MUIDEN NURKISSA ?

Olen alkanut mieltyä ajatukseen, joka aiemmin kauhistutti mua - matkustaa ja majoittua jonkun kotona. En nyt välttämättä puhu ainoastaan sohvasurfaamisesta, vaan myös ihan yöpymisestä asunnossa, jota pidetään vain vuokralla. Siis toisin sanoen minua ei enää ahdista ajatus hotellien välttämisestä. 

Olen toki edelleen sitä mieltä, että lomalla on ihanaa saada istua valmiiseen aamiaispöytään, mutta se  puoli, ettei majoitus ole kiireisessä ja hälyisässä hotellissa käy vuosi vuodelta houkuttelevammaksi. Istun ihan mielelläni aamukahvin ajan puhumatta ja kuulematta mitään. Sen jälkeen voin lähteä kävelemään läheiseen kortteliravintolaan tai kauppahalliin täyttämään vatsani hyvällä ruualla.

Olin viime viikon loppupuolen Barcelonassa. Kokemus oli edelliseen kertaan verrattuna aivan toinen. Viimeksi yövyin hotellissa Ramblan sivukujalla. Tällä kertaa näin ihanassa yksityisasunnossa Eixamplen alueella. Kaupunki näytti minulle toisenlaiset kasvonsa. En tuntenut olevani muiden nurkissa, vaan mietin millaista siellä olisi asua. Astua päivittäin tuosta rautaovesta puiden ihanasti varjostamalle kadulle. Nähdä vuodenaikojen vaihtuvan. Asunnossa majoittuessaan tuntee olevansa jonkin aidomman äärellä. Pääsevänsä käsille. Kävin ruokakaupassa paikallisella Stockmannilla. Tilasin tiskiltä juustoa ja toiselta hedelmiä. Istuin yhtenä iltana viinilasin kanssa lasikuistilla. Ja huomasin taas haaveilevani omasta.

Seuraavaksi toivon pääseväni Berliiniin ja löytäväni sieltä kivan kämpän vuokralle. Onko sulla kokemuksia asuntojen lyhytaikaisista vuokrauksista? Millä perusteella tekisit valinnan? 

Tämän majoituksen löysin Bookingin kautta, jota pidän luotettavana. Eli kynnys muun, kun hotellin varaamiseen oli näin hyvin pieni. Hintakin oli hotelliin verrattuna hyvin pieni. Neljä yötä neljän hengen porukalla noin 40 € / yö / hlö.  Lisätietoja asunnosta täällä.

Muita mun matkavinkkejä löydät tunnisteilla "matkustus", "majoitusvinkki", "kotimaan matkailu" ja "kesäretkivinkki".