Sisällön tarjoaa Blogger.

PIHA VALMISTUU osa 3.


Ensimmäinen asia, jonka pihaan tullessaan näkee. No onhan sillä väliä. Sisäänkäynti.

Viitisen vuotta sitä on katseltu ja pähkäilty. Mietitty, että miten sitä muuttaisi symmetrisempään suuntaan. Miten ovesta olisi mahdollisimman helppo mennä ja tulla. Kantaa kauppakassit ja sateella tullessa nostaa autosta tavarat katoksen alle suojaan. Siitä sitten sisään nostella. 

Tänä vuonna oli aika asiaan oikea, kun kerran taloakin maalaamaan ryhdyttiin. Siinä samalla voisi vähän repiä auki ja ajatella asian uudelleen. Kaikki alkoi siitä, että Janne purki vanhat portaat. Pari viikkoa tuumattiin. Suunniteltiin olisiko alta paljastuneista betoniportaista johonkin vai miten pitäisi toimia. Niitä ei jätetty esille, mutta niiden näkeminen selkiytti sitä kuvaa, että keskellä ne uudetkin tulisi olemaan. Kapeampina, kuin ennen.

Sitten purettiin kaiteita ja tuijoiteltiin tolppia. Mä tahdoin ehdottomasti tuohon toisenkin, että ilme olisi molemmilla laidoilla sama. Se saatiin asennettua ja tuettua yhdessä helposti. Mun virka oli kertoa ensin mielipide ja seistä sitten tukemassa, kun Janne porasi ja ruuvasi. Toisen puolen tolppaa siirrettiin vähän lisää vasemmalle, että ovesta olisi helppo kulkea kantamusten kanssa. 

Tulevien portaiden alapuolelle Janne teki kiveyksen takapihan töistä jääneistä kivistä. Valoi reunoihin betonit, ettei routisi pahasti. Haki asennushiekkaa rautakaupasta. 

Taas annettiin asioiden seistä. Jotenkin ei ollut selvää miten pitäisi aloittaa ja mistä. Millaiset portaat tulisi olemaan. Tai kaiteet. Tänä viikonloppuna sitten välähti. Janne rakensi portaat ja ylätasanteen ystävänsä kanssa. Mä ihastelin vierestä. Rakastan sitä miten reunat on leikattu jiiriin, tolpat upotettu ylätasanteen lautoihin ja kuisti näyttää symmetrisemmälle. Puu on sitä samaa Organowood- merkkistä terassilautaa, mitä on käytetty takakuistilla ja pihalla.

Vielä puuttuu niin paljon elementtejä, ettei niitä ihan viimeistelyiksi voi sanoa. Pitää tehdä kaikki kaiteet, portaisiin myös, kuistin alaosaan rimoitus, maalata oveen uusi maali, tolppiin maali ja asentaa maalauksen jälkeen tolpien alareunoihin ympärikulkevat viimeistelylistat. Silti olen tälläkin kertaa jo onnellinen ja ihastuksissani. Kuisti on jämpti, symmentrinen, kaunis, eikä se enää niiaa. Viimeinen kuva kertoo muutoksesta hyvin - lähtötilanteesta purkuhommien kautta tähän saakka.

Iloista alkanutta viikkoa,
Laura

14 kommenttia

 1. Näyttää jo nyt hyvälle. Voi kun meidänkin pihajutut etenisivät yhtä vauhdikkaasti, taitavat jäädä ensi kesään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin:) Ei malttaisi odottaa, että pääsee maalaamaan ovea ja tolppia. Kun tulee se oikea hetki ja sopiva sää.

   Hommia tosin riittää täälläkin ensi kesäksikin saakka:) Tsemppiä sinne!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3 Samaa mieltä. Ihana nähdä miten toi Organowood harmaantuu ajan kanssa. Mallipalojen mukaan siitä tulee kauniin ja pehmeän harmaa.

   Poista
 3. Oi oi kun on kaunista nyt portaikossa! Meillä on ihan sama pähkäily menossa, eli katsotaan, kun päästään päätalon kimppuun, että onko päästy sisääntulo-pähkäilyssä yhtään etiäppäin. Teillä siellä projekti etenee ihan vauhdilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi <3 Joskus aika auttaa näihin keskeneräisyyksiin yllättävän hyvin. Siinä on ollut mulle oppimisen paikka. Yleensä mä vaan tahtoisin heti toimia ja saada valmista. Toivon, että teillä etenee hommat samalla hyvällä tavalla. Uskon, että saatte upean sisääntulon - kaikki tähän mennessä tehty on meinaan ollut, kuin karkkia mun silmille:) Teidän remppapostauksia ihastellaan täällä usein yhdessä.

   Poista
 4. Näyttää ihan uudelta talolta, mutta silti vanhan tunnelma on tallella. Ihailen teidän ahkeruutta ja aikaansaavuutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä:) Tää kohta 90v talorouva on kokenut suuria muutoksia tänä vuonna. Mutta tunnelma on edelleen ihana. Kiitos Tuula <3

   Poista
 5. Kyllä jo tuosta näkee, että tulee olemaan hienot, kun valmistuvat..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele <3 Mä oon tosi iloinen tästä(kin) suorituksesta. Nyt on alkanut jo kaiteidenkin malli hahmottua. Luulen, että ollaan keksitty sellainen idea, mitä ainakin lähdetään kokeilemaan. Saa nähdä tuleeko siitä vielä valmista:)

   Poista
 6. Kaunista ja tuo teidän talo on niiiiin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana S <3 Tyynelän hankkiminen Jannen kanssa on kyllä yksittäinen paras hetki mun elämässä. Siihen sisältyy niin monia onnen ja riemun hetkiä. Ihana torppa!!

   Poista
 7. Hi Laura i love you house and you blog ,, you have a new follower
  Amgelica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Angélica. Thank you <3
   You are so welcome to follow us. Post's are unfortunately in Finnish only (at least for now). But interior & renovation pictures looks same for all of us:)

   Poista