KYMPPITONNILLA KUISTIN PIIRROKSET ?Kyllä - 10 000 €

Se oli se summa, jonka sain vastaukseksi kysellessäni sille lasikuitille puhtaaksi piirrettyjä piirustuksia rakennuslupaa varten. Vajaasta kolmestakymmenestä kontaktoimastani rakennusinsinööristä/ - suunnittelijasta minun viestiini vastasi kaksi. Toinen kertoi kiireistään. Toinen, että työhön menisi noin 150 h aikaa ja veloitus olisi siellä kahdeksassa kympissä per tunti. Siis kuukauden työtunnit kuistiin!!

Sanoin ei kiitos.

Meillä on siis suunnitelmat muuttuneet. Minä en saa kuistia siihen, mihin sen olin alunperin ajatellut. Meille tulikin pihasuunnitelma (ekassa kuvassa Jannen luonnos ja versio nro 1). Kohta alkaa viherrakennustyöt, pihan tasaaminen ja kivetysten tekeminen. Näyttää sille, että kohta saunankin edessä istutaan uudelleen ajatellulla alueella. Lopuksi rakennusten väliin tulee puinen terassi, jonka päälle rakennetaan "kesäkeittiö". 

Meillä on pystytetty mittakeppejä ja harpottu pitkin pihaa fiilistellen. Pienestä projektista tulikin pinta-alallisesti suuri. Olen aloittanut inspiraation keräämisen pinterestiin ja innostunut. Pihatöiden editymisestä / siihen löytyneestä yrityksestä tulee blogiin varmasti juttua myöhemmin.  

Tämä on niitä kertoja, jolloin ei suunnitelmien muuttuminen tunnukaan pahalle. Olen seissyt takapihan pienellä kuistilla ja tuijotellut pihalle. Miettinyt muuttuvaa maisemaa. 

Tästä on hyvä fiilis. Ehkä sen taas pitikin mennä näin.

Nykyisin osaan kovasti arvostaa sitä, että tilanteet kantaa ja minun elämääni tarkoitetut ihmiset ilmestyvät ja asiat tapahtuvat. En enää aina haluakaan viedä projekteja läpi harmaan kiven, vaan yritän aistia sitä oikeaa suuntaa. Toivotaan, että tälläkin kertaa se toimii.

Ihanaa alkanutta viikkoa!