Sisällön tarjoaa Blogger.

PIKKIRIIKKINEN [ JA KESKENERÄINEN ] ETEINEN
Eteinen aka parin neliön koppi kymmenellä ovella.

Monella tapaa hyvin vaikeasti siedettäväksi tai toimivaksi ] tehtävä huone. Valaistus on hankala saada riittäväksi reilun 330 senttimetrin huonekorkeuden ja kopin kummallisen muodon vuoksi. Ikean kiskovalaisin hoitaa hommansa arjessa ok, mutta kuvissa kaikki näyttää hämärälle ja keltaiselle. Käännettävästä peilistä näkee pienessä tilassa itsensä ihan hyvin ja naulakkoon saa heitettyä huivit, mutta muuten seinille ei saa ripustettua pahemmin mitään, koska lähes kaikki pinnat on täynnä ovia huoneisiin ja kaappeihin.

Yritän ajatella asioita tässäkin tilassa käytännöllisyyden kautta, mutta parille asialle haluaisin voida jotain. Vanhat kaapinovet pitäisi maalata, kaappien risat ovenkahvat korvata ehjillä ja sähkökaappi piilottaa / tuunata. Miten itse tekisit? 

Ehdotuksia? 

Vinkkilinkkejä?
Jakkarat Artek. Naulakko HayBeam. Saranoilla kääntyvä peili Ikea. 

6 kommenttia

 1. Tuttu tilanne.
  Asuin aikoinaan kämppää vuodelta 1907, jonka eteinen oli tosi kummallisen muotoinen.
  Rappukäytävästä tuli peilipariovet yläosat lasia, tää seinäosuus oli vino suhteessa muuhun tilaan. Miltei vastapäätä näitä ovia oli umpipariovet huoneeseen.Yks seinänpätkä oli hiukan kaareva sisäänpäin. Näitten välissä oli kulmittain toisiinsa nähden umpiovet kylppäriin ja wc-tilaan. Sitten sillä melkein vapaalla seinällä oli vastaavanlaiset komeronovet. Jossain nurkassa muutaman sulakkeen sähkötaulu. Korkeutta silläkin tilalla oli 3,25m. Mulla oli lattialla sisalmatto, joka oli muotoon leikattu. Katossa sellainen vanha koululamppu, kromattu putki ja opaalipallo. Naulakon virkaa toimitti metallinen pystyteline, jota siirreltiin tarpeen mukaan pois jaloista.

  Sun tapauksessas kirkastaisin ovet ja lukitukset/kahvat vaihtaisin vaikka niihin uusioversioihin,jollei vanhat ole kunnossa.
  Ootteko ajatellu pitää peiliovissa uusitut listat erivärisinä edelleen? Mä ehkä maalaisin oven kanssa yhteneväisiksi.
  Oisko mahdollista auttaa valaistusta sellaisella esim. kolmihaaraisella riippuvalaisimella. Kaikki pitkät johdot lähtee samasta kohtaa, mutta sitten nää johtolenkit kiinnitetään hajautetusti ja jopa eri korkeuksille. Polttimoina jotain näitä moderneja palloja ilman mitään varjostimia. Niillähän sais sitä värintoistoa sellaiseksi kuin kaipaa. Muutama jakkara on hyvä olla olemassa niinkuin sulla jo on. Voiko minkään komeron sisään laittaa vaatesäilytystä, vai onko toi koukusto ainoa mahdollisuus? Valaistuksen uusimisella on yllättävän iso teho. Sekavaa, sori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän:) Tämä talo on samaa ikäluokkaa - 1902 rakennettu. Ei ole taidettu niinä vuosina lähestyä näitä asioita ihan samasta suunnasta, kun nykypäivänä:)

   Ovien kirkastaminen kuulostaa hyvälle. Ja kahvat löysinkin jo yhdestä facebook ryhmästä. Ovat vanhat ja samanlaiset, mutta ehjät.

   Listat olen ajatellut aluksi pitää tämän värisenä. Siksi, koska tässä kodissa on paljon valkoista (kaikki seinät, katot, vaatekaapit, keittiönkaapit, ruokapöytä, osa tuoleista, asuinhuoneen koroke ja tv-taso) ja haluan sisustukseen mukaan puun lämpöä.

   Valaistuksesta: tilassa ei voi riiputtaa mitään:( Noi kaapit aukeaa niin, että katossa oleva matala valaisin on ainoa vaihtoehto. Pitää tyytyä selvittämään saako tuohon malliin jotain päivänvalolamppuja tms.

   Vaatesäilytys onneksi on kunnossa. Tuossa tuplaovisessa kaapissa kylpyhuoneeseen päin katsoessa oikealla puolella on henkaritilaa koko leveydeltä. Se on tämän pienen asunnon onni, että säilytystilaa on saatu sopivasti.

   Samaa mieltä valaistuksesta. Sen yritän jotenkin ratkaista.

   Poista
 2. Ja mä luulin et meillä on mahdotonta kun on pari neliöö, 6 kulkuväylää ja 2 ikkunaa :))) Sorry, ei yhtään ideaa annettavana! Mahdoton tehtävä! Kulje vaan nopeesti läpi ja opi elämään sen kanssa. Mä oon oppinu 22 vuoden jälkeen viimein... Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Minä ehkä päällystäisin jonkun ovista peilillä tilan tunnun lisäämiseksi, ja johonkin muista ovista ripustaisin tauluja/printtejä tms. Näillä tulisi enemmän huonemaisuutta tilaan? Tai sitten niin, että nuo kaksi isompaa sielää ovea jotka näkyy toiseksi viimeisessä kuvassa, toisen maalaisin liitutaulumaalilla ja toiseen laittaisin sen peilin. Niiden yläpuolella olevaan oveen kiinnittäisin kellon tms :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peilistä: mä mietin ensin remonttia tehtäessä samaa, mutta tulin siihen tulokseen, ettei se ehkä ole vanhaan taloon sopiva ratkaisu.

   Printti / taulu voisi toimia tosi hyvin tuossa ulkooven oikealla puolella olevalla seinän pätkällä. Täytyykin suunnitella:)

   Mä oon pohtinut tätä ja tullut siihen tulokseen, että saatan koteloida ton sähkökaapin ja maalata sen kotelon plus koko sen seinän. Niin se sähkökaappi ehkä uppoaa sinne paremmin ja toivon, että tila muuttaisi myös muotoaan. Eikös tummempi sävy peräseinässä usein lyhennä ja levennä huonetta?

   Poista