Sisällön tarjoaa Blogger.

RAKASTUNUTNiinä päivinä, kun olen kävellyt halliin lounaalle, meren rantaan, kirpputorille, teatteriin ja kukkakauppaan, sekä syönyt taas yhdessä ihanassa uudessa paikassa, tunnen suurta rakkautta. Keskusta on vuosia aiemmin ollut minulle se vain paikka, missä käydään kääntymässä. En olisi koskaan kuvitellut, että sitä kohtaan voisi kokea kiintymystä ja kotiseuturakkautta. Sen jälkeen, kun Janne meni ja osti sen asunnon, fiilis on vaan vahvistunut. Ei ole sellainen olo, että haluaisin ajatella muuttoa. 

Muutosta silti kaipaan säännöllisesti. Päätin taltuttaa sen tunteen kunnostamalla kotia. Ihan hyvä piikki tähän saamattomuuteen, jonka vuoksi vielä vuosi remontin aloittamisen jälkeen täältä puuttuu yhdestä huoneesta valot ja ovista listat. Sain viimein tilattua kattovalaisimet asuinhuoneeseen ja ostin myös sinne Kekkilältä viherseinän.  Ehkä mä sen eteisenkin kuntoon vielä punnerran. 

Mutta siis kotiseuturakkaudesta olin sanomassa ... siihen ehdottomasti sisältyy asunnon ympärillä oleva kaupunkikulttuuri. Sellainen, kun tämä meidän sisäpihan taideteos, jonka valmistumista oli ihan mahtava seurata. Ihan joka kerta ikkunasta katsoessani tulen iloiseksi. Lisää tätä!

Nämä asumisen asiat on niitä, mistä voidaan aina olla montaa mieltä.
Mikä sun kodin ympäristössä on ihaninta / tärkeintä ?

Muraali: Muurari / Jukka Hakanen
Se ihana uusi paikka: Grön16 kommenttia

 1. Voi ihme sentään, miten ihana tilataideteos seinässä on. Hellyyttävän suloinen - tuota katsellessa ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö:) Aivan mahtavaa jälkeä. Kuten monet muutkin Jukan työt. Muutaman muunkin niistä olen käynyt katsomassa kuvien lisäksi paikan päällä.

   Poista
 2. Oi siitähän tuli hieno ja kuinka ihanat on muuten kerrostalon toisiinsa yhteyksissä olevat seinät ja sisäpiha.

  Samalla tavalla, kun uskon, ettei yhdelle ihmiselle ole maailmassa vain sitä yhtä ja oikeaa henkilöä/rakkautta.. niin uskon ja tiedän, että monessa eri paikassa voi kokea olevansa kotona ja tuntea rakkautta kyseistä kotipaikkaa kohtaa.
  Tai sillain, että tahtoisin joskus vielä asua ihan kaupungissa ja tahtoisin joskus vielä asua ihan maalla. Ja tietäisin rakastavani molempia.

  Emmä tiedä miten tää vastas sun kysymykseen. Ei mitenkään. Kunhan täällä höpisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli:) Itseasiassa se valmistui jo aikaa sitten, mutta talvella vesi/lumisateessa ei tullut kuvattua.

   Samaa mieltä sisäpihoista. Niissä on ihana henki.

   Ihana, kun höpiset ♥ Mä uskon ja tiedän myös, että monessa paikassa voi olla kotonaan. Ihan erilaisissa ympäristöissäkin - kuten meillä maalla ja kaupungissa.

   Saa nähdä kumpaa kohti te seuraavaksi meette - kaupunkiin vai ihan maalle:)

   Poista
 3. Vau miten hieno. Itse olen pyrkinyt saamaan siistimmäksi ikkunoista näkyvää rikkaruohosavottaa, mutta mitä jos käyttäisinkin hassuttelutekniikkaa ja maalaisin jonku pienen piharakennuksen seinään jotain kivaa. :) Hmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee! Peukku hassuttelutekniikalle. Mä kannatan sellaista ei niin vakavaa meininkiä:)

   Poista
 4. Meillä on keväisin aivan upea pieni puisto talon vieressä. Siinä kukkii keväästä syksyyn aina joku. Kukinnan aloittaa useampi omenapuu. Sitten azaleat ja alppiruusut. Ruusukvittenit ja angervot. Loppukesästä sitten ruusut ja muita angervoja. Ja tietenkin on niitä omenoita syksyllä, joita seudun nuoret käy keräämässä ja heittelemässä tietenkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan täydelliselle puistolle ♥ Mä en ole löytänyt Helsingistä vielä puistoa, josta olisi tullut mulle tärkeä. Kukkiva puisto olisi ihan mahtava!!

   Poista
 5. Mahtava seinämaalaus!
  Täällä meillä parasta on talon ympärillä luonto: metsä, järvi, pelto. Eri vuodenaikoina luonto on aina erilainen. Samoin nyt aamuauringossa säteilee hankikin eri tavalla kuin illalla laskevassa auringossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto kodin ympärillä on ihana juttu ♥ Tyynelän lähellä ei ole järviä, mutta peltoa on paljon ja metsäänkin pääsee. Pari päivää sitten oli viereisellä pellolla viisi peuraa. Jäätiin Jannen kanssa niitä tuijottelemaan, eikä niillä ollut kiire. Sellaisinakin hetkinä oon onnellinen.

   Poista
 6. Oih, Helsinki. <3

  Kaipaan sinne etenkin keväisin ihan hulluna! Pari viikkoa sitten olin siellä ja matkalla Uunisaareen meinasin pakahtua, kun niin kaunista siellä oli. Me asutaan nykyisin maailman tylsimmällä rivarialueella. Sellaisella keskiluokan lapsiperhealueella. Ei siinä mitään, viihdytään tosi hyvin ja etenkin juuri nyt, kun lapset on pieniä. Turvallista ja helppoa. Jokin iso pala puuttuu kuitenkin jatkuvasti. Sellainen sopiva karaktääri.

  Huippuhieno maalaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on ♥

   Arvaa mitä - mä en oo koskaan kävellyt sitä siltaa Uunisaareen. Oon mennyt ainostaan veneellä kesäisin. En käynyt vaikka se meren ranta mihin tässä tekstissä viittasin jo juurikin se sama ja kirpputori siitä Merikadulla.

   Tietkö aikansa kutakin. Se on teille nyt se oikea. Ja toisena hetkenä joku muu. Jos ei ole kovasti paikkaan sidonnaista tyyppiä, niin ehtii kokea elämänsä aikana vaikka mitä ihania koteja.

   Poista
 7. Onpa ihana seinämaalaus! Tuollaisia kuvia on mukava katsella kaupunkimaisemassa. Tuovat elävyyttä tasavärisiin seiniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on:) Tasavärisiin ei jää samalla tavalla kiinni. Niissä ei ole niin kovasti nähtävää. Eikä luonnetta.

   Poista
 8. Mä en kestä mikä seinä <3 Aivan ihana.

  VastaaPoista