Sisällön tarjoaa Blogger.

TALON MAALAAMINEN - UHKA VAI MAHDOLLISUUS?Meillä on kesällä alkamassa urakka - Tyynelän maalaaminen. Se menee tosi hyvin yksiin meidän lasikuistisuunnitelmien kanssa ja saatan samalla vaivalla vetäistä tuon vanhan navetan betonialaosankin sokkelimaalilla uusiksi.

Tuntuu, että monelle talon maalaaminen on vähintään kauhistuttava, ehkä jopa vähän ahdistava urakka. Mua se ei ainakaan etukäteen pelota. Toivon vaan vähän sateista kesää, että homma onnistuu. Selvitimme, että lähimaatilalta on vuokrattavissa henkilönostin ja maalikauppaankaan ei ole kummoinen matka. Hyvää tuuria. 

Ulkomaaliksi valikoitui Virtasen maalitehtaan perinteinen öljymaali, josta googlettamalla löytyi niin paljon hyvää puhetta. Meillä on ajatuksena, että haetaan värimaailma Tyynelän vanhoista kuvista ja perinnevärikartoista. Meidän ajatuksia ja hahmotelmia pääset kurkkaamaan Pinterest-kansiosta, jonka  ideoiden keräämistä varten tein. Jännitää sillä hyvällä tavalla. En malttaisi odottaa, että päästään aloittamaan.

Nyt - kertokaa mulle kaikki mitä pitää tietää (kokemuksenne, parhaat vinkkinne ja ne mitä ei pidä todellakaan tehdä), että selviämme kunnialla.


18 kommenttia

 1. Olen haaveillut talon maalaamisesta pitkään, harmi vain että vanha talo on aikanaan maalattu punamultamaalilla joka näyttää likaiselta ja tunkkaiselta nyt vanhuuttaan. Punamullan päälle ei ilmeisesti voi laittaa muita maaleja, joten olen asian kanssa umpikujassa. Talon ulkopuolen kaunistaminen vaatisi siis ulkoseinärempan, joka sekin toki on haaveissa, mutta johon ei ainakaan lähivuosina taida riittää aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin oon käsittänyt. Onpa ikävä tilanne. Taitaa olla niin, että hiekkapuhallus / maalinpoisto olisi teillä tehtävä. Harmillista.

   Meillä on onneksi tiedossa millä talo on maalattu ja miten saadaan homma kunnialla nyt hoidettua.

   Poista
  2. Moi,

   Lauran ja Jannen valitsemalla Virtasen 4 Öljyn Laatumaalilla voi maalata myös punamultamaalin päälle. Irtoava maali pitää poistaa kuten aina ennen maalaamista. 4 Öljyn Laatumaalilla voi maalata myös lateksin päälle. Lisää aiheesta http://www.virtasenmaalitehdas.fi/tuote/virtasen-4-oljyn-laatumaali/
   Terveisin Kimmo Suomi/Virtasen Maalitehdas Oy

   Poista
  3. OHO! Onpa hyvä juttu!!

   Kiitos Kimmo, että tulit vinkkamaan tästä:) Oli mennyt multa ihan ohi. Täähän on hyvä tietää.

   Poista
 2. Ihanan näköinen paikka teillä! :) Meillä tuli niin paljon puukorjauksia ja maalinpoistoakin on vielä edessä, että maalaus menee taas vuodella eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oon samaa mieltä:) ♥ Joo on nää pitkiä projekteja. Täytyy olla aikaa varattuna, ettei ala kiristämään. Tsemppiä teille!!

   Poista
 3. En sano muutakuin että tsemppiä! :-) No okei, sanon sen verran että minä maalasin meidän talon viime kesänä yksin, ja se oli niin iso urakka ettei mitään järkeä. Onneksi Tyynelässä on vähemmän seinäpintaa ja teitä on hommassa kaksi :-) Varmaan ihan perus maalausohjeita olette jo selvittäneekin, niin että sitten vaan ilolla hommiin! Se on palkitsevaa puuhaa, kun kättensä jäljen näkee heti :-) Mulla on kanssa nyt just alkamassa varaston maalaaminen, huomenna olis tarkoitus aloittaa, jee :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksin! Oot sä melkoinen ♥ Meillä on jo suunnitteilla pyytää talkooporukkaa / ystäviä useampana viikonloppuna mukaan. Ja edetä seinä kerrallaan.

   Oon samaa mieltä käsillä tekemisen palkitsevuudesta. Tekisi mieli aloittaa jo tällä viikolla:)

   Poista
 4. Ihan ehdottomasti mahdollisuus!
  Meilläkin pitäisi maalata, mutta meillä sen tekisi ammattilaiset. En haluaisi itse alkaa niin suureen urakkaan. Tsemppiä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä:)

   Joo lapsiperheessä voi olla vähän eri tilanne ja erilailla aikaa keikkua seinillä päivätyön lisäksi.

   Kiitos ♥

   Poista
 5. Toivotan hyviä maalaussäitä. Me maalattiin pari vuotta sitten ja silloin oli mitä parhaimmat kesälomasäät, muttei ehkä niin hyvät maalaamiseen. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan oikeastaan lomien ja henkilönostimen vuokrauksen takia. Yksi seinä jouduttiin maalaamaan kokonaan uudelleen kuplimisen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Toivotaan joo, ettei koko kesää sada. Täytyy yrittää asennoitua niin, että tekee silloin, kun mahdollista, eikä ota asiasta stressiä. Säihin kun ei oikein voi vaikuttaa:)

   Poista
 6. Kannattaa varmistaa että talo on maalattu samalla maalilla kuin se millä nyt olette maalaamassa. Asiantunteva maalimyyjä kyllä osaa auttaa, ja te varmasti tiedätte mitä olette tekemässä. Jos laudat ovat selkeästi kunnostamisen tarpeessa, niin vaihtakaa ne nyt samalla kerralla. Säästyy turha työ, ei muita vinkkejä. Tuumasta toimeen vaan! Ja jos maalaushommat kiinnnostaa enemmänkin niin meillä riittäis teille töitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - näin on tehty:) Äkkiseltään vaikuttaisi, ettei vaihdettavaa pahemmin ole. Se kyllä kannattaa tehdä samalla, jos siltä näyttää.

   Jos en saa tällä hommalla kesän kiintiötä täyteen, niin tuun sit teille:D

   Poista
 7. Toivotan onnea ja hurjasti tsemppiä maalusurakkaan. Meillä on sama homma ollut meneillään ja nyt alkoi kolmas vuosi, ollaan edetty yksi seinä per kesä tahdilla, enempää ei vaan jaksa työnohessa. Tai kyllähän sitä maalaisi, mutta kun se maalin poisto :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tsemppiä teillekin urakkaan.

   Meillä on onneksi tänä vuonna mahdollisuus tehdä tätä yhtäjaksoisesti loman aikana. Töiden ohessa en mun voimilla ehkä uskaltaisi hurjia suunnitella. Se maalinpoisto on kyllä ärsyttävintä ikinä.

   Poista
 8. On se kaunis. Niin täydellinen, ettei kauniimpaa juuri voi ollakaan. Te onnekkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Tyynelä on. Mä olen älyttömän ilonen, että se osui meidän kohdalle.

   Poista