Sisällön tarjoaa Blogger.

PIHA VALMISTUU osa 2.
Ilmakuva kodista


Harvemmin tulee katsottua kotiaan yläkulmasta. Paitsi jos pihalla on nosturi talon ulkomaalausta varten. Sellainen järeää tekoa oleva ja ylhäältä ohjattava naapurinisännän vuokrapeli. Meillä sellainen oli viime viikon lopulla pihalla pari päivää. Janne tilasi sen tontille talon maalausta varten. 

Mä oon kuitenkin niin arkajalka, etten noussut kyytiin. Janne keikkui nosturissa meidän ystävän kanssa. Kuului surinaa ja kamerat räpsyi. Molemmilla. Janne innostui jopa nappaamaan kaulaansa mun järkkärin. Kun kuvat oli otettu, suostuttelin sitä kirjoittamaan postauksen. Ei kuulema edelleenkään. Ei tälläkään kertaa. Tekstistä olisi tullut vieläkin liian lyhyt. Se oli mennyt jotenkin näin. "Otin kuvia. Ne on tässä." Minusta siinä ei olisi ollut mitään vikaa.

Näitä Jannen ja Antin kuvia katsellessani huomasin ilokseni miten hyvin näistä näkyy piharemontissa käytetyt materiaalit. Eri laatat ja puu. Ajattelin, että tässä olisikin hyvä paikka sanoa niistä pari lausetta.

Pihalaatat ja materiaalit


Pihaa suunnitellessa, ennen Ekopiha Oy:n urakoinnin aloittamista, nousi yhdeksi tärkeimmistä toiveista, että kiveysalueissa olisi muotoa ja montaa materiaalia. Ettei alue näyttäisi suoriin riveihin  laatoitetulta kerrostalopihalta. 

Kiveysalueille valittiin kolmea kiveä - torilaattaa, aukiokiveä ja patinoitua patiokiveä. Rakastan sitä miten kivet on leikattu ja aseteltu. Patinoidun kiven värit voimistuvat kastuessaan, muuten ne sointuvat himmeinä toisiinsa. 

Puu on Ekopiha Oy:n (ja tietty meidän myös) periaatteiden mukaisesti kestävää, ympäristöystävällistä, myrkytöntä ja huoltovapaata Organowood terassilautaa. 1 - 2 vuodessa se saa kauniin harmaan sävyn, eikä sitä tarvitse ikinä öljytä!! 

Tänään meillä on muuten käyty rautakaupalla - hankkimassa niitä kesäkeittiömateriaaleja, joita ei löytynyt omasta takaa. Kun aika on oikea, se alkaa nousta tuohon torilaatoille, jotka ovat sen paikkaa ja kokoa merkkaamassa. 

Sitä ennen kuitenkin näätte miltä talo näyttää tämän tontilla olleen nosturin kotiuduttua. 

Pihapäivityksiä siis tulossa lisää:)

Iloa ja iltaaurinkoa,
Laura


Kuvat: viisi ensimmäistä Jannen, kolme viimeistä Antin. Kiitos, että sain käyttää näitä <3

20 kommenttia

 1. Kivat maisemat teillä kyllä talon ympärillä! Minä vietin viime kesänä melkein pari viikkoa tuollaisen nosturin nokassa, kun maalasin tämän meidän talon. Aika nopeasti siihen tottui, vaikka ihan talon harjalla vähän hirvittikin, ainakin ampiaiset joita siellä oli paljon (aika epämiellyttävää huiskia amppareita kun kori alkaa niiata alla!) :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin. Peltojen keskellä on rauhallista:)

   Mahtava suoritus Lyde. Arvostan!! Kyllä mäkin ajattelin tuonne ensikerralla nousta. Tai ainakin yrittää. Mulla vaan on muutenkin sitä huimausta ja hahmotus vaikeuksia, joten en ihan yksin viitsi alkaa ohjaamaan. Pysyy sit ikkunat ehjinä :D Ampiaiset on kyllä ärsyttäviä. Olleet jotenkin harvinaisen ärhäkkäinä vielä tänä kesänä.

   Poista
 2. Hurmaavaa, kertakaikkiaan! <3 Kiitos vielä edellisestä. Pus!

  VastaaPoista
 3. Näyttää mahtavalta tästäkin kuvakulmasta! <3

  VastaaPoista
 4. Upeat on peltomaisemat Tyynelän ympärillä! Kiva, että näet ne yläilmoista kuvattuna. En minäkään menisi nosturin kyytiin. Piha näyttää jo tosi kivalta ja erityisesti tykkään saunalle vievästä puisesta sillasta. Se on vähän kuin menisi saareen. Pitäisi kyllä antaa meidän mökin pihasuunnitelma ja toteutus ammattilaisten tehtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Todella rauhoittavat. On mahtavaa katsella pelloilla eläviä lintuja ja sinne satunnaisesti eksyviä peuroja. Sielu lepää:) Mä kyllä haluaisin nosturin kyytiin, mutta tän huimauksen, puutumisen ja hahmotusongelmien vuoksi se on vähän hankalaa. Nosturi tulee vielä toinenkin päivä, joten mulla on vielä toinen mahdollisuus yrittää.

   Silta on ihana!! Se tekee saunamatkasta erityisen. On ihan toisenlaista kävellä pihasaunalle, kun mennä samassa rakennuksessa sijaitsevaan. Nyt kiveystä ja puusiltaa pitkin on hyvä mennä. Hymyilyttää. Odotan innolla noiden juhannusruusujen kasvua. Ne tuovat vielä erilaista tilajakoa tuohon, kun peittävät näkyvyyttä saunalle.

   Suosittelen todellakin tuota Ekopiha Oy:tä jos annatte homman jonkun tehtäväksi. Tää oli ihan napakymppi!

   Poista
 5. Ihanat kuvat, tuommoisia olisi kiva saada omastakin kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä hyvä fiilis:) Ihanaa, että sain näyttää nää teillekin, vaikkei ollut omia otoksia.

   Kohta tulee joku yllättävä piikki vuokranosturimarkkinoille, kun porukka kuvaa ilmakuvia;)

   Poista
 6. Niin hyvältä näyttää!
  Toi talon värivalinta on muuten aivan nappi!!!

  Mä just yks päivä mietin, että montakohan kesää sitten se jo oli, kun mulla oli kova yritys päästä Tyynelään kylään.. taisi olla toissa kesänä, kun meillä oli se pahoinpitelyn seurauksena aivovamman saanut hoitovauva, jonka vuoksi en sitten viitsinyt lähteä liikaa hötkyilemään.

  Ehkä joskus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Mä oon väristä samaa mieltä. Se elää ihanasti valossa ja pinta on kauniin matta heti maalauksen jälkeen, eikä kiiltele uutena.

   Mä mietin samaa, kun sun instakuvia katselin - nyt täytyis kyllä vähän ryhdistäytyä tämän kanssa. Oot aina tervetullut:)

   Poista
 7. Ooohlalaa! Näyttääpä kivalta :)) Mä kanssa tykkään tosta talon väristä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oon samaa mieltä. En olisi tehnyt pihan kanssa mitään toisin. Ja väri - onneksi Janne kääntyi samalle kannalle, vaikka ensin oli vähän keskustelua aiheesta. Ollaan molemmat tosi tyytyväisiä.

   Poista
 8. Kivat kuvat! "Otin kuvia. Ne on tässä."-postaus olisi varmasti myös ollut hyvä :)

  Ihana Tyynelä <3 Kiitos kun ollaan saatu olla vähän mukana touhuamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Se ois ollut lyhyt ja ytimekäs:D No kai se joskus jotain innostuu kirjoittamaan, kun puhuu kuitenkin koko ajan meidän blogista:)

   Kiitos, kun ootte olleet! Mun rakkaat <3

   Poista
 9. Tosi mukava katsoa näitä yläilmakuvia. Ihanalta näyttää teidän talo ja piha. Hyvältä vaikuttaa teidän piharatkaisut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima :) Piharatkaisut on kyllä olleet heti mieleisiä. Käyttömukavuus on jo nyt ihan eriluokkaa, vaikka hommat on vähän puolitiessä kesäkeittiön jne suhteen. Onnellinen olo:)

   Poista
 10. Luv it! Ihastuin heti kaikkeen, erityisesti tuohon puupolkuun. Saatamme hieman lainata sitä joveloiden samanlaisen erilaisen ensi keväänä ;)Onpa hauskaa, että saitte otettua kuvia nosturista. Muuten ei kyllä olisi saanut yhtä hienosti näkymään noiden laattojen sommittelua kokonaisuutena. On siinä oltu kieli keskellä suuta laittaessa.

  Tuo musta auto, vanha volvoko? Mikäs sen tarina on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei ilman muuta lainaatte ideaa! Mä jo innolla odotan teidän toteutusta:) Nosturikuvat tuo kyllä ihan eritavalla noi pihan muodot esille. Olin tosi iloinen näistä kuvista ja siitä, että sain käyttää niitä blogissa.

   Musta oli ihanaa, että Ekopiha oy:ltä ehdottivat laattojen kanssa tällaista ratkaisua. Mä olin kuvitellut yksiväristä kiveystä ja sellaista puolipyöreää ruokapöydän paikkaa, mutta on parempi näin. Mieluummin tuon pyöreitä muotoja pihaan suurehkoilla luonnonkiviasetelmilla jne. Upea toteutus kyllä. Mahtavaa, että löytyy tällaisia firmoja:)

   Ja Volvo kyllä - tää on 60-luvun Duett. Janne osti "hyötyajoneuvoksi":D Lähtee käyntiin ykkösellä kylmänä, mutta pysähdyksen aikana pitää jäähdytellä, koska lämpimänä ei inahda. Pakoputki tippui keväällä, nyt korjattu. Leimattu huhtikuussa viimeksi. Parin vuoden takaisia kuvia täällä: http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2014/04/back-to-sixties-on-se-upee.html

   Poista