TALON MAALAAMINEN - UHKA VAI MAHDOLLISUUS?Meillä on kesällä alkamassa urakka - Tyynelän maalaaminen. Se menee tosi hyvin yksiin meidän lasikuistisuunnitelmien kanssa ja saatan samalla vaivalla vetäistä tuon vanhan navetan betonialaosankin sokkelimaalilla uusiksi.

Tuntuu, että monelle talon maalaaminen on vähintään kauhistuttava, ehkä jopa vähän ahdistava urakka. Mua se ei ainakaan etukäteen pelota. Toivon vaan vähän sateista kesää, että homma onnistuu. Selvitimme, että lähimaatilalta on vuokrattavissa henkilönostin ja maalikauppaankaan ei ole kummoinen matka. Hyvää tuuria. 

Ulkomaaliksi valikoitui Virtasen maalitehtaan perinteinen öljymaali, josta googlettamalla löytyi niin paljon hyvää puhetta. Meillä on ajatuksena, että haetaan värimaailma Tyynelän vanhoista kuvista ja perinnevärikartoista. Meidän ajatuksia ja hahmotelmia pääset kurkkaamaan Pinterest-kansiosta, jonka  ideoiden keräämistä varten tein. Jännitää sillä hyvällä tavalla. En malttaisi odottaa, että päästään aloittamaan.

Nyt - kertokaa mulle kaikki mitä pitää tietää (kokemuksenne, parhaat vinkkinne ja ne mitä ei pidä todellakaan tehdä), että selviämme kunnialla.