Sisällön tarjoaa Blogger.

KAIKEN ALKU JA LOPPU


Tänään on neljä vuotta siitä, kun minusta tuli uusi minä.
Tässä minä olen. Nelivuotias.

Se aamu alkoi ihan tavallisesti. Söin aamupalan ja pakkasin laukkuni. Tarkistin, että Janne oli jättänyt minulle auton avaimet. Luin uutisia. Söin lounasta. Istuin siinä samalla satulatuolilla. Siinä samassa ihan liian isossa asunnossa Pohjois-Helsingissä. Hämmentävän huono olo.

Soitin Jannelle - epäilen etten voi ajaa Tyynelään. Pian ymmärsin, etten todellakaan voisi. Sanoin palaavani myöhemmin. 16.01 soitto hätänumeroon. 17.15 teholla pää kuvattuna ja liuotushoidon saaneena. 

Kävipä se äkkiä. 
Ei pelkkä hoito, vaan se sairastuminen myös. 

Se oli yhtä aikaa kaiken alku ja loppu.

Niiden aivoinfarktien jälkeen liikuntakykyni palautui lähes yhtä nopeasti, kun se oli mennytkin. Mutta menetin merkittävän osan näkökentästäni, tietysti ajokorttini ja ihan kaikesta muusta en taida olla vieläkään selvillä. Sokeata aluetta on 40 %. Kuormituskyvyn heikkenemisen ja vasemman puolen puutumisen vuoksi olen edelleen osa-aikaisella sairaseläkkeellä. On ollut pakko pysähtyä ja oppia kuuntelemaan itseään. Tällaista on elämä tänään. 

Vaikka moni asia on eritavalla, en vaihtaisi päivääkään. Kaiken sen jälkeen, mitä on tapahtunut, olen onnellisempi, kuin koskaan.

Juhlin nelivuotissyntymäpäivääni maalla kitkemällä rikkaruohoja. 
Koska voin. Ja koska en jaksanut sitä syksyllä tehdä:D
Ilosta viikonloppua ja rauhallista vappua ♥
58 kommenttia

 1. Voiko toivottaa hyvää syntymäpäivää? Kipeää ja kaunista sanan aikaisesti, kiitos jakamisesta. <3

  VastaaPoista
 2. En oikein tiedä mitä sanoisin, mutta jos sinä olet onnellinen, sanon sitten että, Onnea 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista <3 Todellakin olen onnellinen - mahtavia lisävuosia olen saanut tuon säikäytyksen jälkeen. Silloin sairaalassa eniten pelotti, että puolivuotta aiemmin papin edessä myöntävästi vastannut mieheni pääsee mua syöttämään ja kärräämään pyörätuolilla. Asiat on siis siihen nähden erinomaisesti.

   Poista
 3. Hei sinä :-) Itse en ole tuntenut sua "ennen", mutta tämä jälkeen-versio on ainakin hurmaava tyyppi! <3

  VastaaPoista
 4. Voi varmaan onnitella, koska olet selvinnyt niin hyvin :) Mä olen vain reilut neljä kk vanhempi kuin sinä tässä uudessa elämässäni, enkä ole edes älynnyt juhlia, vaikka tunnen, että olen onnellisempi kuin olisin koskaan ollut, jos mitään ei olisi tapahtunut. No, sitähän en voi tietää, mutta jotenkin koen eläväni uutena minänä rikkaampaa, hyvää elämää, monista hankaluuksista huolimatta. Aika hassua. Minä vietän vappua kuopsuttelemalla kukkapenkkiä ja kasvimaata :) Oikein hyvää nelivuotispäivää Laura!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi! Kiitos <3 Samalla tavalla mä kuvailisin. Elämä on rikkaampaa. Se tuntuu hassulle, mutta olen iloinen, että olen säästynyt katkeroitumiselta. Ja myöhemmin pienemmät hankaluudet on onnistunut ohittamaan helpommalla, kun ne ei tunnu enää niin kummoisilta.

   Onnittelut sinne myös nelivuotiaalle <3

   Poista
 5. Onnea nelivuotiaalle ja paljon hyviä vuosia lisää!

  VastaaPoista
 6. Onnea, ihana nelivuotias! <3 Joskus onnettomuudesta voi seurata onnellisuus. Hyvä niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3

   Niin voi. Kai se oli joku ravistelu, että käänny oikeaan suuntaan, äläkä mene sinne. Nyt osaa olla herkempänä huolehtia voinnistaan.

   Poista
 7. Oi onnea nelivuotias <3

  Sosiaalialalla kun on ikänsä toiminut niin osaan edelleen yllättyä siitä miten valtavasti ihminen kasvaa ja kehittyy vastoinkäymisissä. Ne syksyiset rikkaruohot ei ole enää syksyinen epäonnistuminen vaan keväinen mahdollisuus. Sillä näkökentällä, josta osan olet menettänyt näet asiat entistä selkeämmin, kauniimmin ja elettävämmin.

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Ihana Pappadiippa - osasit taas laittaa sanat niin kauniisti. Niin totta. Elävämmin nimenomaan.

   Poista
 8. Onnea sinulle. Saanko linkittää kirjoituksesi ystävälleni joka juuri sai aivoinfarktin? Hän varmasti haluaa lukea, kuinka hyvin olet selvinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi ♥ Ilman muuta. Saa vaikka antaa s.postiosoittenkin jos hän haluaa jutella. Vertaistukea ei ainakaan mulla ole ollut kovinkaan kummoisesti ja se olisi tullut tarpeeseen. Pari viikkoa sitten tapasin lääkärin, jolla oli ollut aivoinfarkti lähes 20 vuotta sitten. Hän kertoi siitä miten oireet helpottavat ajan kanssa, mutta silti edelleen tuntuu, kuin juoksisi muurahaisia ihon alla. Käski edelleenkin olemaan armollinen itseään kohtaan ja reagoimaan muuttuneisiin tarpeisiin. Tuntui mahtavalta, että joku ymmärsi. Voimia sun ystävälle ♥

   Poista
  2. Välitän hänelle viestisi. Ja hyvää vappua.

   Poista
  3. Kiitos! Toivon hänelle kärsivällisyyttä ja taistelutahtoa. Sitä, ettei katkeroituisi. Lempeyttä itseään kohtaan.

   Hyvää kesän odotusta teille molemmille ♥

   Poista
 9. 💛Kaikkea hyvää ja kaunista nelivuotiaalle💛!

  VastaaPoista
 10. Todellakin <3! Hienosti olet selvinnyt ja paljon hyviä vointeja tulevaan!

  VastaaPoista
 11. Usein ikävissä asioissa on myös hyvän siemen. Kun sen vain näkee. Oli näkökenttäsi millainen tahansa, sinulla on tuo tärkein näkökyky - hyvän näkemisen kyky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja <3 Todella kauniisti sanottu! Sellainen mä juuri haluaisin olla. Mielestäni ihmisen paras ominaisuus.

   Poista
 12. Onnea. <3 Oot rautaa!

  VastaaPoista
 13. Onnea nelivuotiaalle. Minun rakkaimpani sai aivoinfraktin kaksi vuotta sitten (30.5.) ..muistan sen kuin eilisen päivän ja niin todella hänkin. Kaikki on tänään kunnossa ja elämä jatkuu normaalina -toipuminen oli nopeaa. Silmiin se iski hänelläkin ja siksi tuntuu ihmeeltä, että kaikki on nyt kunnossa. Aina ei mene näin. Ihanaa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mahtavaa kuulla, että selvisitte tekin säikähdyksellä. Iloa ja onnea sinne!

   Poista
 14. <3 Neljä vuotta on mahtava ikä! Silloin oppii vielä uusia taitojakin näppärästi. Vauhtia ja virtaa riittää vaikka mihin - varsinkin jos päivällä nukkuu pienet päiväunoset. Elämänilo on päällimmäisenä ja huolet taka-alalla. Onnea sulle tähän ikään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 kiitos ihana Pikku Akka. Sait mut nauramaan. Toi kuulostaa aivan mulle - niitä päiväunia myöten.

   Poista
 15. Koskettava teksti <3 Onnea nelivuotiaalle ihanalle naiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 ja kiitos <3

   Toivottavasti teillä siellä on kaikki hyvin.

   Poista
 16. Voi <3 Ihana. Elämä on arvaamatonta. Yllättävää. Vaikeudet vahvistavat eniten.

  VastaaPoista