PORIN VILLA & PEITE - PAREMPIA UNIA

Porin Villa ja peite futon kokemuksia. Unikea.
Porin Villa ja peite futon kokemuksia. Unikea.
Porin Villa ja peite futon kokemuksia.
Porin Villa ja peite futon kokemuksia.
Porin Villa ja peite futon kokemuksia. Unikea.
Porin Villa ja peite futon kokemuksia. Unikea.
Porin Villa ja peite futon kokemuksia. Unikea.
Porin Villa ja peite futon kokemuksia. Unikea.

Kaupallinen yhteistyö: Porin Villa ja Peite

Kyllä kummastuttaa


Kun tää ajatus kävi ensimmäisen kerran päässäni, jäin vähän suu auki ihmettelemään. Niin hätkähdyttävä se oli. Ihan omaa tyhmyyttäni. Ajatelkaa - nykypäivänä ihmiset ovat usein hyvinkin tarkkoja siitä mitä laittavat suuhunsa. Sen pitää olla luomua, puhdasta, geenimanipuloimatonta ja ehkä kotimaista. Ruualla ilmennetään osittain myös omaa itseä. Kuvataan annos Instagramiin ja kerrotaan, että tällainen minä olen.

Samat sävelet on kosmetiikan kanssa. Kerran viikossa hierotaan kasvoille kuorintavoidetta. Katsotaan, ettei se sisällä mikromuoveja. Että ainesosat on vegaanisia. Että luomua mieluiten. Se tuntuu hyvälle. Sekä pinnalla, että sisimmässä. Vähän parempi ihminen.

Kaiken tämän jälkeen kuitenkin suurinosa meistä nukkuu yönsä muovipatjalla. Niillä ison keltasinisen ketjun testivoittajilla. Ja hengittää sisäänsä sitä muovista muotoutuvaa tyynyä kemikaaleineen kaikki kahdeksan tuntia vuorokaudessa. Siis 56 tuntia viikossa, noin 224 kuukaudessa, eli rapiat 11 600 kokonaista tuntia vuodessa. Ja päiväunet päälle. Lapsetkin.

Enkä itse ole sen parempi. Minä myös !!


Vaikka miten paljon kiinnitän huomiota kulutusvalintoihini, en ollut ennen viime vuotta uhrannut ainoatakaan ajatusta sänkyni materiaaleihin. Olin keskittynyt lähinnä ulkonäköön ja hintaan. Hävettää hiukan.

Nykyään tiedän, että hengityksen kautta kroppaan kulkeutuu moninkertainen määrä kemikaaleja (vs. iho tai ruuansulatus). 


Tästä syystä olisi tosi tärkeää tehdä kotiin, jos ei jopa terveellinen, niin vähintäänkin turvallinen, nukkumisympäristö. Mua ainakin huolestuttaa patjoissa käytettävät torjunta-aineet, homeenestoaineet, perinteiset vaahtomuovit ja niiden kemikaalien vaikutus hengitystiesairauksiin. Vähän jännittää sekin, että synteettiset materiaalit ovat usein paloherkkiä. Villa onneksi on luonnostaan paloturvallisempi, eikä siihen siksi tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja. Ja juu kyllä - niitä käytetään tavallisesti meidän patjoissa, tyynyissä, sohvissa jne.

Sen jälkeen, kun tämä kaikki kirkaustui mun ajatuksissa, on meillä nukuttu Porin Villa & Peitteen futonilla. Siitä on nyt 10 kuukautta. Villa-luonnonkumi-futon on valikoiman joustavin, mutta silti meille tarpeeksi kova. Selälle erinomainen. Patjan päälle ostin villatäyteisen sijauspatjan. Toisin, kuin kuvittelin - se ei todellakaan hiosta. Aivan päinvastoin. Petari hengittää ja on näinä painostavinakin öinä ihana. Se on pintapehmeä, ilmava ja sellaisen yleellisen tuntuinen. Sänkyyn on tosi ihana fiilis kömpiä nukkumaan.

No voitte kuvitella, että munlainen huolestuneen maailmankuvan omaava tyyppi ei päässyt tästä ihan näin helpolla. 


Jälkikäteen tilasin meille myös villatyynyt. Mulle väliompeleella, koska olin tottunut nukkumaan sillä kuuluisalla lämmöstä muovautuvalla niskatyynyllä ja Jannelle ilman. Samaan aikaan aloin ahdistua myös meidän Tyynelän muovipatjoista. 

Onneksi Porin Villa & Peite oli ratkaissut tänkin asian jo valmiiksi. Heillä on valikoimassa puuvillainen patjasuojus, jota voi siis käyttää ihan tavallisen patjan päällä eristyskerroksena, jos ei ole vielä aika vaihtaa koko pakettia. Senhän mä ostin meille Tyynelään, koska patjat ja petari ei olleet vielä vaihdon tarpeessa. Helpotti hieman. Vaikka kyllä edelleen haaveilenkin hankkivani myös maalle tuon saman ihanan sijauspatjan mikä meillä on kaupunkikodissa. Se on vilpittömästi miellyttävin mitä olen koskaan kokeillut. En todellakaan ole tullut ajatelleeksi aiemmin, että näissä voisi olla näin suuria eroja. Meillä nukutaan nykyään paljon parempia unia. 

Siitä puheenollen. Vähän kyllä ihmettelen - no tietty itsenäni ensinnäkin, mutta myös yleistä suhtautumista nukkumiseen. Hei senhän pitäisi olla se eka juttu mihin panostetaan. Tän ratkaisun rinnallahan ei ole mitään väliä onko sun legginsit luomupuuvillaa tai syötkö aamuisin vegaanista vai lehmänmaidosta valmistettua jogurttia.

Sen käyttömukavuuden, luksusfiiliksen ja turvallisuuden lisäksi tuntuu tosi hyvälle, että:

  • Tuotteet on kotimaisen perheyrityksen valmistamia
  • Villa on mulesing-vapaata
  • Tuotteet on kasattu 100% luonnonmateriaaleista. Ne siis voidaan käytön jälkeen joko kompostoida tai polttaa energiajakeen mukana. 

Nyt mua kiinnostaisikin:

  • Oliko nämä itsestään selvyyksiä vai asioita mitä et ole tullut ajatelleeksi?
  • Onko sänky sulle se pakollinen paha, mihin pistät pitkäkseen illalla, vai rento hyvänolon paikka?
  • Onko elämässä ollut hetkiä, jolloin hyvää unta ja sen tarvetta on joutunut ajattelemaan enemmän

Keskustellaan kommenttikentässä!
Kiinnostiko? Tästä puhuttaan myös täällä:
Kemikaalicocktail
Jovelan talopäiväkirja
Valo