SAUNATUVAN KUNNOSTUS

Kesä on sitä aikaa, kun Tyynelässä käy eniten vieraita. Lomalaisia ja viikonlopun viettäjiä. Kesäaika onkin ihan toisenlaista muutoin hiljaisessa torpassa. Talvisin akkuja tulee ladattua ihan toisella tavalla. Hiljaa saunanlauteilla kökkiessä ja kutoessa. 

Ennen, kun lopullisesti siirrymme kesän ulkohommiin, kunnostimme saunatupaa vieraita varten. Pihasaunarakennus on viiskytluvulta ja alkaa nyt olla sisustuksensa kanssa jo aika kivassa kunnossa. Se on osoittautunut osalle suosikkipaikaksi majoittua. Maalailujen jälkeen mä kerroin Jannelle, että ajattelen nyt sen olevan valmis. Janne kyseli kummissaan, että mikä huone nyt tällaisessa vanhassa talossa koskaan valmis olisi. Tiedä sitten mitä meinasi vielä keksiä.

Viime vuotisten tapetointien ja maalausten päälle piti enää tehdä vähän viilauksia. Aiemmin keltaiseksi maalaamani takan tausta oli valkoisena jotenkin valju. Ei tullut tarpeeksi sitä vau-fiilistä. Sellaista hyvällä tavalla huvikumpumaista. Nyt siihen sudittiin kalkkimaalia. Jotenkin uskomaton tuuri, että sattui olemaan niin hyvin tuohon vanhaan lattiaankin sopivaa sävyä. Tää muutos oli tosi pikainen, koska kalkkimaalin saa levittää ilman telaa suoraan sudilla purkista ja tää tavara peitti yhdellä kerroksella.

Sillä aikaa, kun Janne kiipeili uunin takana mä maalasin tuon takan edustan sytykepaperilaatikon (saatu talon mukana) saunatuvalta viime kesänä jääneellä maalilla, samoin ennen niin tummanpuhuvan naulakon (sekin saatu talon mukana). Uuninluukut käsittelin grafiittivoiteella uusiksi. 

Täytyy sanoa, että nyt sitä on - huvikumpua. Tuntuu omalta.
Olen onnellinen.Saunatuvan aiemmasta kunnostuksesta ja mm. takan maalaamisesta täällä.
Ja jos tää kiinnosti, niin tsekkaa myös mökin saunatuvan 100€:n remontti täältä.

Vintro kalkkimaalipurkki - Duck Egg Blue on saatu maahantuojalta testiin blogin kautta. Tän kokemuksen perusteella tässä on tosi hyvät pigmentit, joten vinkvink vaan kaikki mahdolliset jälleenmyyjät. Tässä saattaisi olla ihan hyvä sarja, jos haluaa erottua joukosta ja myydä jotain uutta. Lisää jakelukanavia kuulema etsitään. Yhteystiedot saa multa tai viestiä voi varmaan laittaa myös suoraan osoitteeseen: shabbyest@gmail.com