Sisällön tarjoaa Blogger.

KÄY TÄÄLLÄ, SYÖ TÄÄ : CARGO HELSINKIOlen kertonut teille, että olen listaaja. Yksi ihanimmista listoista kulkee mun kännykässä nimellä "käy ja syö". Sinne olen koonnut kaikki parhaat mulle vinkatut paikat. Lähialueen mielenkiintoiset luontokohteet, kotimaan matkojen kirppikset, pikkuputiikit ja ravintolat. 

Olen siitä onnellisessa asemassa, että puoliso arvostaa samoja asioita. Janne kysyy työreissuja suunnitellessaan mua usein mukaan. Silloin otetaan lista esiin ja tehdään suunnitelma. Viime viikolla oltiin taas ympäri Suomen. Sain reissun aikana ruksittua listaltani viisi kohdetta pois. Yhden Tampereelta, toisen Jyväskylästä ja kolme kohdetta Oulusta. 

Yksi listallani pitkään olleista kohteista on ollut muutaman sadan metrin päässä meiltä kotoa. Ja silti on ottanut aikaa, että ollaan päästy sinne saakka. Kutsu Cargo Helsinkiin kokeilemaan uutta ruokalistaa tuli siis tilauksesta. Niinpä varasimme Jannen kanssa pöydän.

Ensinnäkin mua viehätti aivan valtavasti Cargon minimalistinen ilme ja rouhea tunnelma. Ravintola on rakennettu rahtikontteihin ja kauniit aaltoilevat seinät on jätetty esiin. Pelkistetyssä ympäristössä ruuan värit ja upeat lautaset tulivat hienosti esille. 

Ja ruoka - väittäisin, että täältä saa Stadin parasta kasvisruokaa. Kurpitsakeitto oli maukas ja lämmittävä, avokado/lehtikaalicaesar koukuttava ja suklaa jälkiruoka mun suolaisten herkkujen puoleen kallistuneelle makuaistille sopiva. Sellainen mihin joku saattaisi jäädä kaipaamaan maitosuklaan syntistä makeutta. Ruoka kaikkiaan oli niin hyvää, että uskaltaisin luvata, ettei tällaisen aterian jälkeen kukaan jää kaipaamaan lihaa. Erityisen onnellinen olin siitä, ettei Janne syö juustoa. Mä sain vetäistä kokonaisen burratapalleron päärynähillon kanssa ihan yksin!! Eikä siinä vielä mitään - kävin jo kerran tän jälkeenkin syömässä toisen. Läheltä piti, etten tänään marssinut kolmannelle. Paksuja aikoja luvassa, mutta toi on niin hyvää, että olen siihen valmis.

Kaikkia niitä Cargon lounaita, illallisia, aamiaisia, brunsseja ja terassilasillisia odotellessa.

Kiitos ja terveisiä  <3

ps. kun menet, maista oranssiviiniä (kyllä, oranssi!). Se toimi kivasti kaikkien listan alkupalojen kanssa. Ja niitä suosittelen tilaamaan pöydällisen ja maistelemaan porukalla. 

pps. Noorakin kävi siippansa kanssa, lue siitä lisää täältä Ruoholahdenranta 8
Tulevista brunsseista, tapahtumista yms lisää Cargon facebookissa


5 kommenttia

 1. Tonne on niin mentävä!
  Ja hei, mitkä kuvat - Vau <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään!! Mä tuun sinne ihan mikä päivä vaan mielelläni:)

   Kiitos kuvakehuista. Niistä tulee aina erityishyvä mieli ♥

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oon joku sata kertaa kävellyt tuosta ohi ja ajatellut, että pitääpä kokeilla. Kiitos vinkistä, aion ottaa listalle seuraavaksi :) Sori toi sekoilu muuten noiden kommenttien kanssa, en meinannut päästä kommentoimaan muuten paitsi ikivanhalla blogger-tilillä (jollaista en edes tiennyt omistavani :)) Wordpress-vaihtoehtokaan ei onnistunut jostain syystä.
  Iloista sunnuntaita!
  Terkuin Jenny/Vastaisku ankeudelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Onneksi vihdoin tuli käytyä! Joskus tuntuu, että ne kaikkein lähimmät paikat jää helposti käymättä. Niitä pitää tavallaan itsestään selvyytenä. Tänään tuli sama todettua, kun käytiin kävelemässä ja kirppareilla. Oli yksi ihan uusikin joukossa, vaikkei tässä keskusta alueella niitä kovin montaa edes ole.

   Ei haittaa yhtään:) Kiva, kun onnistuit jättämään terveiset tänne ♥

   Poista