HOTELLI VANHASSA VILJAMAKASIINISSA


Aivan voittajafiilis. Sain itseni taas kiinni ennakkoluuloista ja kumosin ne komeasti.

Jotkut teistä varmaan muistaa mitä olen kirjoittanut aiemmin matkailusta. Tai siis sitä ja kulutusta koskevista periaatteistani (mm. täällä ja täällä). Olen esimerkiksi kertonut, että lempihotellini on se vesitorniin rakennettu ja että usein välttelen ketjuhotelleja.

No viime viikolla Jannella oli taas edessä matkatyöpäivä Tampereella. Minä yrittäjänä teen suurimmaksi osin itsekseni töitä, joten pääsin seuraksi. Lähtö olisi ollut niin aikainen, että menimme jo edelliseksi illaksi hotelliin. Matkan luonteen ja töiden sijoittumisen vuoksi varasimme huoneen Sokos Hotelli Villasta. Mulle oli ihan sama missä päiväni näpyttelisin.

Vastassa oli sitten näin positiivinen yllätys. Hotelli on rakennettu vanhaan viljamakasiiniin. Huone oli minimalistinen, kaunis, hiljainen ja tilava. Sen kauniit kattorakenteet teki muhun vaikutuksen. Sitäpaitsi sinne saa mahtumaan jopa kaksi lisävuodetta - nuo tason alta vedettävät.

Tänne menen ehdottomasti ensi kerralla, kun lähden kummipojan kanssa reissuun. Kerran jo oltiin tänä kesänä Tampereella. Käytiin Vapriikin jääkiekko- ja luonnontieteellisessä museossa, Näsinneulan pyörivässä ravintolassa ja Pyynikin näkötornissa (ei unohdettu munkkikahveja). Monta juttua jäi tekemättä, koska lomapäivänä ei vedetä hampaat irvessä. Unohduttiin matkalla ihmettelemään niitä Tiirinkosken tukkalehmiä ja siinä se päivä sitten hurahti. Eli toivottavasti pian mennään taas. Ehkä poliisi- tai automuseoon, vohvelikahvilaan, kotieläintilalle tai vaan kivaan puistoon makaamaan ja hotkimaan jätskiä. Ilo on otettava irti, kun se vielä lähtee mun kanssa.

No vielä takaisin tämän kertaiseen majoitukseen. Jälkikäteen kotona mä sitten hotellin sivuja tutkiessani huomasin, että Villaan on myönnetty kestävän matkailun Green Key sertifikaatti. Ympäristömerkki, jonka saajat ovat kiinnittäneet huomiota esim. hotellin vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Ihan iloinen yllätys.

Tällainen hauska yllätys tällä kertaa.
Mitkä on mielenkiintoisimpia paikkoja missä sä oot ollut yötä? 

ps. Green Key ympäristömerkistä lisäinfoa täällä.