OMA YRTTIMAA JA HELPPOA ARKIRUOKAA




































Viisi vuotta. Suurinpiirtein niin kauan siitä on, kun aloin haaveilla yrttimaasta. Se oli heinäkuuta 2011. Oltiin juuri ostettu Tyynelä ja suunnittelin pihaa. Päätin, ettei tehdä muita pihahommia alkuun. Vain kasvimaa. Sen halusin toteuttaa heti seuraavana keväänä. Syksyllä sanottiin toisillemme tahdon. Seuraavana keväänä musta ei sitten ollutkaan kasvimaan tekijäksi.Parin vuoden jälkeen päätin yrittää uudelleen. Keväällä 2014 hankin maankääntökoneen, harsokankaat, mullat ja siemenet. Hyvissä ajoin. Tultiin toukokuulle ja Jannelta katkesi akillesjänne. Siinä leikkausta odotellessa meni suunnitelmat uusiksi. Parantumisen jälkeen oltiin pitkällä kesässä.Taas kului pari vuotta. Tänä vuonna sain vihdoinkin pihan kuntoon; yrttilaatikonkin. Oon niin onnellinen, että saa hakea mausteita ruokiin omalta pihalta. Niiiiiin onnellinen. Meillä on käytetty ruukkuyrttejä päivittäin, joten tää on aivan juhlaa. Viimepäivinä on syöty mm. näiden kuvien ruokia. Helppoja reseptejä. Tällaista meille tyypillistä arkiruokaa. Toinen resepteistä on supernopea valmistaa ja toinen tulee itsekseen uunissa, kun puuhataan pihalla. 


Kokonainen kukkakaali uunissa

kukkakaalioliiviöljyäsuolaa myllystäyrttisilppua (minttua, oreganoa, talvikynteliä, kirveliä, oreganoa, iisoppia, curry-yrttiä tms maun mukaan)
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kantaa pois sen verran, että kaali pysyy uunivuoassa pystyssä. Sivele kukkakaali öljyllä ja laita uuniin paahtumaan. Paahda kaalia puolitoista tuntia. Lisää öljyä puolen tunnin välein. Viimeiseksi puoleksi tunniksi mausta suolalla ja yrteillä. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka jogurttiyrttikastikkeen kanssa. Toimii lisukkeena niin grilliruuille, kuin uunikalallekin.


Salviavoipasta (2hlö)

paketti pinaattituorepastaapuoli ruukkua tuoretta salviaayksi sitruunakaksi avokadoabasilikaapekaanipähkinöitäparmesaniasuolaa ja pippuria myllystä

Laita suolattu pastavesi kattilaan kiehumaan. Sulata voi paistinpannulla. Kuullota salvian lehtiä voissa matalalla lämmöllä muutama minuutti. Raasta sekaan yhden sitruunan kuori ja purista mehu. Kiehauta tuorepasta kiehuvassa vedessä. Kauho keitinvettä paistinpannulle noin kauhallinen ennen, kun valutat pastan. Lisää tuorepasta pannulle kastikkeen joukkoon ja kääntele sekaisin. Nosta lautasille. Pilko päälle avokadot ja basilikat. Lisää pippuri, pähkinät ja juusto. 
Vielä kerran - oon niiiiiin onnellinen mun yrttipenkistä. Arjen pieniä iloja !!
Rentoa lauantai-iltaa kaikille. Mä lähden taas pihalle saksien kanssa. On illallisen aika <3


TallennaTallennaTallennaTallenna
TallennaTallenna