Sisällön tarjoaa Blogger.

HOTELLI VANHASSA VILJAMAKASIINISSA


Aivan voittajafiilis. Sain itseni taas kiinni ennakkoluuloista ja kumosin ne komeasti.

Jotkut teistä varmaan muistaa mitä olen kirjoittanut aiemmin matkailusta. Tai siis sitä ja kulutusta koskevista periaatteistani (mm. täällä ja täällä). Olen esimerkiksi kertonut, että lempihotellini on se vesitorniin rakennettu ja että usein välttelen ketjuhotelleja.

No viime viikolla Jannella oli taas edessä matkatyöpäivä Tampereella. Minä yrittäjänä teen suurimmaksi osin itsekseni töitä, joten pääsin seuraksi. Lähtö olisi ollut niin aikainen, että menimme jo edelliseksi illaksi hotelliin. Matkan luonteen ja töiden sijoittumisen vuoksi varasimme huoneen Sokos Hotelli Villasta. Mulle oli ihan sama missä päiväni näpyttelisin.

Vastassa oli sitten näin positiivinen yllätys. Hotelli on rakennettu vanhaan viljamakasiiniin. Huone oli minimalistinen, kaunis, hiljainen ja tilava. Sen kauniit kattorakenteet teki muhun vaikutuksen. Sitäpaitsi sinne saa mahtumaan jopa kaksi lisävuodetta - nuo tason alta vedettävät.

Tänne menen ehdottomasti ensi kerralla, kun lähden kummipojan kanssa reissuun. Kerran jo oltiin tänä kesänä Tampereella. Käytiin Vapriikin jääkiekko- ja luonnontieteellisessä museossa, Näsinneulan pyörivässä ravintolassa ja Pyynikin näkötornissa (ei unohdettu munkkikahveja). Monta juttua jäi tekemättä, koska lomapäivänä ei vedetä hampaat irvessä. Unohduttiin matkalla ihmettelemään niitä Tiirinkosken tukkalehmiä ja siinä se päivä sitten hurahti. Eli toivottavasti pian mennään taas. Ehkä poliisi- tai automuseoon, vohvelikahvilaan, kotieläintilalle tai vaan kivaan puistoon makaamaan ja hotkimaan jätskiä. Ilo on otettava irti, kun se vielä lähtee mun kanssa.

No vielä takaisin tämän kertaiseen majoitukseen. Jälkikäteen kotona mä sitten hotellin sivuja tutkiessani huomasin, että Villaan on myönnetty kestävän matkailun Green Key sertifikaatti. Ympäristömerkki, jonka saajat ovat kiinnittäneet huomiota esim. hotellin vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Ihan iloinen yllätys.

Tällainen hauska yllätys tällä kertaa.
Mitkä on mielenkiintoisimpia paikkoja missä sä oot ollut yötä? 

ps. Green Key ympäristömerkistä lisäinfoa täällä.

8 kommenttia

 1. Mä oon yöpynyt tulla Villassa useamman kerran, myös ennen tätä viimeisintä remonttia, jolloin toimi eri nimelläkin. Muutoin todella mukava ja sijaintikin mainio, mutta viime syksyn messureissulla harmitti tällaista jalkavammaista, että aamiainen on katettu siihen viereiseen tornihitelliin, jonne oli hankala reitti. Mutta asiallisesti ottivat marmatukseni vastaan ja korvasivat mieliharmini ja kehitysehdotukseni (että ilmoittaisivat järjestelystä edes varausvahvistuksessa) Sokos-hotellien yöpymislahjakortilla.

  Varmaan erikoisimmat ja siten mieleenpainuvimmat yöpymiset on olleet Orimattilan vanhassa kehräämössä toimivassa hotelli Teltassa, jossa siis hotellihuone on vähän kuin teltta, tosin lukittavlla ovella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muuten on totta. Ei mekään sitä varatessa tajuttu, mutta meille se oli ihan iloinen yllätys. Että pääsi sillekin puolelle käymään. Jos on liikkumisrajoitteita, niin eri paikassa oleva aamiainen on ehdottomasti huono juttu.

   Kiitos, että muistutit tuosta Teltasta. Sen mä joskus sun blogista luinkin, mutta olin jo unohtanut. Sinne olisi kiva päästä:)

   Terveisiä maalta. Toivottavasti oot voinut hyvin <3

   Poista
 2. Onhan nätti!! Sama täällä, työt onnistuu melkein milloin vain, missä vain kunhan on tietty määrä muistikirjoja mukana. :) :) Plussaa on tietenkin kaunis paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On:) Oli iloinen yllätys, että huone oli noin viihtyisä. Siellä oli ihana istua töitä tekemässä.

   Muistikirjoja!! Mä olen samaa sorttia. Koneelle naputeltavat listat ei ole vielä syrjäyttäneet käsinkirjoitettuja. Jokaiselle työlle (Kemppari, Huili jne) on oma kirjansa. Käsin on inspiroivempaa suunnitella päivien kulua. Kalenterinikin on paperi versio.

   Poista
 3. En ollut kuullutkaan tuosta paikasta. Täytyy laittaa korvan taakse, jos tulee Tampereella yövyttyä. Näyttää tosi viihtyisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Suosittelen <3

   Kannattaa varmistaa etukäteen, että pääsee ylimpään kerrokseen, niin saa noi ihanat kattopalkit;)

   Poista
 4. Mä oon kans yöpynyt täällä ja oli kyllä yksi kauneimmista hotelleista missä oon ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Joo musta oli mahtavaa, että oli noita keinutuoleja ja vilttejä. Kotoisaa. Ala-aulakin oli musta viihtyisä. Siellä kokoontuu kuulema neulekerhokin:)

   Poista