Sisällön tarjoaa Blogger.

2 IHMISTÄ , 10 KUUKAUTTA , 41,5 NELIÖTÄ

En tekisi mitään toisin.

Reilu vuosi sitten helmikuussa saimme päähämme, että kyllä kaksi ihmistä mahtuu puolta pienempiinkin neliöihin. 81,5 neliöinen kaksio vaihtui 41,5 neliöiseen yksiöön. Nyt - 10 kuukauden jälkeen uskallan jo sanoa, että päätös oli oikea. En tekisi mitään toisin.

Asuinhuoneeseen tehty koroke / säilykeratkaisu on ollut aivan loistava. Se peittää pinta-alaltaan puolet 5x5 metrisestä huoneesta. Korokkeen korkeus on täydellinen. Portaat nousevat molemmille puolille sänkyä. Säilytystilaa on etureunan kaappien plus laatikoiden lisäksi myös sänkyn molemmin puolin sijoitetuissa luukuissa. Niihin tavaraa saa tiputettua päältä päin. Niitä miehen sähkymailoja, pelikasseja, meidän matkalaukkuja ja mun joogamattoja. 

Ratkaisu on helppokäyttöinen, käytännöllinen ja ennen kaikkea kaunis.

Mä olen vähän ylpeä siitä, että keksin haluta tällaisen tilaratkaisun. Parhaita asioita, mitä meidän tekemissä remonteissa on toteutettu. 
Korokkeen toteutti Puutiainen ja sänky on Unikean (päällä Porin Villa & Peite futon)KATA KESÄ 

Pellavalautasliina, servettirengas, kristallit vaikka juomana hanavesi. En ole sitä tyyppiä. Haluaisin olla, mutten ole. Mulla on maalla sekalainen seurakunta lautasia ja kirjavia kahvikuppeja. Käytössä aina milloin mikäkin mielen mukaan.

Kesänkorvalla kuitenkin inspiroituu useammasta asiasta. Tekee mieli tuoda kauneutta myös kattaukseen. Vihreää. Omasta pihasta saksitut punaherukanlehdet ja koivun oksat on sitä parasta, mitä voi laittaa. Kevyen huuhtelun jälkeen lautaselle ja ruuan jälkeen minimaljakkoon. Parhaat koristeet, eikä paljon lähempää saisi.

Lautaset vanhaa Arabiaa, ostin ne juuri Ilonalta.  Lautasliinan virkaa toimittava keittiöpyyhe Cilla's.

PÖYTÄVALAISIN BEAGLETätä muotoilua mä arvostan. Simppeli ja toimiva. Yövalaisin, joka ei heijasta valoa ylös seinälle ja kattoon, valaisten koko huonetta. Muoto sitäpaitsi kutsuu laskemaan kesken olevan kirjan siihen.

Toimisi siis tosi hyvin ilman yöpöytääkin. Valaisin on tulossa syksyllä kauppoihin. Sain sen juuri lanseeraustilaisuudessa, enkä malttanut olla heti mallailematta paikalleen. Täydellisen kokoinen tuohon meillä yöpöydän virkaa toimittavan Lundia Systemin päälle.

Kuvasta muuten löytyy toinenkin hyvä tuote - laventelitipat, joihin oon jäänyt totaalisesti koukkuun. Tiputtelen niitä aluslakanalle tyynyn ympärille. Ihan huumaava tuoksu, jossa on hyvä mennä nukkumaan. Janne katsoo touhua ehkä vähän ihmetellen, muttei laita vastaan. Tuoksusta kuulema tykkää. Frantsilan sivuilla sanottiin tippojen rauhoittavan ja tasapainottavan ailahtelevaa mieltä. Se olisi myös ihan toivottu juttu, mutta pelkkä tuoksukin riittää tekemään mun onnelliseksi.

Rentoa lauantaita!

Valaisin on Innoluxin Beagle. Uutuuksista lisää täällä.
Ja jos haluat nauraa, siskoni kirjoitti juuri sopivasti eräästä toisesta beaglesta. Siis Sulosta lisää täällä.

TAPETIN PALOISTA


Niin. Sellaista se on, että aina pitää jotain muuttaa ja keksiä. Mä olisin ihan kamalasti halunnut tapetoida ylijäämäpalasilla keittiön seinää, mutta Janne toppuutteli. Meillä on suunnitteilla tupaan leivinuunin maalaaminen / rappaaminen vaaleaksi ja samalla vaihdetaan sähköuunin paikkaa. Ymmärränhän minä, että turhaa työtä se tapetointi tässä vaiheessa olisi, mutta kun mieli tekisi. 

Tuijottelin tätä keittiötä ja mietin, että mihin sitten saisin sitä tapettia laittaa. Että saisin vähän pehmeyttä. Ja voisin samalla käyttää niitä ihania kuoseja mitä tuonne laatikkoon on jäänyt.

Eipä aikaakaan, kun nosteltiin lasia uuden pöydän päältä. Yhdestä vuodasta tuli kaitaliina. Eikä muuten harmita jos kyllästyy. Vaihtaa sitten tilalle toisen. Toiset jämäpalat päätyivät kylpyhuoneeseen laitetulle hyllylle kehyksiin. Sama homma näissä, kun "pöytäliinassa". Tällainen on sitä parasta teeseitsemeininkiä - ilmaista ja nopeaa.

Ikiliikkuja on taas hetken tyytyväinen.Mihin sä olet keksinyt tapetin- tai vaikka lahjapaperinjämiä käyttää ?
Tai millä sivuilla oot nähnyt parhaat ideat ?
Laitetaanko vinkit ja linkit jakoon ?


KYLÄSSÄ - LOFT KODISSA

koti tehtaassakoti tehtaassakoti tehtaassakoti tehtaassakoti tehtaassakoti tehtaassa

Sillä aikaa, kun mä säädän täällä blogin ulkonäön kanssa (enkä tiedä tykästynkö vai ahdistunko uuteen harmaaseen pohjaan) suosittelen, että te ihastelette tätä mahtavaa kotia. Ootteko käyneet täällä jo virtuaalikyläilemässä? Pari vihjettä - vanha tehdas ja iloinen kodinhengetär pilke silmäkulmassa. Tuntuuko tutulle? 

Tässä siis muutamia makupaloja mun viime visiitiltä, jossa neulottiin mieltä lämmittävässä porukassa. Lisää kuvia täällä.

ps. myös palautetta uuden blogipohjan toimivuudesta otetaan vastaan. Miellyttääkö muutos? Miltä se näyttää? Jäitkö kaipaamaan jotain vanhasta?

TALON MAALAAMINEN - UHKA VAI MAHDOLLISUUS?Meillä on kesällä alkamassa urakka - Tyynelän maalaaminen. Se menee tosi hyvin yksiin meidän lasikuistisuunnitelmien kanssa ja saatan samalla vaivalla vetäistä tuon vanhan navetan betonialaosankin sokkelimaalilla uusiksi.

Tuntuu, että monelle talon maalaaminen on vähintään kauhistuttava, ehkä jopa vähän ahdistava urakka. Mua se ei ainakaan etukäteen pelota. Toivon vaan vähän sateista kesää, että homma onnistuu. Selvitimme, että lähimaatilalta on vuokrattavissa henkilönostin ja maalikauppaankaan ei ole kummoinen matka. Hyvää tuuria. 

Ulkomaaliksi valikoitui Virtasen maalitehtaan perinteinen öljymaali, josta googlettamalla löytyi niin paljon hyvää puhetta. Meillä on ajatuksena, että haetaan värimaailma Tyynelän vanhoista kuvista ja perinnevärikartoista. Meidän ajatuksia ja hahmotelmia pääset kurkkaamaan Pinterest-kansiosta, jonka  ideoiden keräämistä varten tein. Jännitää sillä hyvällä tavalla. En malttaisi odottaa, että päästään aloittamaan.

Nyt - kertokaa mulle kaikki mitä pitää tietää (kokemuksenne, parhaat vinkkinne ja ne mitä ei pidä todellakaan tehdä), että selviämme kunnialla.


DIY RUOKAPÖYTÄ

Tästä piti tulla Jannen ensimmäinen postaus. Houkuttelin. Hän kuitenkin puhuu aina "meidän blogista". 

Hetken keskustelun jälkeen hän kertoi kirjoittavansa, että " Tein pöydän".  Eikä muuta. Katsoin siis parhaaksi, että toistaiseksi minä toimin meidän verbaalisen sisällön tuottajana:)

Ehkä muistatte mitä meillä keskusteltiin tammikuussa keittiönpöydästä. Päädyimme nyt kuitenkin uuteen pöytään. Edellinen oli hytkyväheiluva, koska se oli vanhasta ovesta tehty, ehkä vähän käyrä. Nyt Janne päätti tehdä koko pöydän itse. Mä vähän epäilin, koska olen odottanut esimerkiksi mulle luvattua puukaulakorua kohta neljättä vuotta.

Pöydän tekeminen aloitettiin jaloista. Janne teki kaksi kehystä, jotka tuki molemmat yhdellä poikittaisella puulla. Niitä mallailtiin pöytälevyn päihin. Hyvälle vaikutti. Jalkojen päälle Janne rakensi ohuesta laudasta kehikon, joka hillitsee poikittaista liikettä ja jämäköittää pöytää. Ensin kehikko ruuvattiin kiinni jalkoihin. Sitten porattiin kehikkoon reiät kannen kiinnitystä varten ja nostettiin kansi paikalleen. Se ruuvattiin reikiin kiinni alapuolelta, ettei päälle jäänyt ruuvinkantoja näkyviin. Pöytälevy (kahdesta palasta) oli valmiiksi sahattu haluttuun mittaan paikallisessa rautakaupassa, joten vanhan pöydän lasi oli täysin sopiva tämänkin päälle. 

Pöydästä tuli ihan täydellinen. Ja mä olen aivan järjettömän ylpeä mun miehestä.

Tehtävästään vapautettu vanha ovi saadaan ehkä hyödynettyä sen kuistin rakentamisessa. Tällä viikolla aion kontaktoida mahdollisia piirtäjiä. Sitten rakennuslupaa hakemaan.

Tämän pöydän valmistumisen muuten arvasi ainakin Lyde, kun kyselin vihjettä tulevasta tuossa mun edellisessä postauksessa. Toista ei keksinyt kukaan. Siitä lisää  ehkä huomenna.