MAAILMA TARVITSEE LISÄÄ MIKKOJA


Tiilinavetassa, peltojen keskellä, hiekkatien päässä. Siellä on meidän maalikauppa.

Se, että ajaisi kylän suurimpaan rautakauppaan, siihen vihreän keltaiseen, ei herättäisi tällaisia tunteita. Ne on tähän verrattuna hyvin anonyymejä. Tästä mä sanon, että meidän maalikauppa. Ketjusta en käyttäisi tätä omistusliitettä, vaikka lompakossa asiakasomistajakortti onkin.

Meidän maalikaupan omistaa Mikko. Hän asuu perheineen puutalossa mikä pilkottaa samassa pihapiirissä - tuossa oikealla, kun ajamme perille hiekkatietä pitkin. Mikon kanssa ei asioida yhteydenottolomakkeilla, joihin vastailee joku konsernin keskushallinnosta. Mikolle laitetaan sähköpostia tai soitetaan. Sieltä vastaa ihminen omalla nimellään. Mikko on nauravainen. Hän sekoittaa maalit valmiiksi ja ilmoittaa milloin saa mennä hakemaan.

Mikko pyörittää maatilaa, maalikauppaa ja juhlapalvelua. Maatila on ollut Mikon suvulla yli 300 vuotta ja sitä pyöritettään nyt yhdeksännessä sukupuolvessa. Maalikauppa heillä on ollut kymmenisen vuotta.

Meidän maa tarvitsee lisää Mikkoja.

Onko sulla samanlaisia periaatteita niiden paikkojen suhteen, mihin kulutat rahasi? Sen tyyppisiä ajatuksia, mistä kirjoitin täällä ja täällä.

No maaleihin vielä  - ne on siis nyt käyty hakemassa ja hommat on aloitettu. Toivoisin vähäsateisempia säitä, että edistyisimme rivakammin. Nyt maalaussäitä ei ole liiemmin ollut. Janne on kuitenkin jo kiivennyt pihasaunan puoleiselle seinälle ja minä maalasin kuistille kahta eri harmaata - tummaa ja vaaleaa. Teen maalien osalta Virtasen kanssa yhteistyötä, joten niiden käytettävyydestä on tulossa juttua blogiin myöhemmin. Ensivaikutelma on erittäin hyvä.

Taloon valitut sävyt ovat: talo 536x, kuistit 573x ja ikkunanpielet 555x. Ne on sekoitettu Virtasen 4-öljyn laatumaaliin.

Meidän maalikauppa:
Mikko Halkilahti
Haukkalan maalikauppa / Haukkalan juhlatilat
Inkereentie 452, Salo
puh. 0440-745234
mikko.halkilahti@haukkalanmaalikauppa.fi


TallennaTallennaTallennaTallenna