.. montakohan vuotta putkeen jo..paikka tuntuu kuin kesäkodilta. Nyt mietin, pitäiskö ens kesänä löytää sinne jotkut alle 100 euron lennot ja asua muutama viikko siellä leirintäalueella teltassa tai riippumatossa.
   Mulle riittää täydelliset luonto ja fetasalaatti, kaunis meri, rauhallinen meininki, kiltit ihmiset ja aurinko. Jostain syystä vuosi toisensa jälkeen.

   Tosin Pargan lisäksi voin matkustella vaikka missä ja eri paikoissa.

   (Meillä on sun kanssa ikuisesti nää samat sanat, kun matkustamisesta puhutaan :D )

   Poista
  2. Meillä kävi tosiaan hyvä tuuri hotellin kanssa. Siellä oli myös niitä rantoja, missä oli hotellia toisen perään ja musiikki pauhasi. Mä pysyin kaukana;)

   Riippumatto! Se varsio, missä on hyttyssuoja. Ihana olisi siinä aamuauringon noustessa heräillä hitaasti ja lukea kirjaa.

   Sulle Parga taitaa olla se mikä Thaimaa on mulle. Vetää aina puoleensa, vaikka kaikkea muutakin olisi. Mähän tässä viikolla jo eksyin selaamaan Bangkokin ja Phuketin lentoja. Minkä saarten kautta pääsisin kätevämmin Malesiaan saakka. No - ei koskaan sanota ei koskaan. Ja käytetään otsikon perässä kysymysmerkkiä.

   Poista
 3. Uuh, näyttää niin ihanalta. En usko, että samaan paikkaan kahdesti lentäisin, mut eihän sitä koskaan tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - jos olisi ihan kamalasti rahaa, aikaa ja matkustus ei olisi niin iso rasite luonnolle, niin saattaisin lennellä heppoisemmin perustein samoihin kohteisiin. Nyt tuntuu, että se ei ole se järkevin asia mitä voi tehdä. Tosin lomat valitaan yleensä fiiliksellä, ei järjellä:) Eli saa nähdä näänkö Thaimaan jonkun kolkan vielä joku päivä.

   Poista
 4. Kuulostaapa täydelliseltä. :) Ihana tuo lintukuva!

  VastaaPoista
 5. En ole matkustelut paljoa, mutta sen verran että tiedän, etten ole rannalla löhöilijä sitten yhtään. Eniten kiinnostaa maisemat, eläimet ja luonto. Säästämme (tai ainakin yritetään...) parhaillaan Islantiin. Tuolla minun matkakumppanillani on melko vahva mielipide lentoliikenteestä, joten sekin on otettava huomioon... Aurinkoisia kuvia tähän loskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole myöskään. Oon se tyyppi, joka istuu mieluummin kirjan kanssa varjossa. Mutta tuolla tuli kökötettyä altaalla auringossa, kun tuulenvireen ansiosta ei tullut niin kuuma. Joskus on ihana pysähtyä vaan olemaan, vaikka mun perusluonne on se, että pitää jotain järkevää tapahtua. Monesti koen, että löhäminen ilman lukemista tai tv:n katsominen ilman neulomista on ajanhukkaa. En yleisesti pidä siitä, ettei tapahdu mitään tuottavaa. Sellainen oleminen ei ole mulle rentouttavaa.

   Luonto ja eläimet kiinnostaa muakin. Luonto, vedet ja metsät ehkä eniten. Islanti olisi ihan unelmakohde. Saa nähdä pääsenkö sinne koskaan, koska Janne on auringonpalvoja. Toivon, että te pääsette sinne. Ja me muut saamme kuvia katsottavaksi:)

   Poista
 6. Kuulostaa ihanalta. Sama juttu - vuodenvaihde on ahdistavaa aikaa ja mieluusti pakenen jonnekin missä aurinko näyttäytyy taivaalla enemmän kuin yhden tunnin verran. Ennen ajattelin ettei samaan paikkaan kahta kertaa. Mutta siinä on puolensakin. Etenkin jos lapset mukana reissussa. Tietää ja tuntee seudun. Voi käydä niissä paikoissa retkillä jotka edelliskerralla jäi väliin jne... Tavallaan lomasta tulee siten rennompi. Me kun tykätään käydä katsomassa nähtävyyksiä, puistoja, paikkoja, pikkukyliä jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä mä oon samaa mieltä - monelle varmasti lasten kanssa matkaaminen on erilaista. On helppoa olla, jos tietää mihin menee. Silloin ei ympäristöön tutustumiseen mene aikaa, ei tule ikäviä yllätyksiä ja loma tunnelmaan saattaa päästä helpommin. Vaikea lapsettomana kuvitella miten itse muuttuisi, jos olisi saanut lapsia, mutta uskoisin, että moni asia olisi toisin. Esimerkiksi sellaisille matkoille en ehkä lähtisi, että varailisin majoituksia vasta paikan päällä.

   Joo tunti aurinkoa päivässä kuulostaa keskiaikaiselle kidutuskeinolle. Nyt on ihan hyvä istuskella pellolle tuijotellen, kun aurinko lämmittää ikkunan läpi ja ilma on kirkas. Kevät tulee ♥

   Poista
 7. Ei pöllömpää, ei pöllömpää. Jos ihan puhtaasti turistireissulle lähtisi, niin aina pitäisi uutta nähdä. Välillä toki täytyy uhrautua ja mennä sukulaisiinkin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan pöllömpää:) Musta olisi ihanaa, että olisi sukulaisia maailmalla. Niillä reissuilla on aina nähnyt enemmän. Aikoinaan siellä Espanjassakin tuli käytyä vaikka missä ikimuistoisissa pikkukylissä. Sellaisissa, joista ei olisi muuten ollut kuullutkaan.

   Poista