DIY RUOKAPÖYTÄ

Tästä piti tulla Jannen ensimmäinen postaus. Houkuttelin. Hän kuitenkin puhuu aina "meidän blogista". 

Hetken keskustelun jälkeen hän kertoi kirjoittavansa, että " Tein pöydän".  Eikä muuta. Katsoin siis parhaaksi, että toistaiseksi minä toimin meidän verbaalisen sisällön tuottajana:)

Ehkä muistatte mitä meillä keskusteltiin tammikuussa keittiönpöydästä. Päädyimme nyt kuitenkin uuteen pöytään. Edellinen oli hytkyväheiluva, koska se oli vanhasta ovesta tehty, ehkä vähän käyrä. Nyt Janne päätti tehdä koko pöydän itse. Mä vähän epäilin, koska olen odottanut esimerkiksi mulle luvattua puukaulakorua kohta neljättä vuotta.

Pöydän tekeminen aloitettiin jaloista. Janne teki kaksi kehystä, jotka tuki molemmat yhdellä poikittaisella puulla. Niitä mallailtiin pöytälevyn päihin. Hyvälle vaikutti. Jalkojen päälle Janne rakensi ohuesta laudasta kehikon, joka hillitsee poikittaista liikettä ja jämäköittää pöytää. Ensin kehikko ruuvattiin kiinni jalkoihin. Sitten porattiin kehikkoon reiät kannen kiinnitystä varten ja nostettiin kansi paikalleen. Se ruuvattiin reikiin kiinni alapuolelta, ettei päälle jäänyt ruuvinkantoja näkyviin. Pöytälevy (kahdesta palasta) oli valmiiksi sahattu haluttuun mittaan paikallisessa rautakaupassa, joten vanhan pöydän lasi oli täysin sopiva tämänkin päälle. 

Pöydästä tuli ihan täydellinen. Ja mä olen aivan järjettömän ylpeä mun miehestä.

Tehtävästään vapautettu vanha ovi saadaan ehkä hyödynettyä sen kuistin rakentamisessa. Tällä viikolla aion kontaktoida mahdollisia piirtäjiä. Sitten rakennuslupaa hakemaan.

Tämän pöydän valmistumisen muuten arvasi ainakin Lyde, kun kyselin vihjettä tulevasta tuossa mun edellisessä postauksessa. Toista ei keksinyt kukaan. Siitä lisää  ehkä huomenna.