PIENEN KODIN TOIMIVIN SISUSTUSRATKAISU


Kaksi ihmistä, 41,5 neliötä ja yksi vuosi - siinä on referenssiä kerrakseen.


Meidän pienellä sisustusbloggaajaryhmällä on tapana kehitellä kuukausittaisia haasteita. Sellaisia, millä saisimme kasattua samaan postaukseen parhaat vinkit kiinnostavista ja ajankohtaisista aiheesta. Tämänkertaisen haasteen meille antoi Essi Esmeralda’s-blogista. Kun aiheeksi ilmoitettiin "toimiva sisustus", ei mun kauaa tarvinnut miettiä mistä kertoisin. Kaksi ihmistä, 41,5 neliötä ja yksi vuosi - siinä on referenssiä kerrakseen. Meidän asuinhuoneeseen rakennettu säilytysratkaisu / säilytyskoroke / tilaratkaisu on näyttänyt parhaat puolensa, eikä niitä huonoja ole löytynyt vielä.

Meillä on siis 41,5 neliötä ja kaksi ihmistä, jotka työskentelevät yrittäjinä kumpainenkin ja osittain kotona. Miten se sitten toimii? No huoneita on kaksi. Minä istun keittiössä ja Janne asuinhuoneessa (ääh miten tyhmä sana, mutten tuolle makuuhuoneen ja olohuoneen yhdistelmälle ole muutakaan keksinyt). Asuinhuoneeseen on tosiaan saatu mahdutettua sänky, lähes kaikki kodin säilytystila ja molemmille nojatuolit. 

Tilaratkaisun päälle on rakennettu vaatekaapit ja laatikot alusvaatteille. Ne ei tarkoituksella ole niin syviä, kun kaupasta löytyvät standardikaapistot, että tilaa elämiselle jäi enemmän. Mitoitus on sellainen, että henkarit juuri mahtuvat ja vaatteita menee hyllyille yksi pino per taso. Näissä kaapeissa ei ole sitä ongelmaa, että pitäisi kaivella taaimmaisen pinon tavaroita summamutikassa. 

Säilytysratkaisu taas kätkee sisäänsä lankavaraston, salibandymailat, matkakassit, tulostimen, kodinkansiot, askartelutarvikkeet, vaatteita, ompelutarvikkeet ja -koneen, lakanat, pyyhkeet, talvitakit, joogamaton ja kengille on oma vetohyllykkönsä. Päältä tiputettaviin laatikoihin mahtuu käsittämätön määrä tavaraa. Siellä olisi vielä paljon sellaista mistä voisi luopua.

Huone näyttää melko yksinkertaiselle. Valoa tulee sisään hyvin ja väritys on selkeä. Täällä meillä ei ole esillä niin paljon sisustustavaraa, kun Tyynelässä. Joku voisi jopa sanoa, että on minimalistista. Silti löytyy vielä jotain mistä luopuisin ilomielin. Se on meidän TV, joka on ovelta katsottuna oikealla seinällä. Toisaalta en tiedä mitä siihen tilalle tarvitsisi laittaa, joten se saa olla niin kauan, kun Janne sitä tarvitsee. 

Huone on täyttänyt kaiken tarkoituksensa toimivassa sisustuksessa. Säilytysratkaisu on täydellinen tähän kotiin. En ole keksinyt vielä mitään, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. On se melko velho toi Puutiaisen Tapio, joka homman toteutti.

Kuten haasteen luonteeseen kuuluu - löydätte Essin blogista koosteen toimivimmista sisustusratkaisuista, kun kuukausi vaihtuu. Kiitos Essi mielenkiintoisesta haasteesta <3

ps. kuvissa näkyy vilaus meidän uusista valaisimista. Tulimme ilokseni ja onnekseni vihdoin tulokseen, että yksi vuosi ilman asuinhuoneen valaistusta on ihan tarpeeksi. Kerralla ei tullut valmista, mutta nyt on otettu jo iso askel, kun on valittu valaisimet, tehty kaupat ja kiinnitetty vaijerit. Niistä siis tulossa lisää, kun saamme sähköt vihdoin kytkettyä. Toivottavasti ennen vuoden pimeintä aikaa.