Sisällön tarjoaa Blogger.

SAUNATUVAN KUNNOSTUS

Kesä on sitä aikaa, kun Tyynelässä käy eniten vieraita. Lomalaisia ja viikonlopun viettäjiä. Kesäaika onkin ihan toisenlaista muutoin hiljaisessa torpassa. Talvisin akkuja tulee ladattua ihan toisella tavalla. Hiljaa saunanlauteilla kökkiessä ja kutoessa. 

Ennen, kun lopullisesti siirrymme kesän ulkohommiin, kunnostimme saunatupaa vieraita varten. Pihasaunarakennus on viiskytluvulta ja alkaa nyt olla sisustuksensa kanssa jo aika kivassa kunnossa. Se on osoittautunut osalle suosikkipaikaksi majoittua. Maalailujen jälkeen mä kerroin Jannelle, että ajattelen nyt sen olevan valmis. Janne kyseli kummissaan, että mikä huone nyt tällaisessa vanhassa talossa koskaan valmis olisi. Tiedä sitten mitä meinasi vielä keksiä.

Viime vuotisten tapetointien ja maalausten päälle piti enää tehdä vähän viilauksia. Aiemmin keltaiseksi maalaamani takan tausta oli valkoisena jotenkin valju. Ei tullut tarpeeksi sitä vau-fiilistä. Sellaista hyvällä tavalla huvikumpumaista. Nyt siihen sudittiin kalkkimaalia. Jotenkin uskomaton tuuri, että sattui olemaan niin hyvin tuohon vanhaan lattiaankin sopivaa sävyä. Tää muutos oli tosi pikainen, koska kalkkimaalin saa levittää ilman telaa suoraan sudilla purkista ja tää tavara peitti yhdellä kerroksella.

Sillä aikaa, kun Janne kiipeili uunin takana mä maalasin tuon takan edustan sytykepaperilaatikon (saatu talon mukana) saunatuvalta viime kesänä jääneellä maalilla, samoin ennen niin tummanpuhuvan naulakon (sekin saatu talon mukana). Uuninluukut käsittelin grafiittivoiteella uusiksi. 

Täytyy sanoa, että nyt sitä on - huvikumpua. Tuntuu omalta.
Olen onnellinen.Saunatuvan aiemmasta kunnostuksesta ja mm. takan maalaamisesta täällä.
Ja jos tää kiinnosti, niin tsekkaa myös mökin saunatuvan 100€:n remontti täältä.

Vintro kalkkimaalipurkki - Duck Egg Blue on saatu maahantuojalta testiin blogin kautta. Tän kokemuksen perusteella tässä on tosi hyvät pigmentit, joten vinkvink vaan kaikki mahdolliset jälleenmyyjät. Tässä saattaisi olla ihan hyvä sarja, jos haluaa erottua joukosta ja myydä jotain uutta. Lisää jakelukanavia kuulema etsitään. Yhteystiedot saa multa tai viestiä voi varmaan laittaa myös suoraan osoitteeseen: shabbyest@gmail.com

22 kommenttia

 1. Oih, tuo keltainen takka on aivan ihana <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo:) Meidän saunatuvan aurinko!

   Musta on ihanaa miten se korostui, kun maalattiin seinä. Valkoista vasten ei hehkunut yhtä ihanasti.

   Poista
 2. Siis aivan ihana! Olisi kyllä minunkin suosikkipaikkani yöpyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu <3 Täytyisi muuten käydä itsekin joskus testaamassa. Voisi olla ihana sateellakin - kuunnella ropinaa.

   Poista
 3. Kaunis saunatupa! Tykkään!
  Itse juuri mietin miten pihasaunamme ilmettä ehostaisin. Ehkä aloitan tyynynpäällisten vaihtamisella. :) Katsotaan riittääkö se.
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmoiden <3

   Kauniit tyynynpäälliset on aina hyvä vaihtoehto. Ei tarvitse tehdä isoja tekoja, jos niillä saa tuotua tilaan oikeaa tunnelmaa.

   Iloista viikkoa sinne!

   Poista
 4. Kauhean kivannäkönen tuo tapetti! Ja just hyvä Huvikumpufiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä:) Se oli kyllä oikea valinta tänne. Mä haaveilin ensin tän tapetin toisesta väristä. Siitä missä on punaista ja sinistä myös. Janne kannatti tätä. Pelkäsin, että tää on liian hillitty, ei tuo Huvikumpua. Nyt, kun on muut värit ympärillä, niin toimii erityisen hyvin.

   Poista
 5. Voihan Huvikumpu... ei ihme, että tuolla vieraatkin viihtyvät :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Memma <3 Täällä ei voi olla onneton, kun värisekamelskan nähdessään alkaa väkisin hymyilyttää:)

   Poista
 7. Huh, miten ihanat värit❤ Tiilitakka on upea keltaisena. Meillä on edessä ruokahuoneen takan ehostus, nyt houkuttaisi tuo keltainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Mulla on myös menossa joku keltainen kausi. Tällä hetkellä tekisi mieli keltaista sadetakkia. Noita juhannussäiden vaihteluita seuraessa:D

   Poista
 8. On just sellainen Huvikumpu-fiilis, rento ja kesäinen.

  VastaaPoista
 9. Ihan tosi symppis ja ihana!!! Onneksi pian pääsen ihastelemaan livenäkin :) Pitää muuten sopia se vierailupäivä. Jutellaan vaikka huomenna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Kiva kun tuutte. Meillä alkaa maanantaina kaivuuhommat. Sit oon kohta viisaampi siitä, että milloin kannattaa tulla. Kuullaan!

   Poista
 10. Nää kuvat on kuin karkki!
  Vaikka huoneessa on paljon eri sävyjä, niin kaikki passaa ihanasti keskenään, kun ovat niin samaa tyylimaailmaa.

  Taitavasti laitettu tila kyllä. Kelpaa vieraiden yökyläillä teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Tieksä mä ajattelin vielä vähän tuoda lisää väriä tuonne - hentoa vaaleanpunaista / vanhaa roosaa. Jollain pikkuesineillä vaikka. Menis niin kivasti ton keltaisen kanssa.

   Tervetuloa vaan testailemaan meidän kesähuonetta :)

   Poista