6 ASIAA, JOTKA TEKISIN TOISIN
Pienellä sisustusbloggaajaporukalla, johon kuulun facebookissa, on tapana nostaa kuukausittain esille haaste, jossa pohditaan jotain kiinnostavaa kulmaa sisustuksessa. Viime kuussa Essi antoi meille haasteen kirjoittaa toimivasta sisutuksesta. Tässä kuussa Maru kysyi meiltä "Mitä tekisit toisin"?

Mun oli ensin aivan hirvittävän vaikea lähteä ajattelemaan tätä asiaa, koska mähän oon se tyyppi, joka tykkää muutoksesta. Mulle harvempi ratkaisu on tarkoitettu kestämään loppuikää. Innostun vaihtelevuudesta ja tälläkin hetkellä kirjoitan itselleni muistilistaa siitä, millaisia ratkaisuja haluan toteuttaa seuraavan kaupunkikodin remontissa (kyllä! Selaan myös myytäviä pommikuntoisia kämppiä aktiivisesti Oikotieltä.)

No sitä listaa taas tänään täydentäessäni tajusin - osa kohdista oli aivan samoja, kuin joita kirjoitin ylös ennen viime remonttia. Ja sitä edellistä. Siispä vastaan Marun heittämään kysymykseen: en tekisi kompsomisseja. En valitsisi sitä helpommin saatavaa, nopeampaa ja halvempaa vaihtoehtoa sen tilalle, mistä olen haaveillut. Sehän ei jää, kuin kummittelemaan. Muuten tullaan siihen tilanteeseen, että joka päivä niitä "ihan ok"- vaihtoehtoja katselee kotonaan ja miettii, miksi me ei jaksettu enää loppuremontista pitää sitä samaa linjaa. Miten sitä oli taas remontin loppusuoralla niin rikki, ettei kiinnostanut vaikka tilalle tuli toisen mallinen, värinen ja materiaalinen kappale? Aion siis opetella lisää kärsivällisyyttä.

No mitkä ne kohdat sitten on, mitä tekisin toisin?

  1. Tyynelää remontoidessa kävi alkukärkeen parikin virhevalintaa. Haaveilin niin kovasti vaaleasta lattiasta, että menimme heti sutimaan keittiön puulattiaan väriä. Nyt mä haluaisin sen takaisin puulle. Sitten me maalattiin olohuoneen kulunut lattia sillä punaisella, mitä oli portaista jäänyt yli. Myöhemmin tämä virhe on korjattu ja olohuone sai sen raikkaamman valkoisen lattian. 
  2. Toinen harmittava homma on yläkerran ekan huoneen tapetointi. Sinne tuli pikaistuksissaan seinän levyjä peittämään valittua about ensimmäinen tapetti mitä Salon Kodin Terra myi. Nyt laittaisin  sinne jotain ihan muuta.
  3. Wc-paperitelineen kohdalla pihistelin hinnasta. Kaupunkikodin kylppäriin tuli ostettua ne punaiset. Kantti ei kestänyt maksaa siitä alunperin haaveilemastani mallista muutamaa kymppiä enempää, joten tyydyin toiseksi parhaaseen. Ja nyt tuolla istuskellassa mä joka kerta tuijotan sitä toisiksi parasta ihan kivaa. Sitä jonka värissäkin tingin, kun ei päästy Jannen kanssa yhteisymmärrykseen. 
  4. Olisi ollut huomattavasti pienempi paha perua ne pahasti pieleen menneet lavuaarikaupat. Olla vähän aikaa ilman allasta ja hankkia sitten täydellinen, kun tulisi vastaan. Nyt kylpyhuoneessa lentelee painokelvottomia sanoja jokaikinen päivä. Tilalle tulleen altaan kaadot ei ole kunnossa. Pyöreän altaan reunoille jää niin hammastahnat, kun parranajosta jälkeen jäävät karvat.
  5. Tätä kaupunkikodin keittiötä suunnitellessani aavistin, että edellisen maustehyllyä tulisi ikävä. Niin siinä kävi. Muista luottaa intuitioon.
  6. Viimeisimpänä valitsisin toisin keittiön hanan. Se nykyinen on kaunis joo - mutta vesi tulee ihan liian ylhäältä roiskien ja sivussa olevaa säätöä on vaikea käyttää. Nyt ostaisin jonkun aivan tavallisen, josta tulee kahvaa ylös nostamalla vettä ja alas laskemalla ei. Joskus yksinkertainen on parempi.


Nämä minua kaduttaa. Mikä sinua?