Sisällön tarjoaa Blogger.

5 VINKKIÄ VIIKONLOPPUMATKALLE


Viisi vinkkiä viikonloppumatkalle:

 1. Selaa kartalta niitä paikkoja, missä et ole vielä ollut. Saatat päätyä maahan, joka ei ole ollut sun listalla. Mitä vähemmän odotuksia, sitä helpompi ne on ylittää. Näin kävi mulle mm. Vilnan kanssa. Sitä on muisteltu vielä vuosienkin jälkeen. Itse käytän suunnittelussa facebookin "Maat, joissa olen käynyt"-sovellusta. Sinne voi klikkailla jo vieraillut paikat ja katsella kohti tulevia seikkailuja.
 2. Etsi kauppahalli ja syö lounas siellä. Ruoka on taatusti tuoretta ja tunnelma kohdallaan. Tripadvisorista on helppo etukäteen selvittää erilaisia mahdollisuuksia. Myös paikallisessa ruokakaupassa, etenkin hedelmä- ja vihannesosatolla voi fiilistellä maiden välisiä eroja. Voit kokeilla myös elää paikalliseen tapaan; vuokrata kämpän, asioida perusmarketeissa, kokkailla oman illallisesi tai mennä piknikille puistoon.
 3. Käy ainakin yhdessä museossa. Me vieraillaan yleensä modernintaiteen museoissa tai vastaavissa. Niissä näkee helposti mikä on milloinkin ajankohtaista ja puhuttavaa. Ja myös sen millä voi missäkin kulttuurissa hätkähdyttää. Mieleen on jäänyt mm. Pariisin Quai Branly Museumin mittakaavaan valetut tatuoidut takapuolet ja Oslon Astrup Fenleyn halkaistu lehmä.
 4. Kulje kävellen, äläkä kiirehdi. Puistossa istumalla tai laitakaupungin asuinalueita ympäri vaeltelemalla näät ihan toisenlaisen kaupungin. Päivien ei tarvitse olla niin suunniteltuja. Joskus lounas lounas lähiostarin ysärihenkisessä pikaruokalassa on se reissun posiviinen yllätys.
 5. Tutki etukäteen ruokapaikkoja. Varaa illalliselle pöytä yhteen sellaiseen, missä tehdään hommaa ihan omalla twistillä.   Kuvan ravintolasta jäi mieleen mm. se, miten kivien seasta piti etsiä ne syötävät versiot. Etukäteen paikan varaamalla tulee usein myös käveltyä jonnekin aivan uusille alueille, eikä jäätyä keskustorin kuppiloihin. Nälässähän ei tunnetusti tule mentyä, kun ensimmäisestä ovesta sisään.

Bonuksena sanoisin, ettei samaan paikkaan kannata matkustaa kahdesti, koska nähtävää on paljon. Poikkeuksiakin olen tehnyt. Barcelona (kuvat huhtikuulta) antoi toisella visiitillä paljon enemmän.


2 kommenttia

 1. Upeita kuvia! Mä rrakastan Barcelonaa ja Antonio Gaudia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiisu ♥ Kiva jos jotain meidän matkafiiliksiä välittyi sillekin puolen ruutua:)

   Barcelona näyttäytyi mulle tokalla kerralla ihan erilaisena - monipuolisempana ja kauniina. Tuntui, että vähän pääsi jo siihen käsille. Oltiin tällä reissulla vuokra-asunnossa aika ylhäällä oikealla siellä Eixamplen alueella. Tuolla kujilla kävellessä tuli fiilis, että joskus voisi mennä vielä sinne Bornin alueelle majoittumaan. Gaudin töitä voisi tosiaakin käydä vielä kerran ihastelemassa:)

   Poista