Sisällön tarjoaa Blogger.

BOTANICA MAKUUHUONEENI SEINILLÄ
Eräskin Iisakin kirkko on valmistunut. Makuuhuoneemme lopuillekin seinille on vihdoin noussut Ecowallpaperin Botanica. Syy tapetoinnin viivästymiseen ei ollut tapetissa itsessään (päinvastoin, tällaisen tapetin laittaminen on ihan mukavaa puhaa, koska se ei veny, eikä vanu), vaan elämässä. Olen mieluummin istunut ystävieni kanssa Tyynelässä pitkiä päiviä ja iltoja. Juonut teetä ja viiniä. Syönyt hyvää ruokaa. Tuijotellut seiniä. Ja näitä seiniä muuten tuijottelee mielellään.

Olen opetellut viime vuosina tunnistamaan muuttuneita tarpeitani. Olen osannut hidastaakin. On ollut ylämäkiä ja alamäkiä. Aikoja, joina jaksaa enemmän. Toisina vähemmän. Olen opetellut armollisuutta ja huomannut, että jos en puhu, ei minua ymmärretä. Toisinaan ei ymmärretä, vaikka puhuisin. Edelleenkin eteen tulee tilanteita, joissa joku kysyy kertomani voinnin perusteella, että onko kevätmasennusta. Ei. Ei edelleenkään. Ei tänäkään vuonna. Sitä ei vaan voi tietää mitä toisen päässä liikkuu, kun toinen näyttää samalle, mutta on eri. Parin viikon väsymyksen ja matalalennon jälkeen koittaa kuitenkin aina toisenlainen jakso. Niinä normaaleina hetkinä koen olevani paremmassa kunnossa, kuin koskaan. Silloin ne, jotka näkevät kaiken muuttuneen, kehoittavat varovaisuuteen. Tällaista tämä on. Elämä.


"Siihen asti, kun kuolen, ajattelin elää."
Tapetti on saatu blogin kautta.

26 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Mä oon ihan ♥ ♥ ♥ Toi teki mielettömän hienon tunnelman huoneeseen, kun pohjavärikin oli vähän tummempi, kun edellisessä.

   Poista
 2. Ihana postaus ja ihana ajatus tämä ajattelin elää, kunnes kuolen. Kiitos Laura! ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ ♥ ♥ kiitos ihana Heidi. Lauseen tai sen kaltaisen oon lukenut joskus jostain. Se jäi mieleen soimaan. Googlaamalla en kuitenkaan löytänyt kenen suusta noin suuri viisaus alunperin tuli. Sen mukaan ajattelin elää.

   Poista
 3. Onpa ihana tapetti! Näistä kuvista tuli niin hyvä ja kesäinen mieli. Nousi kaipuu omalle mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo ♥ Ihan täydellinen tällaiseen taloon. Mä oon älyttömän onnellinen, että löytyi noin hyvä tapettimalli ja vielä sain sen blogin kautta itselleni.

   Poista
 4. Ihana lause, kirjoitan ylös! Omien varjojen kanssa on taisteltu täälläkin pitkin kevättä. Välillä iskee kaamea syyllisyys siitä, että voi niin huonosti, vaikka kaikki on niin hyvin. Ehkä ne varjot taas tästä hiljalleen väistyvät. Tsemppiä & maagista kevättä ja helliviä iltoja Tyynelässä - yksin tai yhdessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! sen tai sen tapaisen olen jostain kuullut tai lukenut aiemmin. En löytänyt googlesta, että kuka näin olisi sanonut. Mut siinä on hyvää ohjenuoraa, minkä mukaan mennä:)

   Tiedän tunteen. Mä oon tietkö miettinyt omalta kohdaltani paljon sitä, onko mulla oikeutta valittaa pienistä, kun oon selvinnyt hengissä. Ei oo vaan löytynyt sitä eteeristä seesteistä olotilaa kaikkiin hetkiin :DDD Mut onhan senkin jo eteenpäin, kun tiedostaa tekemisensä. Ihania iltoja sinne myös ♥ Ois kiva nähdä!!

   Poista
 5. Mahtava slogan, melkein vois pistää huoneentauluksi seinälle :-) Ja tapettikin on nätti!

  VastaaPoista
 6. Mielettömän kaunis tapetti, wou! :)

  VastaaPoista
 7. Aikas magee! En vois kuvitella meille, mutta kaunis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks. Siis ei ikuna kuuna nykyiseen kaupunkikotiin. Siellä pitää olla vaan vaaleaa. Mut maalle ihan täydellinen ♥

   Poista
 8. Upea postaus ja hieno on tapettikin, tykkään tuosta sinun ajattelutavasta! Pyrin myös itse hidastamaan ja muistamaan, että tässä ja nyt on se paras hetki ei sitten joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Toi on erittäin tärkeä ajatus. On turhuutta ja hulluutta elää tulevaa varten. Kun sitä ei sataprosenttisella varmuudella tule. Ennemmin elän nyt:) Aurinkoa sinne!

   Poista
 9. Hyvä teksti. Kolahti, vaikka samaa kokemuspohjaa ei olekaan. Itse vedin loppuvuodesta itseni uudessa työpaikassa niin koville kierroksille, että keho veti liinat kiinni. Ymmärsin yskän ja nyt menen itsekkäästi Minä edellä myös työelämässä. On pakko osata hidastaa. Ottaa tilaa. Ja joskus sanoa, että *piip* nyt riittää. Minäkin haluan elää ja mahdollisimman pitkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ♥ Olen samaa mieltä! Mä monesti sanon, etten pidä siitä ajatuksesta, että eletään, kuin viimeistä päivää, koska se kuulostaa rälläämiselle ja välinpitämättömälle, mutta jos siitä ottaa vauhdin pois ja jättää vain ajatuksen, niin se onkin ihan oikein. Jos osaisi joka päivä olla hyvä itseään ja muita kohtaan ♥

   Poista
 10. Tuo tapetti on niin ihastuttava! <3 Huone näyttää niin kauniilta, tuolla on varmasti hyvä olla, nähdä kauniita unia ja rentoutua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ♥ Huoneessa on nyt todella rauhallinen, ehkä vähän hyvällä tavalla pysähtynyt tunnelma.

   Poista
 11. Nyt vasta tajusin, missä kohtaa taloa toi makuuhuone sijaitsee.
  Tyynelä on vaan niin♡

  Eläminen myös♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö! Siis ne pohjapiirrokset pitää saada. Oon miettinyt sellaisia tuohon ylös omalle välilehdelleen. Pitää pistää sisko hommiin, kun kerran työkseen tekee;)

   Tyynelä on ♥ Viimeistään kesällä tuut käymään.

   Poista
 12. Oo, miten freesi ja kaunis tapetti! En ihmettele, että valitsit tuon, ihan nappi :)

  Sä oot kyllä mahtava tyyppi, se on niin selvää :) Aiettä, miten joskus lipsahtaa korpeamisen puolelle, kun ei ymmärretä. Tekisi mieli kuvainnollisesti vetäistä itkupotkuraivarit vähintään. Mutta - elämää kaikki. Se ei lopu ennen kuin se loppuu, sitä mieltä mä oon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin - samaan aikaan jollain tapaa moderni, mutta niin perinteinen ja vanhan talon tyyliin sopiva.

   Kuule kiitos ihana Taru !! Mulla on aivan sama kuva susta ♥

   Kuvainnollisesti itkuporkuraivarit :D Mä vedän niitä kyllä ihan konkreettisestikin heti, kun en ole saanut tarpeeksi lepoa, unta ja rauhallista ympäristöä ilman liikoja ärsykkeitä. Vähän sitä ennen yritän lukittautua omaan seuraani. Sellaista se välillä on. Harva meistä näkee toista ihan pahimmillaan. Ne jotka näkee toivottavasti saavat osansa suuresta arvostuksesta.

   Se ei lopu ennen, kun loppuu ♥

   Poista
 13. Todella upea tapetti ja tuo lopun lause kyllä kolahti ja kovaa. Kiitos <3

  VastaaPoista