Sisällön tarjoaa Blogger.

AI HERÄÄMINEN ?


Moni on kuluneen vuoden aikana kommentoinut minulle, että "olet kokenut ekologisen heräämisen". Se on kummastuttanut minua. Voiko oikeasti yksi ostamisen minimoiminen vaikuttaa niin paljon siihen miten minut nähdään? Onko se asia määrittänyt minut ennen? Entä nyt? Vai olenko minä vaan puhunut asiasta enemmän?

Itse en koe asiassa tapahtuneen suurtakaan muutosta. Siis siinä "heräämisessä". Peilistä katsoo sama tyyppi. En ajattele muuttaneeni muuta, kuin vaatteiden ostamisen. Ja se on vähän se.

Olen aina vältellyt eineksiä ja tehnyt ruokani mahdollisimmman alusta saakka itse. Aloitin kirpputoreilta ostamisen jo kuutisentoista vuotta sitten. Silloin ei ollut rahaa, kun kaikki meni vuokraan. Nyt teen sitä, koska löydän sieltä mielenkiintoisempia tavaroita. Olen ensimmäistä kertaa ollut pidempiä aikoja ilman lihaa lukiossa. Enkä ole koskaan syönyt sitä kovin usein. En ole ikinä välittänyt kovasti meikkaamisesta. Silloinkin, kun en tienyt mitään kosmetiikan kemikaaleista ajattelin, että vähemmän on vähemmän. Ensimmäisessä kodissani ei ollut televisiota lainkaan. Eikä muuten imuriakaan, vaan harja ja luuttu. Häissäni minulla oli kierrätyspaperinen kimppu ja luomuviinit. Minulle nämä pienet yksityiskohdat arjessani kertovat siitä, että ajattelen asioita ja omaa vaikutustani niihin. Enkä silti ole koskaan ollut ehdoton.

Olen yrittänyt miettiä mistä tämä muiden tulkinta minusta johtuu. Onko se tämä neljäkymmentä neliöinen asunto, missä me kahdestaan asutaan vai se maalaistorppa, mikä on tehnyt minusta muiden silmissä lähes hipin? Vai onko nämä asiat yleisesti nyt niin ilmoilla, että niihin vaan kiinnitetään  enemmän huomiota? Niin tai näin - hyvin menee, eikä haittaa.


ps. viime vuonna tähän aikaan haaveilin uudesta (tai ainakin mulle uudesta) kevättakista. Nyt haaveilen kunnollisesta kompostista.10 kommenttia

 1. Ehkä sitä vaan vuosi vuodelta on enemmän sitä, mitä oikeasti on, kun nuorena sitä taas enemmmän halusi kuulua johonkin porukkaan. Toisia kiinnostaa laukut, pradat ja chanelit, toiset tulevat onnelliseksi jostain aivan muusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmasti on. Mä juuri nauroin mun synttäreillä pari viikkoa sitten, että jos olisin saanut merkkilaukun tai vaikka korvakorut, olisi mennyt vähän väärään osoitteeseen :D Olisin palauttanut. Onneksi Janne tuntee mut, tietää että kuljen polkupyörän sisäkumista tehdyissä korvakoruissa ja yllätti mut synttäripäivänä hyvällä illallisella ja yöpymisellä Pariisin Villessä ♥

   Poista
 2. Aah, musta on ihanaa olla hippi, omissa ja muiden silmissä :D (toisaalta olen ollut sellainen jo, noh, aina.) Kun mietin aikaa joka me ollaan tunnettu, niin mun mielikuvissa ekologisuus ja kulutusvalinnat ovat olleet aina "luonnollinen jatkumo" sinua joten en osaa nähdä mitään sen suurempaa heräämistä tapahtuneen.

  Kyllä, päiväunelmointia kompostista täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin on! Ehdottomasti mielummin se hippi!!

   Samaa mieltä sun kanssa valinnoista ja jatkumosta. Samaa voin sanoa susta. Paljon enemmän muuten tunnen sun kanssa jonkinlaista yhteenkuuluvuutta ja samankaltaisuutta, kun monessa muussa porukassa. Vaikka yleensä oon ihan onnellinen ollessani vähän ulkopuolinen.

   Komposti ♥

   Poista
 3. Jos nämä ovat hipin kriteerit niin täälläkin on hippi..:))

  VastaaPoista
 4. Jos muut peilaavat siihen minkälaisia ratkaisuja itse tekisivät samankaltaisessa (elämän)tilanteessa? Tai sitten se on vaan se kuinka toisille vieraammista asioista puhutaan arkisesti (ja ääneen) :)

  Mutta ihanan heränneeltä ainakin kuvassa näytät ;)

  Ja arvaa mitä, mäkin haaveilen kompostista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa - totta. Se on kyllä totta, että ainakin asumisessa se yleisin suunta on koko ajan vähän isompaan. Meillä päin vastoin :D   Julistettaisko ens kesä kompostienkesäksi? ;) Mä oon harkinnut sellaista Kekkilän tehokompostoria, vaikka kallis onkin. Ihan niiden peltohiirtenkin olemassa olon kannalta tiiviimpi ja nopeampi olisi meille kätevämpi.

   Poista
 5. Kyllähän tuo ostamisen minimointi on oikeasti tosi iso juttu ja se on sellainen mikä ehkä lähistölle näkyy selvimmin :) ihmiset vertaa yleensä aina omaan elämäänsä ja kyllähän siulla selvästi on ns.valtavirrasta eroavia asioita useita elämässäsi. Itseäni lämmitti veljeni kommentti minusta 'no se on sellainen hippi' :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietkö sitä mäkin ensin pohdin, mutta itseasiassa tulin tulokseen, ettei näy. Mä en ole koskaan pitänyt kovasti kaupoilla pyörimisestä tai hankintojen vertailemisesta. Eli sellaista seuraa en ole koskaan kellekään ollut.

   Peukku veljelle:) ja sulle ♥

   Poista